Åttonde raka utan vinst
2018-11-21 10:15
Arvika blev utan poäng än en gång efter två insläppta mål i numerärt överläge.

Första perioden.

Den första perioden bjöd på öppet spel som gav båda lagen en del vassa chanser. 1-0 kom 7 minuter in i perioden efter att Oliver Johansson snappat upp en puck bakom målburen, sökte sig uppåt vid målvaktens vänstra stolpe och kunde lägga in pucken snyggt ur dålig vinkel. Något mer nätrassel fick vi inte se under första 20 minuterna trots att flertalet bra lägen för båda lagen infann sig.

Andra perioden.

Det öppna spelet från den första perioden håller i sig även in i den andra och båda lagen skapade bra chanser. Dessvärre var det bara gästerna som lyckades hitta nät i den andra perioden. Efter 7 minuter får gästerna ett gyllene läge att kvittera och komma in i matchen målmässigt när man får spela med en man mer på banan. Smedjebacken är skickliga när dom får tid på sig i anfallszonen och detta visade dom nu. Passning från point ner till skytt på vänsterkanten som hade tid på sig att pricka in 1-1. Men inte var man nöjda där inte! En halv minut senare var man påpassligt framme igen och satte 1-2 bakom Tindefjord i hemmakassen. Arvika kallade till time out för att få ordning på den oordning vi precis fått bevittna. Den positiva vändningen blev dock inte av då hemmalaget kort därefter fick se sig placerad på botbänken efter att Hugo Liljestrand dragit på sig en tripping. Gästerna orkade inte heller hålla klubborna i styr så även Smedjebacken fick skicka en kille till utv.båset för tripping dryga halvminuten senare. Spel 4 mot 4 vilket skulle visa sig vara fördel Smedjebacken. Snabb vändning från egen zon och gästerna kunde göra 1-3 på ett "halvfriläge" eller vad vi ska kalla det. Ännu en tripping utvisning faller mot gästerna innan perioden är slut och trots underläget skulle Arvika få en bra chans att ta sig tillbaka in i matchen via PP från start i den tredje perioden.

Tredje perioden.

Spel 5 mot 4 under den första minuten skulle bli Arvika biljett in i matchen igen men icke sa nicke.. 28 sekunder in i perioden gör Smedjebacken 1-4 i numerärt underläge när man från hemmalaget väljer att kliva fram i fel läge på offensiva blå. AHC skulle dock hitta nät igen när Linus Strömvall snyggt bredsidar fram pucken till sig själv vid målvaktens högra sida och kan sen lägga in den enkelt. Även 3-4 kommer från en backs klubba när Alexander Hermansson skickar iväg ett riktigt pappersflygplan som seglar in över målvaktens högra sida. Hemmalaget hade fått upp glöden och det kändes som att kvitteringen var på intågande. Arvika tryckte på för ett fjärde mål men den riktigt heta målchansen uteblev. Istället var det gästerna som med 3 minuter kvar kunde göra YTTERLIGARE ett mål i numerärt underläge. Slutresultatet skrevs 3-5 och vi får säga att Smedjebacken kändes hetare än Arvika denna kväll. SHC har några spelare som gör skillnad och det visade dom idag.