Vinst i första träningsmatchen.
2019-09-14 16:44
Igår var det så äntligen dags igen efter 6 månaders väntan. Säsongens första träningsmatch och den spelades på bortaplan i Åmål.
Arvika saknade Robin Kandergård och Kristoffer Östling i laguppställningen men ifrån samarbetspartnern Grums IK fanns backparet Anton Nordin samt David Karlsson med.

Matchen började med en chocköppning från Åmål när man med en spelvändning, pass in i mitten och med ett klassiskt amerikanskt avslut kunde Ryan Schwalbe ge hemmalaget ledningen med 1-0 efter 1.07. AHC hämtade sig och lyfte upp spelet och visade att offensiven blir en tillgång den här säsongen. Elias Skoog pangade in kvitteringen 1-1 efter 17.47 efter ett bra anfall från AHC. 8 sekunder senare åker Linus Frost igenom hela Åmåls låg och hamnar tillslut bakom målet. Med en passning mellan benen på målvakten hittade han Stefan Kask som enkelt sätter pucken i tom bur och vi kunde gå till pausvila med ledning 1-2.

AHC öppnade den andra perioden med ett högt tempo och med sitt andra mål för kvällen kunde Stefan Kask (planens överlägset bästa spelare) dundrar in 1-3 efter 1.11. Minuten senare gör kunde Fredrik Hermansson utöka ledningen till 1-4. AHC gör även 1-5 genom Hugo Liljestrand och man kunde räkna in första powerplaymålet för säsongen efter 8.54. Åmål reducerade till 2-5 i powerplay efter 10.54. Avslutningen av andra perioden blev stökigare och ett matchstraff delades ut på en Åmålsspelare som fult tacklat Arvikas Hugo Karlsson i huvudet. Jesper Dagerbäck tog saken i egna händer och buntade ihop Åmålsspelaren och talade om för honom vad som är rätt och vad som är fel. Trots 5 minuters powerplay för AHC så stod sig resultatet.

Halvvägs in i den tredje perioden reducerade Åmål i powerplay till 3-5. Halvminuten senare fick AHC powerplay och utökade ledningen till 3-6 genom Fredrik Hermansson som gjorde sitt andra för kväll. Från positionen bakom målet kunde han sätta pucken via målvakten. Efter 13.06 fastställer Åmål slutresultatet till 4-6 efter att AHC slappnat av lite för mycket.

En bra start och frejdigt anfallspel av ett, även denna säsong, ungt Arvika. Stefan Kask visar att han kommer betyda enormt mycket för det här laget med sitt lugn och sin rutin. Backen Anton Nordin svarade för 4 assist idag.

Nästa match är på hemmaplan på onsdag då Viking kommer på besök.