Herr
Referat: HC Flyers - Arvika HC
Tappade efter vändning.
2020-02-17 10:07, Herr
En viktig match för båda lagens del där Arvika vill haka på i kampen om den sista play-off platsen samtidigt som HC Flyers vill säkra sin position i Play-off. Arvika saknade fortsatt Stefan Kask som nu sitter av sin sista match i avstängingen men även Pontus Strömvall samt Mikael Ranta som är uppskrivna på skadelistan.

Period 1

Hemmalaget kunde ta ledningen i den 7:e minuten efter att AHC tappat markeringen i egen zon. Helt ren och med god tid att sikta in sig kunde inte Flyers missa att sätta ledningspucken. 2-0 kom bara 3 minuter senare där samma spelare får stå ren åter igen men nu i slottet och skickar iväg en isare som tar på Tindefjords klubba och in mellan benen. Arvika kom aldrig till några riktiga farligheter då man drev pucken mycke en och en och fick inte igång något spel.

Period 2

Den andra perioden blev betydligt bättre där man kunde göra 2-1 genom Robin Kandergård som med en riktig slaggis från blå prickade gôbbhörnet på målvaktens stötsida. Kvitteringen till 2-2 gjordes av Linus Frost efter att han slagit sin spelare i en åkduell och satte även den pucken strax under målvaktens stöt. 2-3 kom genom Oliver Johansson som direkt från båset satte fart ner mot motståndarkassen och helt ren kunde han sätta en tunnel med ett direktskott. Flyers kvitterade dock till 3-3 efter ett skott från blå som styrdes in bakom en skymd Tindefjord vid den vänstra stolpen.

Period 3

Den sista perioden blev lite sönderryckt av utvisningar där hemmalaget kunde återta ledningen i den 9:e minuten. Arvika hade precis haft 1 ribbskott och ett stolpskott när pucken spelades ner i Arvikas zon. Ett felaktigt beslut från backen gör att Flyers kan ta pucken och när skottpassningen från toppen av cirkeln kommer kan Eric Magnusson enkelt styra in 4-3 vid den bortre stolpen. Uttagen keeper i slutminuten och spel 6 mot 4 då Flyers drog på sig en 2a för Tripping men inget mål för AHC.

En trist förlust där man ändå kan se ljuspunkter i att man hämtat upp 2-0 till ledning 2-3. Mindre positivt kan ses i att vi tyvärr ger Flyers möjligheten att göra 2 mål som man tackade och bockade för. Nu väntar de sista två matcherna där man besöker Säffle på onsdag innan seriens sista match spelas hemma på fredag mot Munkfors.