Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
Kil vann efter storstilad målvaktsinsats
2018-11-01 09:15

Under onsdagskvällen gästades AHC av Kils AIK när det var dags för match i Hockey tvåan. Två lag som skuggade varandra i tabellen på plats 6 och 7 med enbart 2 poängs skillnad. Båda lagen kom från förluster senast där Kil fått se sig besegrade av HC Flyers med 0-2 och AHC förlorade i OT borta mot Åmål på fredagen.

Både Arvika och Kil har enligt rapporter dragits med manfall under veckan pga sjukdomar och skador. Det största tappet får nog ändå sägas vara Kils där man fick klara sig utan interne poängkungen Henrik Höglund.

Återigen var det Arvika som öppnade matchen bäst och likt de tidigare matcherna drev man upp farten med mycket skridskoåkning. Man skapade flertalet bra lägen men Kils målvakt Oscar Skoglund hade helt klart vaknat på rätt sida denna dag och spelade mycket stabilt. Istället var det Kil som tog ledningen efter 12:33 i första perioden när man klev runt Arvikas försvar på vänsterflanken och lyfte pucken över backen som kom glidandes på magen likt Anja Pärsons segergest ”sälen” när hon knep guldet i superkombinationen i alpina VM i Åre 2007. Pucken på bladet på en framstörtande Tommie Ardon och smäller in pucken precis över vänstra benskyddskanten på Östling i hemmakassen. Bortaledningen står sig perioden ut och jag tror Kil var riktigt nöjda med 0-1 med tanke på hur matchbilden sett ut hittills.

Den andra perioden fortsatte likt den första där man fick se ett AHC som tog kommando och förde det mesta av spelet. Efter 9 minuter drabbades Kil av en utvisning och Arvika fick nu chansen att kvittera. Man skapade flertalet bra chanser men Skoglund i bortakassen fortsatte att hålla tätt. MEN SÅ ÄNTLIGEN KOM KVITTERINGEN. Kanske inte helt oväntat så var det den stekhete Fredrik Hermansson som snyggt pangade in 1-1 med ett rappt skott i gôbbhôrne. Fredda som nu gjort 3 mål på dom 2 senaste matcherna fortsätter alltså poängproduktionen och kan se sig placerad på en andra plats i poängligan för juniorer med 5 poäng på 4 matcher. 40 sekunder efter kvitteringen fick AHC ytterligare en chans i PP men även denna gång utan framgång i målprotokollet. Även Kil får chansen i numerärt överläge innan perioden är till ända men hemmalaget fredar sig väl och har fortsatt 100% i BP efter 6 matcher och 2 perioder spelade, imponerade måste sägas.

Tredje perioden fortsatte även den med ett hårt jobbande AHC som gjorde det mesta förutom mål. Istället var det Kil som kunde se nätet rassla efter ett maskerat slagskott som seglade förbi Östling i det övre vänstra hörnet efter dryga 5 minuter. Arvika gav inte upp och kämpade hårt för att få in en kvitteringspuck men pucken ville verkligen inte passera mållinjen. Kil red ut stormen och kunde inkassera 3 nya poäng, mycket tack vare Skoglund i kassen som stundtals var fenomenal.

En hård vecka för Arvika där man kom från spelledig helg till träning måndag, tisdag, match onsdag, träning torsdag, lördag och match söndag. På söndag rullar bussen öster ut mot Närke där man ska ta sig an gamla bekanta laget Hallsberg.