A-lag

Referat: IFK Arboga - Arvika HC
Svettig vinst i Arboga 2-4.
2019-12-05 12:46

Arvika saknade spelare av kaliber som Tobias Olsson på backen samt förra matchens stora lirare David Wennergren när man nu begav sig till Arboga. Inte nog med att man saknade folk så passade man även på att glömma ena målvaktsutrustningen i omklädningsrummet vid avfärd.. På plats i Arboga fick man vänligen låna en utrustning så att man kunde ställa upp med två målvakter.

Period 1

Arboga satte tonen direkt efter nedsläpp när man med en bentackling skickade Erik Fridlund på en flygtur bakom AHC’s kasse. Ingen åtgärd från domare Söder utan istället skulle det bli Stefan Kask som visas ut 2+2 efter ett litet handgemäng innanför offensiva blålinjen redan efter 35 sekunder. En tuff start för AHC men man ryckte upp sig och när tillfälle i PP gavs så kunde Kapten Fridlund sätta dit 0-1 efter en målvaktsretur när halva den första perioden var spelad. 0-2 kom dryga 6 minuter senare genom Elias Skoog som hittade en lucka under Arbogakeeperns högra arm. Hemmalaget skulle dock komma att kvittera med 20 sekunder kvar av den första akten när man snappat upp pucken i en tilltrasslad situation framför kassen. Att kunna gå till pausvila med 1-2 var man ändå belåtna med i Arvika trots att spelet hade mycket mer att önska.

Period 2

Den andra periodens första hälft blev en någorlunda ensidig historia då AHC fick spela mestadelen i PP då hemmalaget drog på sig den ena utvisningen efter den andra. Men sedan likt den första perioden blev sista 10 en svajig historia med spel som böljade fram och tillbaka. Arboga fick även de chansen i PP när Jesper Dagerbäck åkte ut för en olycklig tripping i anfallszonen. Efter ett snyggt genomspel kunde Kapten Erkers sätta reduceringen till 2-3 bakom Östling.

Period 3

Vem vet vad Arboga snackat om inför sista perioden men nog kom man ut med ny energi och satte hård press på AHC som hade fullt upp med att freda sig i den egna zonen. Coacherna Frost/Strömvall kände pressen och tog en viktig Timeout redan efter 3,5 minut för att få lite ordning på spelet. Bättre blev det även om hemmalaget fortsatte att skapa chanser. Halvvägs in i perioden fick man i hemmalägret en gyllene chans när man tilldömdes straff efter att man blivit neddragen i friläge. En straff som dock inte går till historien som den bästa kändes enkel för Östling att mota. Arboga gjorde ett försök till kvittering där man plockade målvakten med 2 minuter kvar men istället kunde man se Kapten Fridlund sätta sin andra balja för matchen när han enkelt kunde åka och lägga in pucken i den tomma buren. Frustrationen visade sig tydligt i hemmalaget när man med ett fåtal sekunder kvar fult fullföljde och tacklade Mikael Ranta i ryggen vid båskanten. När sen Ranta var påväg fram mot Arbogaspelaren så kom näste man och gav sig in i leken vilket ledde till att ett mindre tumult utbröt vid Arbogas bås. Klassiskt hockey-slaggis eller ”gurgel” som Lasse Granqvist hade sagt.

Matchen till ända och ännu en trepoängare för grabbarna från Arvika. Då Kil fick pisk av Åmål med 3-1 så drygade man också ut mellanrummet ner till 5:e platsen som nu är 4 poäng. Dock ska tilläggas att Kil har en match mindre spelad. Här närmast väntar hemmamatch på söndag när man tar emot Hallsberg hemma i Banken klockan 17.00.