Första förlusten. Hammarö vann 5-2
2019-10-17 16:51

Arvika som tagit full pott på dom första tre matcherna skulle nu få mäta krafterna mot Hammarö. Ett motstånd som man på förhand trodde skulle bli tuffast hittills.

Period 1

Det var två lag som åkte skridskor och bytte anfall med varandra. Den första känslan var dock AHC inte hade samma intensitet som man sett i början av de tidigare matcherna. Hammarö kunde ta ledningen i matchen efter 7 min när man fick chansen att spela PP. Arvikas boxplay lyckades dock inte ligga i skottlinjen och efter en retur kunde Kasper Bäckström lyfta in pucken i mål när AHC blev stillastående och tittade på. Även 2-0 kom för hemmalaget när man tilläts vandra runt Arvikas försvar och sedan skicka in pucken framför målet igen och utan större uppvaktning kunde Felix Arnqvist skjuva in pucken. Arvika revancherade sig dock och genom Oliver Johansson kom reduceringen i PP efter en tilltrasslad situation framför målet. Kvitteringen kom även den när samme Johansson levererade en riktig smoothie fram till Elias Skoog som dykande kunde styra in pucken mellan benen på Åhlberg i hemmakassen. I slutet av perioden tog Hammarö återigen ledningen med 3-2 efter att AHC tappat räkningen i egen zon och Hannes Wilhelmsson enkelt kunde gå in och hänga dit pucken.

Period 2

Andra perioden börjar med spel 4mot4 för att sedan gå vidare till ett nytt PP för Hammarö. Vid 2 minuter in i perioden så får återigen Felix Arnqvist nätkänning efter att helt ren i slottet få sikta in en slaggare i det klassiska "gôbbhörnet" på Tindefjord. Hammarö kändes lite hetare i den andra period och mycket var nog tack vare den tidiga utdelningen. Spelet gick fram och tillbaka men det kändes som att hemmalaget skapade lite hetare chanser än AHC. Det dröjde dock ända till periodens sista minut innan det ringde igen. Hammarö utökade till 5-2 genom Hedi Fatnassi som fick både en, två och tre chanser innan han kunde lyfta in pucken i målet.

Period 3

Sista akten blev lite av en transportsträcka. Arvika försökte rycka upp sig men anfallsspelet blev lite uddlöst då man förbrukat för mycket energi i den egna zonen. Man kom till några avslut men det mesta följde samma melodi som tidigare och satt mitt i magen på Åhlberg. Inga mål noterades i sista perioden och Hammarö avgick med segern som skrevs till 5-2.

Nu väntar träning på fredag innan man packar bussen för möte med Guldsmedshytte SK på söndag.