Referat: Arvika HC - Åmåls SK
En bra insats räckte inte hela vägen
2018-12-09 13:23
Robert Frost gjorde comeback i AHC tröjan.
Tidigare under dagen kom det tråkiga beskedet att kapten Erik Fridlund ådrog sig en fraktur på båtbenet under matchen mot Sunne i onsdags. Mer info om hur illa det är kommer till veckan. Grums killarna har tuffa matcher under helgen vilket gjorde att enbart Alexander Hermansson anslöt till matchen. Men dagens utropstecken får nog ändå sägas vara att nr 9 återfanns i laguppställningen. Robert Frost kliver ner från bänken och ställer upp när det behövs. På forwardssidan utöver Fridlund saknades även Hugo Liljestrand. Positivt var dock att Rasmus Axelsson återfanns i truppen efter en tids frånvaro pga hjärnskakning.

Första perioden.

För er som såg matchen i Åmål senast lagen möttes då Arvika föll i overtime kanske minns matchbilden. Arvika började även denna match riktigt bra och var det lag som vann puck innehavet vilket är så viktigt i början av matcher. Tyvärr som så många gånger förr var det motståndarna som fick nätkänning först och denna gång redan efter 1:12. Ett klassiskt hockeymål där pucken ska spelas snett in i slottet från en spelare som kommer från Tindefjord vänstra kant. Pucken träffar något på vägen och istället för ett pass över centrallinjen så går pucken i en båge in vid första stolpen. Grabbarna i AHC skakar dock av sig den oturliga starten snabbt och skapar flertalet bra chanser. B.l.a två stycken frilägen där det första inte riktigt blev något av då man fick trassel med pucken. Det andra genom Oliver Johansson som fintade och gick för ett backhandavslut men där Åmåls målvakt följsamt gick med och avväjde. De blå skulle dock få sin kvittering och till stor glädje gjordes målet av nyförvärvet Nils Wilhelmsson som satte sitt första i Arvikadressen. Båda laget skapade bra lägen under resterande del av perioden men nätet höll sig stilla perioden ut.

Period 2.
Även den andra perioden hade hemmalaget bra fart på skridskorna och skapade flertalet bra lägen. Man fredade sig även bra när man fick försvara sig i numerärt underläge efter att Robin Kandergård dragit på sig en 2:a utanför egen blå. Avklarat BP och sedan var det dags för Arvika att dra fördel av överläge. Man spelade bra men pucken höll sig fortsatt på "fel" sida mållinjen. Åmål skapade även dom några heta chanser men Tindefjord stod emot bra och hade b.l.a en dubbelräddning på ett läge som bortalaget troligtvis redan räknat hem som mål.

Period 3.
Farten på rören höll i sig även i den sista perioden och AHC jobbade hårt för att sätta sig i förarsätet. Likt den första perioden så blev det gästerna som satte ledningspucken i den 3:de minuten efter ett direktskott i toppen av den vänstra cirkeln som sedan styrdes mellan benen på David. Timeout AHC i hopp om att gjuta nytt mod i killarna. Närmast reducering blev en styrning som gick mellan benen på keepern och gled precis utanför stolpen. Gästerna gjorde sedan 1-3 i PP på ett skott som återigen styrdes och smet precis innanför högra stolpen. Uppförsbacke för Arvika och brantare blev den när man gav Åmål pucken i egen zon efter att man tagit ut målvakten och med 2 minuter kvar punkterades matchen med 1-4 i öppen kasse.