SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
A-lag

IFK Hallsberg
5 - 3
Arvika HC
IFK Hallsberg5 - 3Arvika HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 november, 16:00
Plats:Sydnärkehallen
Serie:HockeyTvåan B
Samling:15:00
Hallsberg vände och vann
2018-11-05 06:52

Arvika styrde bussen mot Hallsberg denna söndag för det första mötet lagen emellan denna säsong. Inför matchen saknades några namn som tex. Robin Kandergård som var upptagen med jobb samt Jesper Dagerbäck som dras med fantomsmärtor i ena foten *blink blink.

 

Utan att veta något om Hallsberg på förhand så var man inställda på att man skulle möta ett hårt jobbande och skridskostarkt närkelag. När så första perioden startade så var det gästande AHC som öppnade bäst. Det tog värmlänningarna 2:16 innan man distinkt smällde in ledningsmålet genom kapten Erik Fridlund assisterad av firma Liljestrand/Hermansson. Gästerna kvitterade sedan drygt 10 minuter senare genom en snygg styrning som hittade in mellan Tindefjords benskydd. Kändes kanske inte helt rättvist får man ändå säga sett till matchbilden men sådan är ju denna älskade ishockeyn.. 3 minuter senare var det dags igen. Missade man Arvikas första mål så kom reprisen här. Frida smällde in ett likadant slagskott i samma maska i det högra krysset assisterad åter igen av Liljestrand/Hermansson.

 

Den andra perioden började med PP för Arvika men tyvärr uteblev målet. Det dröjde fram till den 10:de minuten innan man fick fukta pappret på protokollet igen. Denna gång genom Fabian Sandberg som kunde lägga in pucken enkelt i tom kasse efter ett snyggt klappklappspel av Linus Strömvall och Felix Bråtner. Fram tills detta har det varit AHC som ägt det mesta av spelet och skapat dom vassaste chanserna men sedan händer något. Hallsberg reducerar till 2-3 med 4 minuter kvar av perioden genom åter igen en snygg styrning på ett backskott. Grabbarna får order om att lugna ner sig och spela av perioden på ett säkert sätt och inte bjuda på något inför sista perioden. Men på något vänster så blir det en helt annan effekt vi får se.. Istället för att välja det enkla och spela säkert så försvinner farten på både skridskorna och passningsspelet vilket gör att man sätter sig själv och lagkamraterna i dåliga situationer. Man väljer att kliva fram med fel spelare i fel lägen och det kändes som Hallsberg fick mer och mer luft under vingarna. Med 1:30 kvar på klockan så kommer kvitteringen från hemmalaget. AHC går för byte med två man mitt i en kontring för hemmalaget, Tindefjord tar första skottet i en 2 mot 1 situtaion och är även ytterst nära att ta returen också men tyvärr får vi se kvitteringen tändas på tavlan.

 

Sista perioden blev en mer öppen historia där båda lagen hade sina chanser. Halvvägs in i perioden bjuds dock Hallsberg på ett guldläge att sätta sig i förarsätet efter att Arvika drabbats av en utvisning på målvakten Tindefjord. En utvisning som följde efter en situation där det mer såg ut som en Arvikaspelare och en Hallsbergspelare åkte in i Tindefjord.. Menmen pipan ljöd och 2 minuter tripping på tavlan för ”Tindy”. Om det var avsaknaden av skottäckaren Jesper Dagerbäck i BP låter jag vara osagt men det tog bara Hallsberg 32 sekunder i numerärt överläge innan man fick hål på AHC’s fram tills detta ogenomträngliga boxplay. Resten av perioden bestod av ett AHC som kämpade febrilt för att få in en kvittering. Med dryga minuten kvar ryckte man målvakten i ett försök med en man mer på banan. Istället fick vi bevittna ett av de mer turliga mål vi skådat när Hallsbergsspelaren drar en puck i rundningen som träffar en av listerna mellan plexiglasen och studsar iväg in i planen och rullar hela vägen ner och in i den tomma buren. 5-3 till hemmalaget och ridå ner för AHC.

 

Nu närmast väntar hemmamatch mot HC Flyers på onsdag innan man avslutar första rundan med ytterligare en hemmamatch på söndag men då mot Hammarö.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Fre 16/2 19:00
4 - 1  
Ons 14/2 19:00
0 - 3  
Sön 11/2 17:00
4 - 7  
Sön 4/2 16:00
6 - 5  
Sön 28/1 17:00
4 - 2  
Ons 24/1 19:00
2 - 5  
 
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer