A-lag

Referat: Åmåls SK - Arvika HC
Vinst 2-4 på bortaplan i Åmål!
2019-12-12 12:00

Så här dagen efter en härlig seger mot Åmål på bortaplan så kan man inte hjälpa att det drar lite i smilgroparna när man läser Åmåls-tränarens uttalande i lokaltidningen ”En trött och sömnig tillställning rakt igenom”. Ställdes frågan till de som var på plats och såg gårdagens match kanske beskrivningen skulle låta annorlunda. I mitt tycke skulle jag nog välja att säga att det var en fartfylld match med mängder av lägen åt båda håll där resultatet mycket väl kunde varit det omvända.

Period 1

Arvika öppnar matchen bra där man sätter press på Åmåls backar och håller pucken under långa stunder i anfallszonen. Efter ganska precis halva perioden så får dock hemmalaget chansen i numerärt överläge efter att Jesper Dagerbäck olyckligt utvisas 2 minuter för slashing när han försöker slå en puck på volly i mittzonen. Med 46 sekunder kvar i PP kan hemmalaget ta ledningen efter att Kapten Oscar Svensson kastat in en puck från blålinjen så hittar sig igenom trafiken framför kassen och träffar Östlings vänstra axel innan den landar i nätet. Arvika skulle även dom få chansen i PP och när Stefan Kask får läget och laddar bössan så kommer också kvitteringen. 1-1 efter första 20 minuterna och skottstatistiken 11-11 visade även den på en jämn tillställning.

Period 2

Den andra perioden såg händelsefattig ut när man tittar i rapporteringen men det var en period där båda lagen hade sina chanser att ta ledningen. Närmast var dock hemmlaget efter att man åkt till sig ett friläge från mittzonen men där Östlings plockhandske dirigerade upp pucken i droppnätet. Med 2 minuter kvar av perioden fick Arvika chansen att ta ledningen i matchen när Åmåls Tobias Skoog fick bota 2 minuter för tripping. AHC parkerade sig i anfallszonen den tid som var kvar men utan att lyckas få in pucken tyvärr.

Period 3

I den tredje perioden steppade AHC upp tempot igen och när Erik Fridlund skickade in ledningspucken efter 3,5 minut spelad kändes det lite som att hemmalaget tappade huvet lite. Dryga 7 minuter in i perioden väntade 2 minuter spel 4mot4 efter att Stefan Kask och Thomas Mahoney gnuggat vantarna mot varandra utanför Åmåls avbytarbås. I mitten av perioden var det återigen dags för Arvika att få lira PP. En snabb spelvändning från Östling till Kask när Åmål rensar ut pucken och går för byte, vidare spel till Fridlund som hittar en friställd Robin Kandergård som dom senaste matcherna har vässat klubban ordentligt. När han får sånna här lägen är det inte ofta han missar utan han stänker distinkt in 1-3 till AHC. I den sista minuten utvisas Linus Frost 2 minuter för tripping när han tappade skäret i mittzonen och fäller en motståndare. En utvisning som skulle gjuta hopp i hemmalaget när man med 24 sekunder kvar styr in reduceringspucken genom Zachary Doerring. I en sista ansträngning ryckte man målvakten men det bar sig inte bättre än att Stefan Kask enkelt kunde åka in med 2-4 med 1 sekund kvar av matchen.

En jämn match i sin helhet där skotten skrevs till 32-31 fördel AHC. Kul att se att man återigen gör en riktigt bra kämpainsatts när man saknar vissa spelare. En seger som innebar att Arvika kunde bärga sin 6:e seger och ligger nu 5 framför Hammarö som jagar närmast bakom. På plats 3, 3 poäng före AHC, återfinner vi HC Flyers vilka man nu ställs emot hemma i Banken på söndag. En viktig match nu innan man går på juluppehåll.