A-lag

Referat:
Arvika blev nollade mot Åmål
2019-02-08 22:52
Fredagsmatch i Dalsland när Arvika besökte Åmål. Ett motstånd som AHC brukar göra riktigt bra matcher mot, framförallt på bortaplan. Redan innan matchen åkte man på första bakslaget. Kungen av smoothies, Robin Kandergård, kastade in handduken innan avfärd pga sjukdom. Nu var man bara 5 backar och 9 forwards som skulle ta sig an "Bulls" och känslan från Filipstadsmatchen började göra sig påmind.

Period 1

Man visste sen tidigare att Åmåls importer är dom starkaste korten i hemmalagets uppställning. En tuff uppgift för en manfattigt AHC som dessutom blev än mer kort om folk när Hugo Adolfsson klivit av med känningar under matchens första minuter. Efter drygt halva perioden var det först dags för AHC att pröva lyckan i numerärt överläge men tyvärr utan utdelning. Åmål fick även de en möjlighet efter att Otto Kihlstadius dragit på sig en tvåa för slashing. Även Åmål gick lottlösa efter 2 minuters powerplay men minuten efter att AHC blivit fulltaliga så fick vi se matchens första kasse. Efter att Åmål rullat upp Arvikas försvar och dom blå blivit lite för passiva så kunde Garrett Nystedt kliva runt och från slottet placera in 1-0 bakom Tindefjord. Fler mål föll inte under den första perioden men Arvika var absolut inte chanslösa då man skapade flertalet bra lägen men tyvärr utan framgång.
Skotten: 15-7

Period 2

Den andra perioden blev en händelsefattig sådan sett till protokollet. Ett mål och en utvisning blev facit. Målet kom efter 6 minuter och återigen var det ett lite lamslaget försvarsarbete som straffade AHC hårt. Tindefjord i kassen kämpade heroiskt för att hålla pucken utanför mållinjen men när Åmåls nummer 25 Alex Doliveira fick oaser av tid i slottet kunde han enkelt pricka in hemmalagets andra balja för kvällen. Ett tungt mål för Arvika som kämpat på bra för att försöka komma in i matchen målmässigt.
Skotten: 10-8

Period 3

Efter 2 spelade minuter av sista akten drabbades Åmål av en utvisning. En utvisning som man hoppades på skulle kunna bli Arvikas biljett in i matchen igen. Tyvärr lyckades man inte heller denna gång att spräcka nollan på Åmåls keeper Thomas Mc Guckin. AHC kämpade på bra och stort cred till våra duktiga ungtuppar Jonathan Andersén, David Wennergren och Tobias Nyman som återigen visar prov på bra fart och stor vilja. Den sista perioden förblev mållös och man gjorde ett tappert försök i slutet och ryckte Tindefjord ur kassen och chansade med 6 utespelare under den sista minuten.

Spelledigt nu på söndag och istället laddar vi batterierna för att ta emot Kil hemma i Banken på onsdag. Nedsläpp 19.00