Serie:HockeyTvåan B
Samling:16:00
Kaffe kaka tredje raka!
2019-10-12 20:09
Lördagsmatch i Banken! Nu under kvällen tog AHC emot Filipstad hemma i Sparbanken Arena. Arvika som har börjat säsongen på bästa sätt och plockat med sig samtliga 6 poäng från de första två matcherna. Filipstad har dock börjat lite trevande och fick med sig två poäng i premiären hemma mot Kil när man vann i OT med 3-2. Sedan föll man borta mot Hammarö med hela 5-1.

Period 1

Likt de tidigare matcherna öppnade AHC riktigt starkt och tryckte på framåt. Några mål fick vi dock inte se i den första perioden trots att utvisningarna haglade tätt under den sista halvan av perioden. 0-0 efter den första perioden.

Period 2

I den andra perioden blev spelet mer av ett ställningskrig där spelet böljade fram och tillbaka. Efter dryga 15 minuter lyckades dock gästande Filipstad spräcka Tindefjords nolla. Ett bra placerat slagskott från blålinjen genom Patrik Jonsson där Tindefjord, skymd av egen spelare, var chanslös när pucken hittade första krysset. Arvika replikerade ganska omgående när man genom Erik Fridlund påpassligt satte kvitteringen. Placerad bakom förlängda mållinjen avlossade han ett skott mot första stolpen som tog på Nydahl i FIF-kassen och in. 1-1 efter 40 minuter spelade.

Period 3

Sista perioden kändes relativt lugn för Arvikas del. Efter knappa 5 minuter spelade gjorde "ny/gamle" Arvikaspelaren Wilde Eneblom sitt första mål i A-lags sammanhang. Ett perfekt placerat slagskott från sin vänsterbacks position och vi hade 2-1 på tavlan. Den definitiva spiken i kistan satte poängmaskinen Fredrik Hermansson när han skickade in 3-1 i öppen kasse med 18 sekunder kvar av matchen.

Tredje raka vinsten på lika många matcher. Jag kan inte annat än imponeras av killarna och det jobb dom lägger ner. Nu blickar vi fram emot onsdagens möte med Hammarö på bortaplan.