Vinst mot Filipstad i OT
2019-11-24 22:59
AHC packade bussen och begav sig upp till Filipstad för lördagsmatch i hockeytvån. Något desarmerat lag ställdes på pappret då man saknade några killar pga jobb, sjukdom samt.

Period 1

AHC fick inte direkt någon drömstart när pucken släpptes. 45 sekunder in i matchen plockade domare Forslund dagens första 2a när han visade ut Fredrik Hermansson för interference. En tuff start och inte blev det bättre när man bara hunnit vara full styrka i 8 sekunder innan det vara dags för näste man att sätta sig på botbänken, Kasken ut 2 min för crosschecking. En tuff start minst sagt men Arvika fredade sig väl och fortsatt 0-0 när Kask var tillbaka på banan. Dryga 9 minuter in var det äntligen dags för AHC att få prova lyckan i PP. Sekunderna efter att hemmalaget blivit fulltaliga kom så dock ledningsmålet för AHC. Rasmus Axelsson skickar iväg en tyst handledare från blålinjen så hittar sig in bakom en skymd Carl Molander i hemmakassen. 0-1 till Arvika, ett resultat som står sig perioden ut.

Period 2

Om den första perioden gav AHC en tung start så kan man väll säga att den andra var rena motsatsen. 3 minuter in kunde Fredrik Hermansson bryta en passning i egen zon och åka till sig ett friläge. Hårt och välplacerat skickar han in 0-2 och gjorde därmed sitt åttonde mål för säsongen och leder därmed den interna skytteligan. Sedan var det dags att besöka botbänken igen när Felix Brandhammar åkte ut för en interference framför den egna kassen. Återigen gör man det riktigt bra i BP och får även utdelning strax efter att man blivit fulltaliga igen. Jesper Dagerbäck håller sig framme och skickar in 0-3 till Arvika. Med 3 måls underläge vaknade så Filipstad till liv och när man gjorde 1-3 genom Benjamin Trust i den 12:de minuten fick man riktigt vind i seglen. Lite extra hjälp fick man även när Stefan Kask plockades ut 2 minuter för holding the stick vilket kändes extremt tufft dömt. Med 22 sekunder kvar av utvisningen kommer även 2-3 genom samme Benjamin Trust. Minuten efter Filipstads reducering fick man återigen chansen i PP när Gustav Örnberg fick sitta 2 minuter tripping. Arvika kämpade bra och höll tätt med marginalerna på sin sida. Dock hann man knappt bli fulltaliga innan det återigen var dags för ett besök i utvisningsbåset. Denna gång var det Pontus Strömvall som fick bota 2 minuter för Interference. Inga mål noterades heller under detta PP och perioden slutade likt den första med 1 måls ledning fördel AHC.

Period 3

Den tredje perioden började med att jobba bort de sista 24 sekunderna av andra periodens sista utvisning. Sedan bytte lagen chanser med varandra och när halva den tredje perioden var spelad så kom kvitteringen för hemmalaget. AHC tappade markeringen i den egna zonen vilket gav Billy Dahlgren fritt fram och gott om tid att sikta in sig och pricka in 3-3 högt på Östlings plocksida. Ett resultat som dock inte stod sig speciellt länge då Stefan Kask höll sig framme och prickade in ledningsmålet 3-4. Filipstad gav dock inte upp utan med knappa 5 minuter kvar så kunde Adam Björklund göra 4-4 när han styrde in pucken med skridskon. Med 1,5 minut kvar av perioden fick så AHC chansen att sätta vinstpucken när Filipstads Egor Serman fick åka och sätta sig i 2 minuter efter en tripping i den egna zonen. Närmare än Felix Brandhammars skott som träffade en skymd keepers axel i slutsekunderna kom dock inte AHC under ordinarie tid.

OT

Med 32 sekunders spel i 4mot3 fick man en bra chans att knipa extrapoängen. Efter att ha kommit in i anfallszonen och passat runt lite hamnade så småningom pucken på Stefan Kasks blad och med ett slagskott kunde vi se segerpucken glida in mellan benskydden på hemmalagets burväktare.

En härlig kämpaseger där alla bidrog med hårt jobb och bra inställning. Nu väntar hemmamatch på onsdag hemma i Banken när Hammarö kommer på besök.