SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
A-lag

Arvika HC
4 - 3
Viking HC
Arvika HC4 - 3Viking HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 04 oktober, 19:00
Plats:Sparbanken Arena, Arvika
Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
Referat: Arvika HC - Viking HC
Vinst i premiären med 4-3
2019-10-05 10:52
Foto: Arvika Nyheter
Så var det äntligen dags för seriepremiär och man ställdes mot Viking som man nyligen spelat två träningsmatcher mot. Både matcherna hade slutat i förlust för AHC men det var en annan känsla som låg i luften inför matchen.


Period 1


Viking öppnade matchen i samma höga press och forecheck precis som i träningsmatcherna. Kanske lite väl ivrigt då man efter fem minuters spel ådrar sig matchens första utvisning när gästernas David Ademovski utvisas två minuter för roughing. Arvika lyckas dock inte överlista Bryan Canter i bortakassen och istället är det gästerna som får chansen i numerärt överläge i periodens nionde minut. Gästerna lyckas bättre och när klockan står på 09:22 kan Viking göra 0-1 genom Anton Lövgren som efter en tilltrasslad situation där Östling hamnat ur position, kan gå runt kassen och lyfta in pucken och sätta sitt lag i förarsätet. Arvika skulle dock rycka upp sig och efter dryga 14 minuter kom kvitteringen genom Fredrik Hermansson. Innan perioden var över skulle Viking även hinna göra 1-2, trodde man.. Ett mål som dömdes bort då domartrion inte kunnat avgöra om pucken var inne eller inte.


Period 2


Den andra perioden blev en händelsefattig historia i protokollet, 1 mål och 0 utvisningar. Målet var det AHC som noterades för och det var ingen mindre än nyförvärvet Elias Skoog som tillskrevs målet som gav hemmalaget ledningen.


Period 3


Vikings kvittering kom efter 03:20 in i den tredje perioden och målet gjordes av kvällens kanske bäste spelare för Vikings del, Eric Rönnbacke. Ett distinkt avslut över målvaktens högra axel. AHC kunde senare återta ledningen och även utöka efter att Fredrik Hermansson gjort sitt andra mål för matchen och Robin Kandergård stänkt in 4-2 efter en snygg uppåkning från sin backposition. Knappt halva perioden var då spelad och Viking passade på att ta time-out. AHC fredade sig bra trots att Viking intensifierade sin aggressivitet, i en kontring där hemmalaget räknat fel friställdes Viktor Nilsson-Westlund och kunde snyggt pricka in reduceringen till 4-3 i Östlings högra kryss. Tiden för målet var 18:08 och minuten senare plockade man även målvakten i ett försök att få till kvitteringen. Och nära var man när man i slutsekunderna, med mycket trafik framför målet, fick till ett skott som träffade lååångt ut på målvaktens benskydd och gick utanför. Signalen ljöd och Arvika hade äntligen besegrat Viking och kunde i säsongens första match avgå med 3 härliga poäng.


Nu närmast väntas Mârtens helg och på onsdag nästa vecka packar man väskorna och beger sig till Kil för match.


Tack för igår alla som kom och tittade!


🔵⚪🔴 #goblue #arvikahockey #arvikaicebears 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Fre 16/2 19:00
4 - 1  
Ons 14/2 19:00
0 - 3  
Sön 11/2 17:00
4 - 7  
Sön 4/2 16:00
6 - 5  
Sön 28/1 17:00
4 - 2  
Ons 24/1 19:00
2 - 5  
 
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer