A-lag

Referat: Arvika HC - Sunne IK
AHC föll hemma mot Sunne IK efter slarv
2018-10-25 07:57

Det var hemmalaget som öppnade bäst och satte press på gästerna när den fjärde omgången i hockey tvåan spelades under onsdagskvällen. Det var dock gästerna som tog ledningen i den första perioden efter slarv från AHC. Arvika pressade på och hade spelövertaget, vilket kanske var anledningen till att man släppte fokus på defensiven och inte märkte att en sunnespelare tagit sig ut ur den egna zonen och nu rörde sig helt omarkerad vid rödlinjen. En macka på bladet från egen spelare och matchens första friläge var ett faktum. Sunnes lille kanadensare gjorde inga misstag utan sprätte snyggt upp pucken i Östlings vänstra kryss. (Kan även tilläggas att i den offensiva ivern som AHC befann sig i så missade man ett byte vilket gjorde att man bara spelade med fyra man vid tillfället.)

Hemmalaget rykte upp sig men bara 2 minuter senare kom nästa kalldusch. Sunnespelaren driver in pucken längs högerflanken in i anfallszonen, rundar målburen och tar några skär uppåt mot slottet vänder om och skjuter. Pucken letar sig in under benskydden och in i mål. En puck säkerligen Östling vill ha tillbaka.

Första perioden slutar med 0-2 i gästernas favör och det fanns mer att önska från hemmalagets prestation.

Andra perioden skulle dock få ett annat ansikten jämfört med den första. AHC trummade på och skapade flera bra chanser men hade stora problem att få in pucken bakom Sunnes burväktare. Man fick vänta i drygt 7 minuter innan man fick höja armarna mot himlen och gratulera Linus Frost till säsongens första kasse. Målet gav AHC en boost och direkt efter nedsläpp skapade man sig ett friläge genom Hugo Liljestrand men kylan fanns inte riktigt där och skottet satt rätt i målvaktens plockhandske. Perioden ägdes till stora delar av Arvika bortsett från några ströchanser för motståndarna. Skotten 17-7 talar sitt tydliga språk och vore det inte för gästernas uppoffrande spel att ligga i skottlinje hade nog resultatet varit annorlunda. 17 skott på mål och sett till matchens helhet så avlossades säkert lika många som fastnade någonstans på vägen.

Tredje perioden fortsatte likt den andra i AHC’s favör där man tryckte på för en kvittering men målet uteblev. Istället var det gästerna som kunde punktera tillställningen efter ett mål i öppen kasse när man från hemmalagets sida tappade pucken precis innanför offensiva blå. Matchen slutar 1-3 och stort cred till Sunne som åkte till Arvika med 13 utespelare och 2 målvakter och tog sina första poäng för säsongen. Nu väntar Åmål borta imorgon fredag och vi förmodar att Åmål kommer spela med stort självförtroende efter gårdagens vinst borta mot Kil med hela 6-10.