Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Arvika Hockeyclub
vs
Hammarö HC Röd
Arvika HockeyclubvsHammarö HC Röd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 februari, 16:15
Plats:Sparbanken Arena
AHC vann 6-1 efter massivt skottövertag
2020-02-01 23:41
AHC som placerat sig i toppen av tabellen av U14 div 2 skulle idag ställas mot Hammarö HC Röd. Efter segern med 2-3 borta mot Kristinehamn senast var man såklart laddade för att försöka plocka hem 3 nya poäng och befästa sin plats som 1a i tabellen.

Period 1


Den första perioden blev inte äldre än 3 minuter innan AHC kunde spräcka målnollan genom Oscar Pauli. På klassiskt ”Malkin manér” lyckades han valla in pucken via Hammarös målvakt och gav därmed AHC ledningen med 1-0. Knappt 50 sekunder senare var det dags igen och även denna gång var det Oscar Pauli, assisterad av Victor Olsson, som återigen(!?) lyckades valla in pucken via skridskon på Hammarös målvakt och vi hade ställningen 2-0 efter knappa 4 minuters spel. Arvika parkerade under långa stunder i anfallszonen och satte gästernas målvakt Anton Ringquist på prov gång efter gång men utan att lyckas få pucken i mål. Hemmalaget var på tårna i dagens match och visade upp ett riktigt fint spel där man hittade smarta lösningar över hela banan som gav laget fina lägen att skapa farligheter. Inte för än i den 18:e minuten kom utdelningen och denna gång genom Theo Björk som laddade bössan från sin backposition och snärtade upp pucken i det bortre krysset. Fler mål föll inte i den första perioden men hemmalaget hade skapat sig ett fint utgångsläge inför den sista perioden när man fick gå till pausvila med komfortabla 3-0 och ett massivt skottövertag 27-3.


Period 2


Likt den första perioden var det AHC som tog tag i taktpinnen och fortsatte att sätta press på gästerna och försatte spelet i Hammarös zon. I den 2:a minuten kunde Carl Lauridsen snyggt sätta 4-0 elegant framspelad av Erik Persson. Hammarö hade dock inte gett upp utan i den 10:e minuten kunde Malte Vass sätta reduceringspucken 4-1 när han förvaltade ett friläge på bästa sätt. När gästerna i den näst sista minuten ådrog sig en utvisning för Hooking så passade Theo Björk på att göra sitt andra mål för matchen, assisterad av Nils Josefsson och Viktor Berg, när han återigen avlossade stora bössan och satte 5-1. Med enbart 5 sekunder kvar av matchen kunde Viktor Berg pricka in slutresultatet 6-1 när han direkt från avbytarbåset fick pucken och kunde åka till sig ett friläge där han snyggt fintade bort målvakten och kunde lägga pucken i mål. Skotten vann AHC även i den andra perioden med övertygande 22-5.


En riktigt kämpainsats från grabbarna där man visade prov på stor moral och tålamod. En svår match för Filip Toftling i kassen som ändå tog det han skulle och agerade säkert som sista utpost. Man spelade med fyra backar som trots den enorma speltiden inte visade några som helst tecken på trötthet. Forwards pumpade på bra med skridskoåkningen och passningsspelet och malde ner Hammaröförsvaret som hade det tufft under långa stunder av matchen. Extra beröm vill jag ändå ge till Hammarös målvakt Anton Ringquist som skötte sig riktigt bra och motade 43 av 49 skott. 


/Kristoffer Östling


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer