A-lag

Referat:
2 poäng hemma mot Flyers!
2019-02-20 22:57
Arvika tog emot HC Flyers under onsdagskvällen när den näst sista matchen för säsongen 18/19 skulle spelas.

Period 1

En period där spelet blev rätt likt vad man trott på förhand i hemmalägret. AHC jobbade riktigt bra i dom inledande minuterna men kom aldrig riktigt till avslut. Men med 4 minuter exakt på klockan satte Pontus Strömvall 1-0 för AHC. Ett snyggt mål där han spelades fram av Tobias Nyman och avslutade kliniskt under armen på stötsidan på Flyers målvakt Robin Gustavsson. Hemmalaget fortsatte att trycka på framåt och var flertalet gånger på väg att se mål nr 2 glida in. Flyers skapade även de några riktigt bra lägen men Tindefjord gjorde bra ifrån sig i kassen och höll puckarna utanför mållinjen. Kvitteringen kom sedan halvvägs genom perioden genom William Hedlund när han trots markering fick vandra in från kanten hela vägen in i slottet och sedan vända om och hänga upp pucken i nättaket. AHC fortsatte att trumma på och närmast var nog Oliver Johansson när han var centimeter ifrån att kunna stöta in pucken i öppen kasse efter ett snyggt inspel mot bortre stolpen. 1-1 efter första och det såg riktigt lovande ut inför den andra period.
Skotten: 11-17

Period 2

Den andra akten blev lika fartfylld som den första när lagen bytte chanser med varandra varje sekund kändes det som. AHC återtog ledningen efter 1:21 genom Fredrik Hermansson som styrde in ett backskott från Jonathan Levin precis efter att Flyers blivit fulltaliga från en utvisning som hängde med från den första perioden. Nästa utvisning blev dock hemmalagets och det blev en kostsam en dessutom.. Kapten Fridlund fick se gästerna panga in kvitteringen från botbänken efter ett backskott som sedan tog på egen försvarare framför kassen och styrdes in vid Tindefjords högra stolpe. 2-2 efter 6 minuter och det var återigen Flyers William Hedlund som blev noterad för målet. När vi närmade oss andra periodens mitt så var det istället dags för AHC att pröva lyckan i numerärt överläge. Och lyckan infann sig, ett pass från Frida som korsade hela zonen och levererades på en guldsked åt en framsmygande Robin Kandergård som enkelt kunde skicka in ledningsmålet 3-2. Tyvärr fick vi sedan se gästerna kvittera återigen när man från AHCs håll serverat gästernas Joachim Johansson i egen zon som sedan spelade över till en helt ren Martin Eriksson som enkelt kunde smeka in 3-3. Ett resultat som stod sig perioden ut.
Skotten: 11-12

Period 3

Ojojoj vilken start. 12 sekunder och AHC åter i förarsätet! Pucken gick som på ett snöre direkt från nedsläpp. Siste mannen på pucken blev Oliver Johansson som höll blicken uppe och satte pucken lika enkelt som senaste V75 raden han limmade in härom dagen. Flyers ville dock inte vara sämre utan visade prov på skickligt spel när man efter dryga 6 minuter fick chansen i PP. 5 sekunder från nedsläpp och vi hade återigen likaläge och ÅTERIGEN var det William Hedlund som satte sitt tredje för kvällen. Inga fler mål föll under den tredje perioden trots att båda lagen hade några riktigt vassa lägen vilka man inte lyckades förvalta.
Skotten: 10-11

OT

Övertiden blev inte heller speciellt gammal utan efter 1:08 fick Arvika jubla en sista gång när Kaptenen Erik Fridlund kunde sätta vinstpucken, snyggt framspelad i friläge av Linus Frost som för övrigt stod för en lysande insats matchen igenom.
Skotten: 3-1

2 poäng till Arvika och nu återstår bara en enda match innan säsongen 18/19 är till ända. På fredag beger man sig till Hammarö, en match där båda lagen kan klättra en placering i tabellen vid vinst (beroende på hur det går i dom andra matcherna).