Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
HC Flyers vann första 2019
2019-01-09 14:16

Så drog serien igång igen efter juluppehållet. På schemat stod HC Flyers som senast man möttes avgick med segern 1-2 efter ett sent mål i förlängningen.

Period 1

Båda lagen öppnade med bra fart och chanserna byttes med varandra. Hemmalaget drog dock på sig en två för tripping efter 3,5 minut vilket skulle ge AHC chansen i numerärt överläge. Arvika behövde inte speciellt lång tid på sig att förvalta överläget och efter 18 sekunder kunde Fredrik Hermansson smälla in ledningsmålet efter en målvaktsretur. Perioden fortsatte i ett spel som böljade fram och tillbaka men dom där riktigt farliga chanserna dök aldrig upp. Hemmalaget hade ett backskott som nuddade ribban i en sekvens där man skapade lite tryck i AHC’s zon. Kvitteringen kom med 50 sekunder av den första perioden där HC Flyers fick chansen att spela i numerärt överläge efter att Fabian Sandberg rivit ned en Flyers spelare i anfallszonen.

Period 2

Den andra akten blev även den en fartfylld historia där båda lagen bytte chanser med varandra. Flyers blev det enda laget i perioden som noterades för mål efter att AHC gick bort sig i mittzonen. En miss som gjorde att hemmalagets William Hedlund kunde skrinna förbi två AHC’are och sedan lyfta in pucken lite turligt bakom Östling i kassen. 2-1 till Flyers efter två perioder men chanserna hade inte saknats för de blå. Man kunde nog räkna till två eller tre lägen där man kommit 2mot1 men istället valt att spela sig ur det bättre läget och då blivit av med pucken.

Period 3

Inledningen av den tredje perioden blev likt de två första fylld av snabba fötter och ett bra passningstempo. Efter 9 minuter utökade hemmalaget ledningen till 3-1 efter ett skott från blå som hittade sig förbi den täta trafiken framför mål och in vid den vänstra stolpen. Arvika kunde dock replikera och gjorde 3-2 genom Fabian Sandberg med 6 minuter kvar. AHC fick sedan chansen att kvittera när Flyers drog på sig en tvåa för Hooking dryga minuten efter reduceringen. Målet som skulle betyda kvittering uteblev dock och man kände sig lite blåsta i Arvikalägret då domaren blåste av spelet när pucken låg fri vid bortre stolpen och man skulle precis till att skjuta in 3-3 pucken. Förklaringen löd att man trodde sig ha sett målburen lyftas ur sitt läge.. Vilket inte var fallet. Istället kunde hemmalaget punktera matchen med sitt fjärde mål för matchen med 2 minuter kvar på klockan. Efter målet utbröt lite gurgel då man från Arvikas sida knuffat till en Flyers spelare så denne åkte in i sargen. 2+2 fighting till vardera lagen samt en 5+20 till Arvikas Nils Wilhelmsson.

Mycket positivt fanns dock att ta med sig från matchen och nu blickar vi fram emot Hammarö hemma i Banken där man garanterat inte kommer bjuda gästerna på något gratis.