A-lag

Vinst mot Säffle i Åmål
2020-10-03 15:13
Carl Christensen stod för en stabil debut i AHC-tröjan.
AHC packade bilarna och begav sig under fredagskvällen iväg till Åmål för den första matchen av två i årets upplaga av Åmålscupen. Säffle stod för motståndet och senast förra veckan landade nytillskotten i form av 3 transatlanter som ska spetsa till årets upplaga av Säffle HC.
Vi åkte iväg till Åmål utan Stefan Kask (skadad), Tobias Kandergård (skadad) och Anton Strand (Sjuk), vi valde då att plocka upp två yngre grabbar i Alex Fält (född-05) och Oscar Pauli (född-06) från juniorerna som har visat framfötterna på våra A-lagsträningar.
I mål debuterade Carl Christensen, en spelare som ingår i vårt samarbete med Grums och som tillsammans med David Tindefjord kommer vara vårt målvaktspar i vinter.

1:a perioden

En klassisk första period för säsongen med mycket vilja och fart men med dålig organisation där spelet går mycket fram och tillbaka. 0-1 görs enkelt av Säffle där vi tyvärr väljer att byta i fel läge samtidigt som en av våra forwards ramlar och vi ger bort ett friläge som leder till mål för Säffle. 1-1 kommer ganska snabbt där efter när vi får fast pucken i anfallszonen och får upp den till backen Emil Karlsson som får skjuta in sitt första mål i A-laget med bra skymning framför mål av våra forwards.
2-1 görs på retur av Robin Kandergård, hur han hamnade högst upp i banan har jag ingen aning om men bra blev det. Tyvärr orkar vi inte hålla ledningen länge utan när vi vinner tekningen direkt efter målet så spelar vi ett pass med alldeles för små marginaler som i sin tur leder till 2-2 några sekunder senare. Detta blir resultatet för första perioden.

2:a perioden

Här kommer vi ut och tar tag i taktpinnen direkt. Vi har fart under fötterna och är aggressiva och rejäla, vinner närkamper och alla lösa puckar. Vi radar upp chanser på chanser men har svårt att få in pucken. Tillslut får vi betalt för det bra spelet i andra perioden då Carl Stapleton får loss pucken till Filip Karlsson som kan driva in pucken i slottet och välförtjänt trycka in 3-2 i nättaket. Fler mål fick vi inte se i den andra perioden.

Vi förtjänade betydligt mer än en ledning med bara ett mål sett till hur vi dominerade denna perioden, men vi hade svårt att överlista Säffles målvakt tyvärr.

3:e perioden

Här på nått sätt glömmer vi vad som gjorde oss framgångsrika i den andra perioden. Vi börjar ta dumma beslut som sätter oss i svåra situationer och vi tar många slarviga utvisningar. Vi får spela 3mot5 två gånger under perioden och reder ut båda gångerna på ett fantastiskt sätt. Efter drygt halva perioden så orkar Oliver Johansson slita sig loss från hörnet och komma in på mål och kriga in 4-2. Målet ger oss lite arbetsro trodde man men vi kommer inte upp i nivå alls i tredje perioden trots en time-out för att hitta tillbaka till vårt spel utan Säffle kan få in reducering i slutminuterna. Efter reducering orkar vi hålla undan och vinna matchen med 4-3.

Härligt med seger i första matchen, där vi tar med oss det bra spelet ifrån andra perioden och bygger vidare på det inför söndagens match mot Åmål.