Referat:
Dubbla uddamålsförluster i Munkfors
2019-01-27 20:34
Arvika åkte till Munkfors och slogs om 6 poäng!
Efter det som hände sist vi besökte Munkfors fick matchen avbrytas och sista perioden skulle spelas vid nästa bortamöte - idag.
Matchen startade 15.00 och ställningen inför den sista perioden var sedan förut 2-0 till hemmalaget. AHC hade en bra känsla efter matchen mot Viking i fredags och inledde med att skapa några riktigt farliga lägen. Men det dröjde nästan halva perioden innan AHC reducerar genom Erik Fridlund framspelade av Oliver #34 och Pontus #66. Det dröjde inte mer än 30 sekunder innan Munkfors också får in en puck bakom David Tindefjord. Och knappt en minut senare får in ytterligare en puck och drar iväg till 4-1. Men AHC hade inte lagt sig utan får in en reducering än en gång av #13 Erik Fridlund assisterad av Otto #5. Med dryga 2 minuter kvar reducerar AHC till 4-3 genom #9 Linus Frost framspelad av #21 Fabian Sandberg. AHC får ett powerplay och tar ut målvakten i jakten på kvitteringen men hann inte ända fram. Matchen slutar 4-3 till Munkfors.

Match nummer 2 startar kl 16.00 med ett förstärkt AHC likaså Munkfors eftersom spelare som inte var med i matchen i oktober inte fick vara med i den sista perioden idag.
Första perioden blev en jämn sådan med många bra lägen åt båda lagen men keeprarna sluter tätt och vi går till vila med 0-0 på tavlan.

Andra perioden startar positivt för Arvika då i powerplay Fridlund återigen är på pucken, den här gången via en styrning, och in i mål.
Munkfors skapar också sina lägen och kvitterar ganska tätt inpå till 1-1 genom Peter Wennerström. AHC får senare ny chans i powerplay och Linus Frost kan på retur stöta in pucken till ledning 2-1!
Perioden bjuder på många lägen och en hel del utvisningar vilka Munkfors förvaltar i ett av dom till 2-2 genom Stefan Wennerström 10 minuter in. Munkfors tar även ledningen till 3-2 17 minuter in med AHC svarar snabbt efter bara 10 sekunder då Ludwig Danielsson sätter dit kvitteringen med ett hårt handledsskott mitt i slottet! Perioden hinner inte gå till vila innan Munkfors tyvärr tar ledningen igen efter ett powerplay och ett slitet AHC. Perioden slut med siffrorna 4-3.

Sista perioden ger båda lagen många lägen tack vare ett flertal utvisningar. AHC söker kvitteringen och får sin största chans med en minut kvar då Munkfors dragit på sig två utvisningar på rad och Arvika får spela 5-3. Dessvärre hinner inte AHC att etablera sig i zon utan att sista perioden blir mållös och Munkfors vinner även här med 4-3.
Skotten: 12-10, 15-8, 11-9 TOT 38-27

Summan blir poänglös. Men trots det så finns det mycket bra att ta med sig då vi står upp mot seriens bästa lag och gör totalt sett lika många mål över 4 perioder.

Nästa vecka väntar bara en match i slutet på veckan och det är borta mot Filipstad.