A-lag

Förlust i den jämna matchen mot Åmål
2020-10-05 07:34
Oliver Johansson som sett riktigt pigg ut under de två första matcherna.
Under söndagen var det dags för cupens sista match och där den totala cupsegraren skulle avgöras. AHC besegrade som bekant Säffle med 4-3 under fredagen. Även Åmål tog full pott i sitt möte mot derbylaget Säffle under lördagen.
Saknades inför matchen gjorde likt tidigare Stefan Kask som fortsatt rehabiliterar sig. Anton Strand är fortsatt sjuk och det samma gäller Tobias Kandergård. Vi saknade även Rasmus Axelsson som testade på värmningen men fick lov att gå av efter strul med foten då han fick ett skott på den under matchen mot Säffle.

1a Perioden

Hemmalaget fick tidigt möjligheten i PP efter att Carl Stapleton fått besöka botbänken i 2 minuter. Ett PP där man dock inte lyckats överlista Tindefjord i kassen. Dessvärre fick Åmål in en ledningspuck när man brutit sig in mot kassen och avlossat ett backhandavslut som Tindefjord räddade. Samme spelare fullföljde dock sin inbrytning och körde på David som hamnade ur position och gav näste Åmåls spelare möjligheten att sätta pucken i den tomma kassen. Domare Forslund hävdade bestämt att målet skulle godkännas men tog ändå en 2 minutare på Åmåls spelaren för goaltender interference. Ett domslut som höjde ögonbrynen på många men pucken släpptes och jakten på en kvittering tog fart. Kvitteringen kom ganska omgående efter att Robin Kandergård i PP kunnat sätta pucken i nät från blålinjen.

2a Perioden

Åmål sätter sig i ledarsätet än en gång när man i PP kan trycka in pucken efter en målvaktsretur. AHC skapade några bra lägen under den andra akten men målen uteblev tyvärr. Tindefjord visade prov på fin form och radade upp några riktigt fina räddningar som gjorde att resultatet 2-1 stod sig perioden ut.

3e Perioden

20 minuter kvar att få in en kvitteringspuck. AHC kändes på gång och höll stundtals pucken under kontroll i offensiv zon men dom där riktigt farliga chanserna uteblev. Efter en tids spel fick man se Carl Stapleton kliva av efter att ha fått en smäll på låret. Utvisningarna började hagla tätt för AHC och återigen fick Tindefjord i kassen kliva fram och göra ett par riktigt fina räddningar som höll AHC kvar i matchen. Arvika skapade också några fina chanser under den senare delen av perioden där Pontus Strömvall kom närmast efter att ha fyllt på framåt från sin backposition men lyckades inte överlista Åmålskeepern. Med 4 minuter kvar av matchen drog man på sig ett lagstraff då domaren tyckte att man tagit för lång tid på sig att få ut den femte spelaren på isen. Även här höll David oss kvar i matchen och när man återigen var 5 man på banan kunde man plocka målvakten och försöka få till en kvittering med en man mer på banan. Tyvärr tappade man pucken i den egna zonen och Åmål kan sätta den definitiva spiken i kistan i öppen kasse.

En bra genomkörare för laget att få spela 2 matcher på 3 dagar mot ett motstånd som redan kommit in i matchtempo. Nu väntar träning måndag och tisdag innan man tar emot Hammarö hemma i Banken på onsdag.