Referat: Sunne IK - Arvika HC
Kaffe kaka andra raka
2018-12-06 12:30

Fler bilder (+30) >>
AHC begav sig över höjden med en bra känsla i laget efter vinsten senast hemma mot Filipstad med 6-3. En känsla som man hoppades skulle ge laget välbehövliga 3 poäng för att inte hamna för långt efter den övre halvan i tabellen.

Period 1

Det var en trevande inledning från båda sidor där inget av lagen skapade några direkta farligheter. Spelet flyttades från ena sidan planen till den andra innan samtliga spelare hunnit in i zonen kändes det som. Men efter dryga 8 minuter kom ledningsmålet för Sunne som förhoppningsvis skulle öppna upp matchen lite. Ett backskott från blå som sitter högt över en skymd Tindefjords högra axel. Inga fler mål föll i den första perioden som fortsatte att kännas ganska chansfattig åt båda håll.

Period 2

Den andra perioden skulle bli en mer öppen historia där båda lagen skapade flertalet bra chanser och vi såg två målvakter som spelade riktigt bra. Arvika öppnade målskyttet i den andra akten genom Fabian Sandberg som snyggt satte pucken i det klassiska ”gôbbhôrnet” efter 1:38. Även det andra, vilket blev det sista målet i perioden, gjordes av AHC och det signerades ingen mindre än kapten Fridlund. En situation där Frida blir neddragen precis när han ska gå runt målvakten men lyckas ändå lirka in pucken bakom Sunnes målvakt. Ett viktigt mål halvvägs in i perioden och det kändes som att Arvika hade fått upp både farten och glöden i laget. I slutet av perioden drabbas AHC av en utvisning på Fredrik Hermansson och Sunne skapar en hel del farliga chanser under den sista minuten. Arvika lyckas hålla undan och kan gå till periodvila med ett måls överläge.

Period 3

Arvika fredar sig bra trots numerärt underläge och får även en utvisning med sig efter 37 sekunder. Man sätter press på hemmalaget under tiden i PP men lyckas dock inte få in pucken i mål. Strax efter att Sunne blivit fulltaliga så tar Robin Kandergård saken i egna händer och smäller in 1-3 assisterad av den numera stekhete Jesper Dagerbäck. Kort därefter utökar Hugo Liljestrand ledningen till 1-4 och Sunne tar timeout för att rätta till spelet och försöka hitta tillbaks in i matchen. Och mycket riktigt får man också den utdelning man hoppats på och detta efter bara 30 sekunder. 2-4 på tavlan och den stora frågan var, hade Sunne fått vittring på ytterligare mål och skulle krypa ännu närmare AHC eller skulle AHC resa sig efter den snabba reduceringen? Svaret blev det senare alternativet, ingen mindre än den gamle Sunne bekantingen Jesper Dagerbäck satte 2-5 och gjorde därmed matchens sista mål. Resterande halva av perioden var inte mycket att orda om, båda lagen hade några halvchanser men Arvika höll undan och vann till slut komfortabelt med 2-5 och tog därmed sin andra raka vinst.

Nu väntar träning ikväll och imorgon kommer Åmål på besök till Sparbanken Arena. Pucken släpps 19.00 och vi förmodar att Åmål är riktigt sugna på 3 pinnar efter förlusten igår mot Kil med 2-3.