Herr
Referat: Filipstads IF - Arvika HC
AHC föll med 5-2
2018-10-22 06:41, Herr

Ajajaj.. Förlust 5-2 i gårdagens match mot Filipstad. Hemmalaget blev först med att skriva in sig i målprotokollet när man efter 6 minuter spräckte nollan på Arvikas #39 David Tindefjord som vaktade kassen för dagen. Arvika lyfte sig och kunde halvvägs in i perioden kvittera tillställningen genom #10 Oliver Johansson som snyggt lockade med sig Filipstadskeepern från vänster till höger och släppte sedan pucken lite retsamt mellan benen, otagbart och ställningen var nu 1-1 i knäckehallen. Andra perioden började med boxplay för AHC då man spelade med avvaktande utvisning när klockan slog 20 minuter i första perioden. Men boxplay verkar inte vara något som skrämmer årets AHC då man fortfarande efter 4 matcher spelade inte släppt in ett enda mål i box. Inte ens när FIF får chansen i spel 5mot3 under 30 sekunder lyckas man göra hål på detta pansarbeklädda boxplay som AHC ligger inne med för stunden. Efter dryga 7 minuters spel lyckas dock Filipstad hitta nätmaskorna igen efter att vi spelat fast oss bakom egen kasse och tappat pucken. Bara 2 minuter senare utökar hemmalaget sin ledning efter en kontring där man snyggt passar över centrallinjen och kan styra in 3-1 otagbart förbi "Tindy". AHC skulle sedan gjuta nytt hopp i matchen när (den numera vane målskytten) #5 Otto Kihlstadius laddar bössen och bränner av en slaga i det klassiska "gôbbhôrne". Glädjen blir dock inte värst långvarig då Filipstad lyckas få in ytterligare en puck innan perioden är till ända. I sista perioden mäktar lagen bara med 1 mål och det är tyvärr även denna gång hemmalaget som får jubla redan efter 1:20. Arvika får flertalet chanser under sista perioden att äta sig ikapp då man får 3 stycken PP i tät följd men inget renderar i mål. En match där man bjuder motsåndet på alldeles för mycket chanser och inte håller sig till de riktlinjer man bestämt. Nu blickar vi framåt mot onsdagens match mot Sunne IK istället.