A-lag

Referat: Kils AIK - Arvika HC
Tunn trupp gav Kil vinst.
2020-01-23 11:47

Det var ett tufft läge inför matchen igår där man saknade viktiga spelare så som Erik Fridlund, Robin Kandergård och Tobias Olsson. Lägg där till en hel hög med spelare som spelade med diverse defekter.

Period 1

När pucken släpptes var det Kil som tog tag i spelet. AHC kändes ängsliga och låga vilket kan tyckas vara märkligt när man med truppläget för dagen var garanterad mycket speltid. Istället för att gå ut och kötta och köra så vispade man med klubborna och höll sig långt undan närkamper.. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den sjunde minuten genom Tommie Ardon när han bjöds på ett friläge efter att Arvikas försvar gått bort sig totalt. Med endast 10 sekunder kvar kunde Kil även göra 2-0, denna gång genom Kristofer Ekengren. En tunn trupp från start blev ännu tunnare när Rasmus Axelsson fick kliva av pga skada efter första perioden.

Period 2

Den andra perioden var ett klart steg i rätt riktning för Arvikas del. Men det fanns mycket mer att önska. Efter att man fått chansen i två stycken powerplay där man knappt kom in i zonen kunde Linus Frost i den femtonde minuten sätta dit reduceringspucken till 2-1 framspelad av Fredrik Hermansson. Ytterligare läge fick samme Frost när han med 4 minuter kvar fick pucken i slottet och nöp till direkt men hemmakeepern fick en axel på pucken och kvitteringen uteblev. Efter signalen som förkunnade att den andra perioden var till ända bröt något vi kan kalla "klassiskt hockey gurgel" ut. Lite handgemäng mellan några spelare som till slut renderade i totalt 3 stycken matchstraff, ett för Arvikas Jesper Dagerbäck samt ett vardera för Kils spelarna Kristofer Ekengren och Christian Rockmyr där Kristofer Ekengrens straff blir Match penalty och missar därmed nästa match.

Period 3

Arvika behövde stäppa upp ytterligare för att komma ikapp hemmalaget. Några bra chanser skapade man men likt tidigare under match så sköt man oftast rakt på burväktaren. Närmast att göra mål var istället hemmalaget när man i den 15:e minuten lyckas lura ner David Tindefjord och med ett pass över till en helt ren Killing som bara skulle raka in den i öppen kasse sätter pucken i Tindefjords utsträckta plockhandske. Matchens delikatess hittills. När man närmade sig slutet satsade AHC framåt och tog ut keepern till fördel för en extra utespelare. En chansning som tyvärr inte gick hem utan Kil kunde tillslut avgå med segern 2-1.

Nu väntar träning på fredag innan det är dags för den årliga enkronanmatchen på lördag.