Arvika HC/Charlottenberg6 - 4Kils AIK IK

Referat: Arvika HC/Charlottenberg - Kils AIK IK
Vinst i premiären!
2020-09-27 21:49
Det var ett taggat AHC som under söndagen tog emot Kils AIK i den första seriematchen för säsongen.
I början av matchen ådrog sig gästerna ett matchstraff vilket gav AHC 5 minuters powerplay. Under dessa 5 minuter kunde hemmalaget  göra två mål. Kil reducerade sedan till 2-1 i numerärt överläge. AHC kunde dock öka på ledningen till 3-1 innan paus efter en kontring. I andra perioden utökar man ledningen till 4-1, även då i spel med en man mer på banan. Strax innan paus gör AHC även 5-1. Man hade då skaffat sig en trygg ledning inför den sista perioden.
I början av tredje utökas även ledningen till 6-1, återigen i PP. Kil reducerar med två snabba mål och gör även ett till innan slutsignalen ljuder och slutresultatet skrivs till 6-4.

"En bra seriepremiär och ett starkt PP" summerar coach Berg den första matchen.