Samling:18:00
Referat: Hammarö HC - Arvika HC
1 poäng efter straffdrama
2020-01-29 11:58

Nu när tabellen tightat till sig är varje match viktig och framför allt varje POÄNG. Matchen mot Hammarö visste man på förhand skulle bli en jobbig tillställning, speciellt när man saknade pjäser som Mikael Ranta, Tobias Olsson och Erik Fridlund. Killar som bidrar med en enorm mängd rutin vilket kan vara direkt avgörande i sånna här matcher där varje poäng betyder så extremt mycket.

Period 1

Hemmalaget började perioden bäst och hade betydligt högre fart och intesitet i sitt spel. AHC kändes lite trötta och inte riktigt närvarande. Men ju längre perioden led började man vakna till i bortalaget och man skapade tillslut några bra lägen. Flertalet gånger återtog man tappade puckar i anfallszonen men när man sedan i nästa moment skulle leverara passningen fanns inte riktigt skärpan där. Den första perioden blev målvakterna Ågren och Östlings period då resultatet från första nedsläpp stod sig efter första 20 minuterna.

Period 2

I den andra perioden var det hemmalaget som fick en smakstart när AHC efter 42 sekunders spel ådrog sig en 2a för Tripping. Trots några bra lägen lyckades man dock inte få in pucken utan det var inte förän AHC drog på sig ytterligare en 2a, minuten efter att man blivit fulltaliga, som Oscar Fredriksson kunde pricka in 1-0 snyggt framspelad och friställd av Hannes Wilhelmsson. AHC skulle dock rycka upp sig ytterligare och när Jesper Dagerbäck fick chansen att trycka till pucken direkt satt kvitteringen. Elias Skoog jobbade tillbaka pucken nere i sarghörnet och passade till David Wennergren som serverade ”Daggen” i slottet. 1-1 inför den sista perioden och det kändes som att Arvika var påväg att hitta formen igen.

Period 3

Den tredje perioden blev inte äldre än 27 sekunder innan domare Forslund hittade en Interference utvisning som Stefan Kask fick sitta av. Man jobbade sig igenom BP på ett bra sätt och höll Hammarö borta från farliga lägen. I den 12:e minuten kom AHC’s ledningsmål genom Linus Frost framspelad av Stefan Kask. En ledning som höll sig fram till den 17:e minuten då Oscar Granrud kunde sätta kvitteringspucken efter att man kommit i ett 3 mot 2-läge. De sista minuterna blev mållösa och några farligheter skapade man inte från något av lagen.

OT

Spel 3 mot 3 i 5 minuter där Arvika var det laget som var närmast en vinstpuck efter att Pontus Strömvall fått hela tre lägen i samma byte men utan utdelning. Mållöst och istället skulle det avgöras på straffar.

Straffar

Först ut var AHC som skulle pröva lyckan genom Stefan Kask. Pucken hoppade till och avslutet blev långt ifrån vad vi önskat och Ågren i hemmakassen kunde lätt avstyra. Näste man blev Felix Arnqvist för hemmalaget som med ett skott via Östlings stöt gick över. Linus Frost som hade ett mål i matchen sen tidigare klev fram men kunde inte heller han överlista Ågren. Sedan kom så det första målet och det genom gästernas Oscar Eriksson. Arvika som haft oroväckande svårt med straffar under årets säsong stod fortsatt kva rpå noll gjorda mål efter att både Fredrik Hermansson och Oliver Johansson missat sina och när Johan Hedlund satte hemmalgets andra mål så var saken klar.

1 poäng borta mot Hammarö naturligtvis inte det man hoppats på men sett till den tröga inledningen och vikten av att ändå få med sig poäng hem får man nog ändå vara nöjda. Näst på tur väntar bortamatch på söndag när man packar bussen och tar en härlig tur till Guldsmedshyttan.