SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
A-lag

Arvika HC
6 - 3
Filipstads IF
Arvika HC6 - 3Filipstads IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 december, 17:00
Plats:Sparbanken Arena, Arvika
Serie:HockeyTvåan B
Samling:16:00
Kaptenens hattrick bäddade för 3 poäng
2018-12-03 09:07
Foto: Oscar Walldén, Arvika Nyheter
Det kändes i luften under söndagen att det var något speciellt. Kanske var det julstämning i.o.m första advent? Kanske var det nya matchstället eller nyförvärven? Eller kan det ha varit den omtalade "Boa-effekten" som gjorde det? Vem vet men oavsett så är jag jäkligt glad över en bruten förlust trend och viktiga 3 poäng!
Redan vid första nedsläpp tycktes Arvika ha hittat ny energi jämfört med de senaste matcherna. Framförallt hade man hittat tillbaka till farten på skridskorna vilket i sin tur gav ett högre passningstempo. Det var dock gästerna som hittade nätet först i matchen när man i PP kunde raka in 0-1 efter en tilltrasslad situation framför Arvikas målbur. Hemmalaget fortsatte med mycket skridskoåkande och man skapade flertalet bra lägen att kvittera. Filipstad hade även de en del bra lägen men ingen av lagen lyckades få utdelning under resterande del av första perioden.

I den andra periodens tredje minut kom så kvitteringen. Oliver Johansson tog pucken och var på väg runt kassen (trodde de flesta) men en smart passning upp vid första stolpen friställde Erik Fridlund som kunde dunka in pucken i öppen kasse. Även 2-1 skulle signeras Erik Fridlund som efter en snygg passning genom två zoner av Linus Strömvall kunde i friläge snyggt sätta pucken mellan benen på Filipstads målvakt och Arvika var nu i ledningen. Erik skulle även hinna med ett tredje mål och fullborda sin hattrick när han återigen blev snyggt serverad av Oliver Johansson och kunde sätta pucken enkelt i nätmaskorna. Arvika var dock inte nöjda där utan passade även på att göra 4-1 innan periodvilan. Denna gång var det Jesper Dagerbäck som drev in pucken över blå, placerade sig i linje med back och målvakt innan han avlossade ett skott som gav keepern problem och via plocken gick pucken in över mållinjen.

Två perioder där man spelet riktigt bra och man kunde verkligen känna igen det Arvika som vi såg under säsongens tidiga matcher. Den tredje perioden skulle inte heller den bli något undantag utan AHC fortsatte att trampa på även om spelet började bli mer och mer känslofyllt vilket visade sig i lite tjuvsmällar här och där. Gästerna som skulle bli tvungna att chansa lite och gå för en reducering öppnade sig mer bakåt vilket gav Pontus Strömvall ett friläge redan efter 2 minuter. Inga konstigheter från Strömvalls sida och 5-1 var ett faktum. Spelet fortsatte att vara fartfyllt och drygt halvvägs in i perioden var det dags för Filipstad att höja nävarna mot skyn igen när man snyggt smäller upp pucken högt på stötsida. Ett mål som gav Filipstad lite luft under vingarna och med 5 minuter kvar kom även 5-3 när man sköt ett skott från sidan via Tindefjord och in. Med 2 minuter kvar av matchen tog gästerna ut målvakten i jakt på ytterligare mål men istället var det AHC och Oliver Johansson som kunde skicka in sista målet för matchen i den öppna buren.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 30/9 17:00
1 - 2  
Lör 16/9 15:00
5 - 1  
Fre 15/9 19:00
3 - 2  
Ons 13/9 19:00
1 - 5  
Fre 17/2 19:00
6 - 5  
Ons 15/2 19:00
2 - 3  
 
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer