Effektivt Munkfors krossade AHC
2018-11-27 08:55
Det var ett för dagen manfattigt AHC som beträdde isen hemma i Sparbanken Arena under söndagen. Med enbart 3 ordinarie backar (4st totalt) visste man redan på förhand att det skulle bli en tuff match mot ett betydligt mer rutinerat och formstarkt Munkfors.

Period 1

Inledningsvis var spelet böljande åt båda håll men utan några riktigt farliga målchanser. Efter dryga 6 minuters spel drar Arvika på sig en lite tveksam Roughing när Linus Strömvall står upp på offensiva blålinjen. Men den höjda ljudnivån från Munkforsbänken drog till sig domare Fokins uppmärksamhet och det blev raka vägen till botbänken för Strömvall den äldre. Munkfors som är erkänt duktiga i PP tog tillfället i akt och satte 0-1 med halvminuten kvar av det numerära underläget. Även 0-2 skulle komma i spelformen 5 mot 4 när AHC dragit på sig sin andra utvisning för matchen. Kort därefter passade gästerna på att utöka sin ledning till 0-3 innan periodvilan där pucken oturligt styrs via egen spelare in mellan benen på Tindefjord i kassen.

Period 2

Den andra perioden blev inte äldre än 59 sekunder innan Munkfors gjorde 0-4 efter att man från Arvikas sida skänkt bort pucken lite för enkelt i gästernas zon. En miss som utmynnade i ett friläge som tog tillvara på på bästa sätt. Efter två försök i PP för AHC utan att lyckas så kunde gästerna återigen ta tillvara på hemmalagets misstag där man från Arvikas sida spelar pucken ur offensiv zon och friställer gästernas Billy Dahlgren som inte gör något misstag utan sätter pucken distinkt mellan benen på Tindy. Timeout från hemmalaget för att försöka rätta till spelet och hålla siffrorna nere. Något jag också tycker att man lyckades med under en period. AHC fick sedan två nya chanser i PP men inte heller nu fick man utdelning. Istället var det gästerna som utökade ledningen då dessa fick chansen i numerärt överläge efter att AHC dragit på sig en 2+2 highstick. Ett Munkfors med stort självförtroende kunde med 8 sekunder kvar av perioden göra 0-6 efter ett skott från Ivan Jakubik som målvakten själv råkar styra in i nätmaskorna.

Period 3

0-6 efter två perioder och den stora frågan var hur många mål skulle falla denna kväll. Arvika var inte ofarliga men den sista koncentrationen fanns inte riktigt när lägena uppstod. Efter 6 minuter gjorde Peter Wennerström 0-7 och 2 minuter senare kunde man även göra 0-8 genom Emil Sätterman i spel 5 mot 4. Det duggade tätt mellan målen ikväll och 0-9 kom minuten senare genom Billy Dahlgren som gjorde sitt andra mål för kvällen. Med 7 minuter kvar gjorde Munkfors sitt sista mål för matchen när man kunde sätta upp 0-10 på tavlan. Arvika fick dock sista ordet när man kunde spräcka nollan och satte 1-10 genom Oliver Johansson som påpassligt styrde in ett skott från Linus Strömvall.

Ett Arvika med stukat självförtroende inför matchen med 9 raka förluster fick sig återigen en riktig törn. Nu väntar spelledigt på onsdag innan man tar emot Filipstad hemma i Banken på söndag.