A-lag

Referat: Arvika HC - Hammarö HC
Vinst mot Öa med 4-2
2019-11-28 17:55

Det var bäddat för bra hockeymatch i hockeytvåan under onsdagen när Arvika tog emot Hammarö hemma i Banken. Hammarö huserade på 4:e plats i tabellen (23p) och Arvika återfanns på 7:e (19p).

Period 1

När pucken släpptes var det gästande Hammarö som satte tonen direkt med hårda närkamper. Men när AHC som hade bra fart på både pucken och skridskorna satte hårt mot hårt så kändes det som att även det fysiska spelet vägde över åt hemmalagets fördel. När man sedan fick chansen i PP efter dryga 5 minuter spelade så lät man inte ledningsmålet vänta länge. Vunnen teknik bak till Robin Kandergård som serverade backkollegan Felix Brandhammar som skickande in med pucken bakom Linus Åhgren i Hammarökassen. 5 sekunder var allt man behövde innan man satte upp 1-0 på tavlan. Hammarö skulle dock få medstuds (bildligt talat) när man 2 minuter senare dumpar ner en puck i rundningen som Östling är på väg bakom kassen för att stoppa. Istället för att hamna bakom kassen så träffar pucken en kant på sargen och studsar fram till en checkande Hammarölirare som serverar Oscar Granrud i slottet som enkelt kan skicka in kvitteringen. Arvika fortsatte sedan att trycka på och 11 minuter in i perioden kunde man se Oliver Johansson snyggt bryta in på kassen och lyfta in en backhand i det bortre krysset. Även 3-1 kom inom samma minut efter att Tobias Olsson skickat in ett perfekt placerat skott som inåkande Mikael Ranta snyggt styrde in otagbart förbi Åhgren. Resultatet stod sig sen perioden ut och första akten hade varit klar fördel Arvika.

Period 2

Den andra perioden bestod mest av spel i Hammarös zon då bortalaget drog på sig hela 5 utvisningar. Det var knappt så gästerna han bli fulltaliga innan det var dags att bege sig till utvisningsbåset igen. Enda målet i perioden skulle dock tillskrivas Hammarö efter att AHC blivit passiva i den egna zonen och Oscar Fredriksson skickar in reduceringen till 3-2 bakom en skymd hemmamålvakt.

Period 3

Matchen levde i allra högsta grad när pucken släpptes i den sista perioden. Någon värre dramatik blev det dock aldrig och när gästerna plockat ut målvakten i ett försök att nå kvitteringen lyckades Linus Frost bryta pucken i egen zon och kunde åka till sig ett friläge mot den tomma buren. Påväg mot målet blev han dock neddragen men pucken letade sig ändå in i kassen och med 4-2 på tavlan och 28 sekunder kvar kändes saken avgjord. Skottstatistiken 11-3 till AHC i sista perioden talar sitt tydliga språk och Arvika fick välförtjänt 3 viktiga poäng.

Nästa match är nu på söndag hemma mot Guldsmedshyttan. En viktig match nu när serien blivit riktigt jämn.