Samling:18:00
Referat: Arvika HC - HC Flyers
1 poäng efter övertid
2018-11-08 10:44
Arvika har haft det tufft senaste tiden i årets upplaga av hockeytvåan. Trots att spelet ofta sett riktigt bra ut så har målskyttet inte riktigt suttit där det ska för att vinna matcherna. Med en tung bortaförlust i bagaget efter en visit i Hallsberg i söndags där man tappat en 1-3 ledning till förlust 4-3 under ordinarie tid var det nu ett revanschlystet AHC som beträdde isen hemma i Banken på onsdagskvällen.

Direkt på nedsläpp satte man full fart på rören i hemmalaget vilket vi börjar bli vana att få se vid det här laget. Man skapade några bra chanser att sätta ledningsmålet tidigt i perioden men inget nätrassel under första 10 minuterna. Spelet böljade fram och tillbaka och även gästerna hade sin beskärda del av målchanser men inte heller Flyers lyckades spräcka likaläget trots ett PP efter dryga 7 minuter. Med 6 minuter kvar av perioden var det dags för ett nytt försök i numerärt överläge för gästerna. En spelform dom visade prov på att dom behärskade i det första försöket i matchen även om målet uteblev. Nu hade man fått upp värmen i kroppen och ställt in siktet på mål. 17 sekunder efter nedsläpp slog man hål på dödläget och 1:an tändes upp på gästernas sida av tavlan. Man ligger bra i skottlinje och täcker skottet från blålinjen men istället för att fastna i täcket så får pucken en hög bana där man kan se pucken fladdra in högt vid första stolpen bakom en skymd Tindefjord i hemmakassen. Resultatmässigt underläge efter den första perioden men det var mycket som såg bra ut och känslan var att kvitteringen var nära.

Den andra perioden blev lite av ett ställningskrig där båda lagen turades om att söka lyckan i spel 5 mot 4. Lagen bjöd på några bra chanser vardera men mittperioden förblev mållös även om pucken passerade mållinjen i Flyers kasse vid ett tillfälle. Bortdömt för hög klubba och Arvika fick kämpa vidare för att få sin kvittering.

Sista 20 minuterna blev inte äldre än 19 sekunder innan Karlskogalaget drog på sig en utvisning och AHC fick ett gyllene läge att ta sig in i matchen igen. Åter igen utan framgång och strax efter att gästerna blivit fulltaliga var det istället AHC’s tur att besöka botbänken. Med Jesper Dagerbäck tillbaka i laget känns inte boxplay lika farligt längre (trots det insläppta målet i den första perioden). AHC får sedan chansen i spel 5 mot 3 under dryga minuten efter att en Flyersspelare fult tacklat Pontus Strömvall i ryggen vid sargen så nämnde Strömvall förmodligen fortfarande har smak av den blå kantlinjen i munnen. 2+10 för Flyers, kluven läpp och blodvite för AHC.. Tiden började rinna ut för Arvika som nu tog time out och plockade målvakten med 2:15 kvar av den tredje perioden. En frenetisk jakt på kvitteringen inleddes och hur det skulle gå till kändes ganska solklart efter (om jag inte räknade helt fel) 5 skotten som avlossades från Robin Kandergårds klubba under de sista 2 minuterna. Till slut orkade inte Flyers stå emot längre och kvitteringen kom genom Erik Fridlund som påpassligt höll sig framme och petade in en retur efter lite tumult framför kassen.

Overtime och spel 3 mot 3. En spelform som bäddar för mängder av chanser där risken att gå bort sig är överhängande men är ju också lite charmen med det hela. AHC var det laget som skapade bäst lägen men tyvärr inte den där riktigt heta målchansen som skulle ge oss extrapoängen. Istället var det Flyers som vände spelet när en hemmaspelare föll i anfallszonen och man kunde snyggt spela igenom Arvikas försvar och styrde sedan in vinstmålet i öppen kasse.

1 poäng och åter igen en riktigt bra insats från Arvikas sida där man faktiskt lyckas ta poäng mot serietvåan som skuggar Munkfors i tabellen med 1 poäng mindre inspelad. Nu väntar träning tors & fre innan man tar emot Hammarö hemma i Banken på söndag. En match som fullbordar den första rundan och man har fått sig en uppfattning om samtliga lag i serien.