A-lag

Målkalas gav AHC segern mot Åmål
2019-09-28 11:51
4-målskytten Fredrik Hermansson
Arvika tog under fredagen emot Åmål i returmötet hemma i Banken. Arvika vann senast lagen möttes nere i Dalsland med 4-6. Även denna match blev målrik, kanske lite FÖR målrik..
Period 1
Det blev en kanonstart på matchen sett ur Arvikas perspektiv. 1-0 kom redan efter 23 sekunder genom Robin Kandergård. Oliver Johansson drev in pucken och trampade runt bakom kassen innan han vid bortre stolpen släpper upp en perfekt passning till framåt rusade Robin som distinkt pangar in ledningsmålet. 2-0 till hemmalaget kom efter dryga 7 minuter genom Stefan Kask som snyggt styr in pucken otagbart för Åmålskeepern. AHC spelade riktigt bra och man kunde även göra 3-0 genom Fredrik Hermansson som med sin fysik höll undan sin spelare bakom kassen och jobbade in pucken vid målvaktens vänstra stolpe. Innan halva den första perioden var spelad hade Arvika ryckt ifrån till 4-0. Elias Skoog satte det fjärde (hans tredje på lika många matcher) ett skott som hittade första krysset efter en snygg individuell prestation. Åmål tog nu time-out för att försöka få stopp på Arvikas framfart. Ett drag som lyckades. Till viss del. Gästerna kunde se Tindefjord i hemmakassens nolla spricka när man reducerade till 4-1 i PP efter att Stefan Kask fått sätta sig på botbänken i 2 minuter för en crosschecking. I samband med reduceringen hade AHC en avvaktande utvisning vilket gjorde att Åmål på nyo fick chans till spel i numerärt överläge. Istället för ytterligare en reducering kunde istället AHC göra 5-1 när Fredrik Hermansson bröt en passning precis innanför offensiv blå och sköt in pucken under plocken på Robin Gustavsson i Åmåls mål. Gästerna fick dock in en puck till innan periodvilan och gjorde 5-2 när hemmlaget gick bom i BP och gav Åmål ett 2 mot 1-läge där man spelade över och kunde sätta pucken i öppen kasse.

Period 2
Den andra perioden började även den väldigt bra för AHC. Efter 1 minut fick vi se David Wennergren bryta in och sprätta upp pucken i första krysset. AHC fick chansen att utöka ledningen när man efter 7 minuter fick spela i numerärt överläge. Istället var det Åmål som fick nätet att rassla när man i sitt ANDRA friläge i samma boxplay kunde göra 6-3. När klockan stod på 11 minuter fick vi se Arvikas Pontus Strömvall dra ifrån till ett friläge, en dragning åt höger och ett släpp som var menat att gå mellan benen på målvakten slutade i en retur som gav Stefan Kask öppen kasse och 7-3 var ett faktum. Efter 7 insläppta var det dags för målvaktsbyte, ut med Robin Gustavsson och in med Martin Hallberg. Ett byte som dock inte gav den effekt man önskat då Arvika minuten senare även kunde göra 8-3 genom Fredrik Hermansson som fullbordade sitt hattrick med en klassisk tunnel. Åmål fick in en reducering till 8-4 i slutminuterna via ett skott som skar igenom mitt i slottet och satt i gubbhörnet på en skymd Tindefjords stötsida.

Period 3
Även den sista perioden startade AHC bra och efter dryga 7 minuter gjorde Hermansson sitt fjärde mål för matchen när han styrde in ett skott från blå av Pontus Strömvall till ledning 9-4. Nu skulle det dock börja hända grejer. Minuten efter vad man trodde var den så kallade "spiken i kistan" kom Åmåls 9-5. Ett mål som gav gästerna hopp och skapade en oro i hemmalägret. När AHC sedan drog på sig en onödig interference-utvisning på offensiva blålinjen kunde Åmål även göra 9-6 i PP efter att Arvika inte lyckats rensa ut pucken ur den egna zonen. Efter 14.17 kom även 9-7 efter en tilltrasslad situation framför AHCs mål där pucken tog en perfekt båge över Tindefjord och in i målet. Frustrationen började bli påtaglig i hemmalaget och inte blev den mindre när gästerna gjorde 9-8 minuten senare. Nu tog Arvika time-out i ett försök att lugna killarna och behålla ledningen perioden ut. Någon seger efter full tid blev det dock inte då gästerna fick in sin kvittering när klockan stod på 19.32. 9-9 efter 60 minuter spelade och nu väntade 5 minuters spel 3mot3. Arvika drog dock det längsta strået och kunde göra 10-9 genom Stefan Kask som bröt pucken på egen blålinje och kunde åka till sig ett friläge i vilket han snyggt fintat ner målvakten och lyft in pucken vid vänstra stolpen.

Ja-a, hur sammanfattar man en sån här match..? Jag tror vi nöjer oss med att säga att det var mycket som var bra men det var även en hel del som var mindre bra..

Nu väntar ledig lördag innan man packar bussen och reser till Hagfors på söndag.