Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
Nya Arboga sköljde över AHC
2020-02-07 12:10

Man talade inför matchen om att Arboga var ett lag som åkte mycket skridskor och satte hård press. Inget av detta verkade ha fastnat i minnet då AHC såg smått paralysserade ut i jämförelse med gästernas speedkulor (bortsett från första bytet). Arboga som nu mönstrade flertalet nya spelare där man plockan in forwarden Oliver Nordmark och backen Oscar Onsmar från div 1-klubben Surahammar. Ytterligare en back i Alexander Hellgren anslöt från div 1-klubben Kumla samt att man denna vecka även lånar forwarden Isak Jonsson från Örebro J20 Superelit.

Period 1

AHC öppnade matchen bra och redan i den andra minuten skapade man en chans där Linus Frost hamnade ren framför kassen men sköt pucken utanför målvaktens vänstra stolpe. Ju längre perioden led desto mer tog gästerna över matchbilden. I den 11:e minuten kom matchens första mål och det var genom gästernas Oliver Nordmark som efter att ha blivit framspelad i slottet kunde finta vänster och gå höger och sen lägga in pucken precis under plocken på Östling. I den 14:e minuten kom även 0-2 efter att Henrik Nordström prickat in en tunnel. Gästerna gjorde även 0-3 innan perioden var över och detta genom Isak Jonsson som vann kampen framför kassen mot Arvikas Felix Brandhammar.

Period 2

Den andra perioden var klart bättre från Arvikas sida men samtidigt så ådrog man sig en del utvisningar vilket gjorde att man aldrig riktigt kunde få igång maskineriet ordentligt. Men även om man inte gjorde några mål framåt i den andra perioden så släppte man heller inte in något vilket gjorde att ställningen fortsatt var 0-3 inför den sista akten.

Period 3

I den tredje perioden kunde dock Arboga fira igen efter att man i PP satte 0-4 genom Örebro-lånet Isak Jonsson. I samband med målet ådrog sig Arvikas Pontus Strömvall 5+20 minuter för Spearing/Match Penalty vilket gav gästerna ytterligare 5 minuters spel i numerärt överläge. I det efterföljande PP-spelet kunde Arboga även göra 0-5 genom samme Isak Jonsson som var inlandad i samtliga mål (3+2). Stefan Kask tröstmålade sedan i den 13:e minuten till 1-5 men 3 minuter senare var det Kasks tur att kliva av banan då även han visades ut 5+20 minuter men den här gången för Charging/Match Penalty. I samband med utvisningen bröt ett mindre tumult ut där det hela slutade med Fredrik Hermansson och Arbogas Freddie Jonsson båda utvisades 2+2 minuter för Fighting samt Arbogs Gabriel Arkers 2 minuter Roughing. De sista minuterna av matchen spelades mest av och gästerna vann rättvist med 1-5 efter 3 perioder.

Arboga kan nog så här i efterhand faktiskt vara det bästa laget vi mött hittills och jag är övertygad om att fler lag kommer få det tufft. Isak Jonsson står nu på 5p/1 match, Oliver Nordmark 15p/8 matcher, Oscar Onsmar 9p/10 matcher och Alexander Hellgren 8p/10 matcher visar på ett rejält lyft i poängmakeriet för Arboga som nu ligger 3:a från slutet, precis över kvalstrecket. En jobbig sits för AHC inför de sista omgångarna då både Pontus Strömvall och Stefan Kask automatiskt blir avstängda efter sina Match Penalty-utvisningar. På söndag väntar Hallsberg på bortaplan innan man på onsdag till veckan tar emot Åmål hemma.