A-lag

Referat:
Förlust trots fight ända in i slutet
2019-02-15 12:06
Arvika tog under onsdagen emot Kil när näst sista veckan av grundserien säsongen 18/19 drog igång. Man visste på förhand att Kil är en tuff motståndare så att man skulle få något gratis fanns inte på kartan inför matchen.

Period 1

Arvika fick bästa möjliga start när man gjorde 1-0 redan efter 1:17 i första perioden. Målskytten Linus Frost tog tillvara på ett felpass som skulle slås back back bakom buren men träffade istället burens kortsida och studsade ut till Linus som snyggt kunde lyfte upp den i första krysset över Kilsmålvaktens axel. Kils kvittering kom i den 7 matchminuter efter ett genomspel mot bortre delen av målgården där gästernas Christian Flödén kunde styra in pucken vid Östlings vänstra stolpe. Arvikas lagkapten Erik Fridlund stod sedan för en riktigt snygg soloprestation när han drev in pucken i anfallszonen hårt markerad av försvarande Kilslirare men kunde till slut bryta in och lyfta in pucken i första krysset. 2-1 i hemmalgets favör stod sig fram till den näst sista minuten av perioden Kils nr 12 Carl Forsberg kunde skicka in kvitteringen strax efter att AHC blivit fulltaliga. En puck som låg lös bakom Östling men sedan lyckades slås in av egen spelare i ett misslyckat försök att hålla den utanför linjen. Likaläge mot tabelltvåan Kil efter en spelad period kändes ändå som ett godkänt betyg.

Skotten: 12-12

Period 2

I den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka och lagen bytte chanser med varandra. Arvika kunde efter 6 minuters spel återigen ta ledningen efter ett snyggt mål av Oliver Johansson som i ett 2 mot 1 läge gick på eget avslut och distinkt placerade pucken i det vänstra krysset bakom Hugo Svensson i bortalagets kasse. Minuten senare kunde Kil dock kvittera efter att man fått chansen i spel 5 mot 4 och där genom veteranen Henrik Höglund sköt ett skott som hittade igenom Östling och sedan gled in över linjen. Resultatet stod sig perioden ut och det var återigen likaläge mellan två lag som krigade bra för att vinna 3 poäng. Ett resultat man kunde vara stolta över kände vissa men Langen hade en annan syn på det hela och delade inte alls denna mening.

Skotten: 13-15

Period 3

Den tredje perioden började illa för hemmalaget tyvärr.. Vunnen tekning vid första nedsläpp och man landade spelet i offensivzon. Kil återvann pucken och när Arvikas back valde att kliva fram utan täckning bakåt från forwards så kunde istället Kil skapa sig ett 2 mot 1 läge. Henrik Höglund klev in på högerkanten och serverade sedan ett pass rakt över centrallinjen till en framrusande Pontus Adolfsson som snyggt prickade in 3-4 med ett direktskott i det bortre krysset efter bara 26 sekunder spelade. Tungt tungt för AHC men det fanns gott om tid att revanschera sig och komma tillbaka in i matchen igen. Trots skapade chanser (åt båda håll) så stod sig resultatet ända till den sista matchminuten. Arvika plockade målvakten efter att Kil lagt pucken till icing och ”Langen” tagit timeout för att samla ihop grabbarna inför en sista ansträngning i jakt på en kvittering. Istället var det Kil som satte spiken i kistan genom att göra 3-5 i öppen bur efter att Pontus Adolfsson gjort sitt andra mål för matchen.

Skotten: 11-9

En sur förlust efter en match där man ändå var med och slogs om poäng ända in i slutet. Nu väntar bortamatch på söndag mot Hallsberg innan vi går in i den sista veckan. Nästa vecka tar man emot HC Flyers på onsdag innan man åker till Hammarö för den sista matchen på fredag.