SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
A-lag

Arvika HC
2 - 4
HC Flyers
Arvika HC2 - 4HC Flyers

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 december, 17:00
Plats:Sparbanken Arena, Arvika
Serie:HockeyTvåan B
Samling:16:00
Trendbrott fällde AHC.
2019-12-17 08:38
Foto: Jonas Aspetorp Arvikanyheter.se

Det var bäddat för en toppmatch i Banken under söndagen när HC Flyers var på besök. 3:an mot 4:an i tabellen och det skiljde lagen enbart 3 poäng. AHC som haft en positiv trend på slutet där man jobbat hårt och fått välförtjänt medstuds vilket gjort att man vunnit de senaste 6 matcherna.

Period 1

 

Planen var att sätta fart och trycka ner gästerna i den egna zonen då man visste att de gick på kort manskap i försvaret. Vad som kanske inte ingick i planen var att man redan i den andra minuten fick besöka botbänken för en hakning. Ett BP som man klarade utan större problem och när man återigen drog på sig en utvisning så passade man på att visa gästerna vilka kvalitéer man verkligen besitter. Stefan Kask bröt pucken vid egen blålinje och satte fart. Väl i anfallszonen var det tänkt för ett upplägg till Robin Kandergård som följde med framåt men då Flyers sjönk djupare ner mot egen kasse passade Kask på att stänka upp ett slagskott högt bakom en skymd Flyers keeper. Med dryga 4 minuter kvar utökade Fredrik Hermansson ledningen till 2-0. Likt de tidigare matcherna har AHC en tendens att dra ner på tempot och börja slarva i periodernas slutminuter. Med dryga 2 minuter kvar så lyckas gästerna få in en reduceringspuck. Skott utifrån som Östling tappar ner på bladet på en Flyers-lirare, returen tar sedan på vänster benskydd innan den studsar ner bakom förlängda mållinjen. Flyers är dock först på pucken och lyckas dra tillbaka pucken och pricka Östling skridsko innan den går in över mållinjen.

 

Period 2

 

Den andra perioden blev en blåsig sådan. Kanske inte spelmässigt men domare Forslunds pipa gick varm. Återigen är det de sista minuterna som blir AHC fall där man tyvärr ger bort pucken i den egna zonen och gästerna lite för enkelt får göra 2-2 i ett 2mot1 läge.

 

Period 3

 

Med likaläge inför den sista perioden och Arvika var allt annat än nöjda med prestationen hittills. Gästerna började den tredje perioden i numerärt överläge då AHC dragit på sig en utvisning I slutminuten i period nr 2. Ett PP som skulle bli förödande då gästerna efter enbart 33 sekunder kunde gå upp i ledning efter att Casper Hahne prickat in 2-3 från blålinjen. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Arvika fick dubbla chanser i spel i numerärt överläge men tyvärr utan utdelning. Istället kunde gästerna sätta den definitiva spiken i kistan när man skickade in 2-4 i den öppna kassen med 21 sekunder kvar.


En match där Arvika tyvärr inte kom upp i den nivå man gjort nu ett antal matcher. Flyers är inget dåligt lag och dom ligger inte 3:a i serien utan anledning och det är en styrka att vinna matcher där man faktiskt inte håller i taktpinnen. Ödmjukt nog hör man spelare efter slutsignalen som myntar uttryck som "fyfan va enkelt" vilket ändå gör att man får svårt att hålla tillbaka ett leende. Grattis HC Flyers till 3 poäng och jag tror och hoppas att vi kan förvänta oss en kollektiv förbättring i nästa match från de blå.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Fre 17/2 19:00
6 - 5  
Ons 15/2 19:00
2 - 3  
Fre 10/2 19:00
8 - 3  
Lör 4/2 17:00
3 - 6  
Sön 29/1 16:00
6 - 3  
Ons 25/1 19:00
4 - 3  
 
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer