Samling:15:00
Referat: Guldsmedshytte SK - Arvika HC
Sur förlust i Guldsmedshyttan
2020-02-03 08:45

Likt alla matcher nu när serien kliver in på upploppet skulle dagens match mot Guldsmedshyttan bli en viktig del i poängjakten inför avslutningen av serien. Hyttan som så sent som i fredags var i Filipstad och spelade enkronasmatch, fick vända hem med en 5-0 förlust och skulle komma till dagens match med en rejäl revansch lust.

Period 1

Arvika skapade en riktigt het chans redan efter 18 sekunder när firma Frost/Kask/Fridlund satte fart och sånär fick pucken förbi hemmalagets målvakt. Efter knappa 5 minuter kom 0-1 genom Erik Fridlund som påpassligt höll sig framme och kunde slå in en lös puck förbi en hel hög av spelare som låg i den högra delen av målgården. AHC kunde även göra 0-2 i den första perioden genom matchens delikatess, signerad David Wennergren som visade upp hela sitt register av finter innan han retsamt lät pucken glida in mellan målvaktens benskydd.

Period 2

Hemmalaget var dom som steppade upp i den andra perioden och trots flertalet bra chanser fick man inte utdelning förän i den 14:e minuten. AHC började agera mer och mer avvaktande och hemmalaget åt sig närmare och närmare och tillslut kunde William Zetterberg vandra in alldeles för ostört från kanten och sprätta upp den i Tindefjords första kryss. 2-2 lät sig inte väntas på utan redan minuten senare var matchen kvitterad efter att man återigen agerat avslaget och lät Guldsmedshyttan ta för sig i den offensiva zonen. Ett pass från Arvikas back rätt på skridskon på egen spelare gav Jonathan Sjöberg gott om tid att vandra in i slottet och sikta in sig. I den sista minuten kom även ledningsmålet för hemmalaget efter att Erik Fridlund förvisats till utvisningsbåset 2 minuter för Slashing. GIK driver in pucken på den bortre sidan och en framstörtande Felix Zetterberg kan styra in pucken förbi Tindefjord.

Period 3

Nu var det dags att rycka upp sig och dra sitt strå till stacken om man skulle plocka med sig någon poäng hem. Lite bättre blev det men när man i den 8:e minuten släpper till ett friläge i PP och hemmalagets William Zetterberg skickade in pucken till 4-2 under stöten, kändes det som att nacksenorna gick av på många. AHC försökte men närmare än Robin Kandergårds ribbskott kom man tyvärr inte en reducering. Istället kunde Hytta göra 5-2 genom Jonathan Sjöberg som klippte till direkt på ett pass över centrallinjen. Även 6-2 kom bara 20 sekunder senare då Felix Zetterberg trots markering mitt framför kassen ostört fick styra in pucken förbi en skymd Tindefjord.

En tung förlust efter att man tappat 0-2 ledningen från den första perioden. Men många lärdomar går att hämta från dessa matcher också. Nu laddar vi om inför onsdagens möte hemma i Banken mot Arboga.