Samling:18:00
Referat: Åmåls SK - Arvika HC
En poäng är en poäng.
2018-10-29 10:10

Att AHC skulle ta poäng under fredagen borta mot Åmål var det nog inte många som trodde på förhand. Kanske ännu mindre när man såg laguppställningen? AHC kom till spel med utan grums-supporten och utan speedkulan Tobias Kandergård som är skadad. Istället plockade man in yngre förmågor från de egna leden. Matchen började på sämsta möjliga sätt där klockan bara hunnit gå 16 sekunder innan hemmalaget slängde upp 1:an på tavlan. En två mot etta där man vände spelet från egen zon och spelade förbi AHCs back, pass tillbaka och smällde in pucken otagbart för Tindefjord. 2-0 kom dryga 13 minuter in i perioden där Åmål spelade en lång puck förbi AHCs försvarare och gav Åmål friläge vilket man förvaltade på bästa sätt. Ett resultat som hittills kanske inte speglade matchbilden riktigt. Att Åmål slog Kil borta i onsdags med siffrorna 6-10 känns lika förvånande så här efter kvällens match som att det FORTFARANDE INTE finns gummimattor i Åmåls omklädningsrum år 2018!? (Skärpning Bulls) AHC som haft det mesta av spelet och stått för dom hetaste målchanserna kunde i periodens sista minut smälla in reduceringen genom Fredrik Hermansson som gjorde comeback ikväll efter 3 matchers frånvaro. Detta i numerärt underläge dessutom efter att man brutit pucken högt i egen zon och gått till anfall genom Erik Fridlund som sedan rundade buren och spelade fram Hermansson.

I andra perioden växlade Arvika upp och tryckte på för en kvittering. Chansen kom efter dryga 5 minuter när Åmål drog på sig en utvisning efter att ha spelat pucken över sargen i egen zon. Oliver Johansson viskade innan han klev in på isen för PP "Nu hänger jag en". Sagt och gjort, 2-2 på tavlan efter ett distinkt skott i gôbbhôrne. Men inte va man nöjd där utan i periodens slutminuter passade man på att göra 2-3 också. Även detta mål görs av Fredrik Hermansson som gjorde allt och lite till denna match. Skottpass från Oliver Johansson som Fredda snyggt styr in via stolpen.

Sista perioden likt den andra är till stor del även den AHCs. Det skulle dröja ändra fram tills dom sista 5 minuterna innan Åmål lyckades pricka in kvitteringen och ta matchen till förlängning. Ett mål som var väldigt likt det första där man kommer i en två mot etta, pass pass och i stort sett öppen kasse. Väl i förlängningen var det tyvärr hemmalaget som knep extrapoängen men sett till helheten så kan man inte säga annat än att Arvika gjorde en grym insats matchen igenom. Besvikelsen var påtaglig på många efter matchen men när vi blickar tillbaka så kan samtliga vara riktigt stolta över sig själva.