SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
A-lag

Guldsmedshytte SK
6 - 2
Arvika HC
Guldsmedshytte SK6 - 2Arvika HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 februari, 16:00
Plats:Råsshallen
Serie:HockeyTvåan B
Samling:15:00
Sur förlust i Guldsmedshyttan
2020-02-03 08:45

Likt alla matcher nu när serien kliver in på upploppet skulle dagens match mot Guldsmedshyttan bli en viktig del i poängjakten inför avslutningen av serien. Hyttan som så sent som i fredags var i Filipstad och spelade enkronasmatch, fick vända hem med en 5-0 förlust och skulle komma till dagens match med en rejäl revansch lust. 

Period 1

 

Arvika skapade en riktigt het chans redan efter 18 sekunder när firma Frost/Kask/Fridlund satte fart och sånär fick pucken förbi hemmalagets målvakt. Efter knappa 5 minuter kom 0-1 genom Erik Fridlund som påpassligt höll sig framme och kunde slå in en lös puck förbi en hel hög av spelare som låg i den högra delen av målgården. AHC kunde även göra 0-2 i den första perioden genom matchens delikatess, signerad David Wennergren som visade upp hela sitt register av finter innan han retsamt lät pucken glida in mellan målvaktens benskydd. 

 

Period 2 

 

Hemmalaget var dom som steppade upp i den andra perioden och trots flertalet bra chanser fick man inte utdelning förän i den 14:e minuten. AHC började agera mer och mer avvaktande och hemmalaget åt sig närmare och närmare och tillslut kunde William Zetterberg vandra in alldeles för ostört från kanten och sprätta upp den i Tindefjords första kryss. 2-2 lät sig inte väntas på utan redan minuten senare var matchen kvitterad efter att man återigen agerat avslaget och lät Guldsmedshyttan ta för sig i den offensiva zonen. Ett pass från Arvikas back rätt på skridskon på egen spelare gav Jonathan Sjöberg gott om tid att vandra in i slottet och sikta in sig. I den sista minuten kom även ledningsmålet för hemmalaget efter att Erik Fridlund förvisats till utvisningsbåset 2 minuter för Slashing. GIK driver in pucken på den bortre sidan och en framstörtande Felix Zetterberg kan styra in pucken förbi Tindefjord. 

 

Period 3

 

Nu var det dags att rycka upp sig och dra sitt strå till stacken om man skulle plocka med sig någon poäng hem. Lite bättre blev det men när man i den 8:e minuten släpper till ett friläge i PP och hemmalagets William Zetterberg skickade in pucken till 4-2 under stöten, kändes det som att nacksenorna gick av på många. AHC försökte men närmare än Robin Kandergårds ribbskott kom man tyvärr inte en reducering. Istället kunde Hytta göra 5-2 genom Jonathan Sjöberg som klippte till direkt på ett pass över centrallinjen. Även 6-2 kom bara 20 sekunder senare då Felix Zetterberg trots markering mitt framför kassen ostört fick styra in pucken förbi en skymd Tindefjord. 

 

En tung förlust efter att man tappat 0-2 ledningen från den första perioden. Men många lärdomar går att hämta från dessa matcher också. Nu laddar vi om inför onsdagens möte hemma i Banken mot Arboga. 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Fre 17/2 19:00
6 - 5  
Ons 15/2 19:00
2 - 3  
Fre 10/2 19:00
8 - 3  
Lör 4/2 17:00
3 - 6  
Sön 29/1 16:00
6 - 3  
Ons 25/1 19:00
4 - 3  
 
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer