Referat: Arvika HC/Charlottenberg - Åmåls SK
2020-10-11 19:18, J-18
Johan Danielsson och Oscar Karlsson
Efter att ha vunnit de båda inledande matcherna i årets seriespel så ställdes man mot Åmål SK under söndagen. En nöt som tyvärr skulle visa sig vara för svår att knäcka.
Period 1

En mållös period där båda lagen turades om att skapa lägen. Det där riktigt farliga läget kanske aldrig dök upp och de chanser som skapades kunde de båda målvakterna hålla på rätt sida linjen.

Period 2

Gästerna kunde ta ledningen i matchen med 0-1 när man i AHC gick bort sig lite i ett byte och Åmål kunde kliva in utan bekymmer och sätta upp en stenhårt skott över Karlssons vänstra axel. Båda lagen skapade flertalet bra chanser där gästernas kanske var snäppet vassare. Utkanten av stolpen var dock det närmaste man kom och uddamålsledningen stod sig perioden ut.

Period 3

I den tredje perioden gav man det sitt yttersta för att försöka komma ikapp målmässigt. Chanser hade man men tyvärr fanns inte den sista lilla skärpan i avsluten vilket inte satte Åmåls målvakt på några större prov. Istället var det gästerna som kunde göra både 0-2 i PP och 0-3 efter ett skott som hittade sig igenom Oscar Karlsson i hemmaburen.

En kämpainsats som tyvärr inte räckte hela vägen. Nu närmast väntar match mot Kristinehamn borta på fredag.