A-lag

Referat:
Sent mål fällde Sunne i Banken
2019-02-07 16:20

Då var det onsdag och återigen dags för match. Denna gång var det tabelljumbon Sunne IK som tagit sig över höjden för att gästa Sparbanken Arena. En match med stor betydelse för båda lagen, Sunne kämpar med sin sistaplats i jakt på poäng för att komma ikapp nästjumbon Smedjebacken och därmed slippa kval neråt. Arvika som vid vinst skulle kunna andas ut då försprånget ner till sistaplatsen blir ointagligt på de 5 matcher som återstår. Arvika kommer senast från en härlig seger uppe i Filipstad där man krigade hem 3 poäng efter en riktigt bra laginsats trots kort om folk.

Period 1

Arvika som börjat de senaste matcherna på ett starkt sätt kändes inte riktigt lika skärpta och komfortabla i passningsspelet och placeringarna över isen. Trots ett stort puckinnehav gavs man ingen utdelning i form av mål under den första halvan av perioden. Efter 13 minuter gjorde Fabian Sandberg ett ryck i mittzonen och åkte till sig ett friläge. Väl framme vid målvakten blev han neddragen och domare Fokin höjde armen och signalerade för straffslag. Sandberg som besitter en finfin klubbteknik vanligtvis lyckades dock inte överlista Sunnes målvakt Emanuel Olsson som gjorde ett flertal bra räddningar under den första akten.

Skotten: 13-5

Period 2

Efter klara direktiv från coach Lang under den första periodvilan förväntade man sig se ett effektivare AHC i den andra perioden. Arvika fortsatte att äga mycket puck och man skapade mängder av chanser men Olsson i bortakassen höll fortsatt tätt. Men efter 5:31 in i period nummer 2 kunde så AHC få till det där målet man jobbat så hårt för. Den nu mera nästan notoriske målskytten Jesper Dagerbäck höll sig framme igen och kunde raka in en retur efter att Olsson parerat ett skott med höger benskydd. Efter målet fortsatte AHC att trycka på men pucken ville inte passera mållinjen. Med 5 minuter kvar av perioden kom så målet som Sunne hoppats på. Ett slagskott utanför offensiv blålinje som svepte förbi (utan att ta i) dryga metern över ribban för att sedan studsa via plexiglaset tillbaka över ribban på Östlings högersida. Skickligt eller turligt spelar ingen roll, snyggt var det iallafall när Sunnes spelare nr 29 Adam Prytz Jannesson slog in kvitteringspucken på tennis till 1-1. Resultatet stod sig perioden ut och det var nu bäddat för en spännande sista period.

Skotten: 21-4

Period 3

Den sista perioden blev även den en skottkavalkad från hemmalagets sida men Sunnes burväktare spelade stort matchen igenom. Trots PP för båda lagen hade man stora problem att få in pucken i mål. Närmast ledningsmål var gästerna när man kunde bryta in förbi Arvikas försvarare men avslutet höll tyvärr inte samma kaliber som den tidigare prestationen och mål uteblev. AHC som fortsatte att pressa på fick också till slut utdelning och det i den allra sista minuten. Nils Wilhelmsson stoppade pucken på offensiva blå och kastade in pucken mot mål. Pucken tar i täcket framför mål och studsar förbi målvakten och AHC satt nu i förarsätet med dryga 40 sekunder kvar av matchen. Resterande tiden av perioden kändes aldrig farlig då AHC’s kapten Erik Fridlund tekade exemplariskt och stängde ner matchen.