Herr
Referat: Arvika HC - IFK Hallsberg
AHC går på julledighet efter vinst 8-7
2018-12-17 06:51, Herr
Arvika gav sig själva bästa möjliga julklapp när man under söndagen besegrade Hallsberg hemma med 8-7 i den sista matchen innan juluppehållet.

Period 1
Båda lagen bjöd på bra fart och spelet böljade fram och tillbaka. Hallsberg öppnade målskyttet efter 3:29 när man kunde förvalta ett inspel framför mål på bästa sätt. Arvika som inte hade några planer på att förlora dagens batalj fortsatte att trycka på och var det lag som skapade bäst chanser. Men gästerna kunde i den nionde minuten utöka ledningen till 0-2 efter ett inspel framför mål som man relativt omarkerad kunde stöta in förbi Tindefjord i kassen. Arvika tog tag i spelet igen och efter 11:31 kunde vi se Tobias Kandergård distinkt sätta reduceringen 1-2 i det högra krysset. Gästerna ville inte vara sämre dom och minuten senare gjorde man 1-3 genom en styrning som hittade in i nätmaskorna. Målen duggade tätt och med sex minuter kvar fick hemmalaget återigen jubla efter att även Fredrik Hermansson hittade rätt i det bortre krysset. Händelserika minuter för båda lagen men fler mål fick vi inte se i den första perioden.

Period 2
AHC trummade på även i den andra perioden och redan efter 1:31 skickade Pontus Strömvall in kvitteringen 3-3. Placerad bakom förlängda mållinjen och ett skott som smiter in vid första stolpen efter att målvakten inte lyckats hålla pucken. Den andra perioden blev mer av ett ställningskrig där båda lagen bytte chanser med varandra. David Tindefjord gjorde några viktiga räddningar där han b.l.a räddade ett friläge efter att man gått bort sig lite i ett byte. I den tolfte minuten var det dags för Hallsberg att kapitulera igen efter att Fabian Sandberg och Oliver Johansson visat prov på briljant passningsspel där den förstnämnda kunde raka in pucken enkelt efter en snygg framspelning av Johansson. Med en och en halv minut kvar gjorde Sandberg sitt  andra mål för matchen. Högt i slottet avlossade han ett skott där klubban gick av och pucken gled retsamt förbi täcket framför målet och in vid den bortre stolpen. Två måls ledning efter 3-0 till AHC i den andra perioden och man hade satt sig i en bra sits inför de sista tjugo.

Period 3
Den sista perioden skulle bli ett riktigt målkalas där inte mindre än SJU mål gjordes. Hallsberg inledde målskyttet i den tredje efter sex minuters spel där man placerad i slottet snyggt styrde ner ett backskott som hittade nätet. Ett mål som gav gästerna ny energi och när AHC dyra minuten senare drog på sig en utvisning kändes det som att Hallsberg mycket möjligt skulle hitta tillbaka in i matchen. Istället var det mannen som senare fick utmärkelsen "matchens hästjobb" som välförtjänt kunde utöka Arvikas ledning till 6-4. Det började med att Jesper Dagerbäck täckte skott i boxplay och fick med sig pucken till ett friläge där han snyggt fintade bort målvakten och enkelt kunde lägga in pucken. Halvvägs in i perioden gör man även 7-4 genom Robin Kandergård efter ett skott som tar på en Hallbergslirare och hittar in mellan benen på egen målvakt. Med dryga sex minuter kvar får gästerna chansen i PP igen och plockar även ut keepern för att spela 6 mot 4. Med halvminuten kvar i det numerära överläget lyckas man reducera till 7-5 genom en styrning framför mål. I jakten på ytterligare mål tog man ut målvakten på nyo men denna gång kunde Pontus Strömvall jobba ut pucken och göra sitt andra mål för matchen. 8-5 och Arvika kändes komfortabla i ledningen med tre mål. Hallsberg gav sig dock inte och med målvakten ännu en gång utplockad kunde man i den näst sista minuten reducera ännu en gång till 8-6 efter ännu en styrning framför mål. Med minuten kvar plockade man målvakten igen och med femton sekunder kvar av matchen åkte Arvika på en utvisning för boarding och då passade gästerna på att ta sin timeout för att försöka forcera in ännu ett mål. Med fyra sekunder kvar och tekning i den vänstra cirkeln sett från hemmakassen kunde vi i den allra sista sekunden se gästerna styra in sitt sjunde mål för matchen vilket gav oss slutresultatet 8-7 i hemmalagets favör.