Samling:18:00
Vinst i nya årets första match.
2020-01-09 16:39
Oliver Johansson fick utmärkelsen "matchens hästjobb"
Efter en julledighet som kändes som en evighet var det nu dags för spel i hockeytvåan igen. Säffle hade packat trunkarna och tagit sig till Sparbanken Arena. Säffle vann senast lagen möttes men AHC har kört på bra under ledigheten och var nu ivriga på att få återuppta säsongen igen.
När pucken släpptes i den första perioden så var det gästerna som tog tag i spelet. Eller spelet och spelet.. Långa pass från den egna förlängda mållinjen upp till fiskade forwards vid bortre blå var väll melodin. Arvika var dock först med att få utdelning när man genom Fredrik Hermansson satte 1-0 efter 5 minuters spel. 2-0 kom halvvägs in i perioden när Erik Fridlund höll sig framme och skickade in pucken bakom Säffles målvakt.

Den andra perioden började förmodligen precis som gästerna ville när man efter dryga 1 minuts spel kunde styra in en reduceringspuck genom Tobias Thörner. Kvitteringen kom även den genom samme Thörner när han fick pucken levererad på bladet och snyggt stänkte upp den i Östlings vänstra kryss. Glädjen var total i gästernas bås för en kort stund men tystnade snabbt efter att Stefan Kask satte upp hemmalaget i ledning igen bara 29 sekunder efter kvitteringen. Nästkommande 4 minuter fick AHC bekänna färgen i BP då man drog på sig 2 utvisning direkt efter varandra. Utdelningen för gästerna uteblev dock och istället kunde Kask passa på att göra sitt andra mål för matchen när han gjorde 4-2 i numerärt underläge. I den femtonde minuten kom kanske matchens snyggaste mål. En soloprestation som hette duga när Elias Skoog visade prov på fin teknik och ett distinkt avslut. 5-2 på tavlan och frågan är om Säfflebacken fortfarande står kvar i Kocki-kön och väntar på en kokt med bröd? Time-out från gästerna i hopp om att komma på rätt köl igen men tyvärr utan effekt. Istället kunde Jesper Dagerbäck i friläge göra 6-2 och Linus Frost passade på att göra 7-2 innan perioden var över.

Den sista perioden skulle bli lite av en transportsträcka kändes det som på förhand men lagen turades om att skapa bra målchanser. När klockan visade 5 minuter kvar kunde David Wennergren göra 8-2 och i den absolut sista minuten styrde samme David in 9-2 efter skott av Pontus Strömvall från blålinjen.

En match man kan tycka att Arvika ska vinna enkelt (vilket resultatet även visade) men Säffle är på inga sätt ofarliga och hade man fått utdelning i nått av de 5 PP man fick så kunde matchen sett helt annorlunda ut. Nu väntar Munkfors borta på söndag. En tuff match på förhand där Munkfors garanterat är revansch sugna efter förlusten mot AHC sist och förlusten i onsdagens match borta mot Filipstad.