Samling:18:00
Kil vände och vann
2018-12-13 15:40
Arvikas målskytt Oliver Johansson
En riktigt bra förstaperiod gav hopp om poäng. Kil vände och vann med 5-1 efter att man gjorde två mål i andra och tredje perioden.

Period 1

AHC öppnade starkt och var det lag som förde det mesta av spelet under den inledande delen av första perioden. Trots många bra chanser hade man svårt att förvalta de lägen man skapade. Kil kändes lite avslagna och kanske blev man lite tagna på sängen av farten och pressen AHC öppnade matchen med. Junior-kedjan med Hugo Karlsson, Marcus Andersson och Tobias Nyman gjorde ett gediget jobb i anfallszonen och checkade fast Kil gång på gång och kunde vinna tillbaka pucken. 13 minuter in fick AHC chansen i PP då hemmalaget dragit på sig en tvåa för charging. Ett riktigt bra spel där man flyttade pucken snabbt och avlossade flertalet bra skott med skymning framför kassen slutade i att Oliver Johansson kunde sätta en retur och Arvika ledde välförtjänt med 0-1. Kil skulle dock resa sig i slutet av perioden och med 24 sekunder kvar till pausvilan kunde man se pucken smita in mellan Tindefjords benskydd efter en styrning framför kassen och matchen var tillbaka till likaläge.

Period 2

Början av den andra perioden kändes mer öppen där spelet flyttades snabbt över hela banan. Kil öppnade målskyttet i perioden genom att påpassligt skicka in en retur efter en grötig situation framför målet. Ledning för hemmalaget med 2-1 och någon minut senare kunde man även gå ifrån till 3-1 efter en skottpassning från blå ner till en helt omarkerad Albin Sterner som kunde styra in pucken bakom Tindefjord. Det märktes att Kil fått luft under vingarna men Arvika var inte helt ofarliga utan skapade även de några bra chanser men utdelningen uteblev tyvärr. En vardera stolpträff kunde räknas in från de båda lagen samt en kanonräddning från Tindefjord där han med klubban styrde upp pucken i ribban och över. Underläge 3-1 inför den tredje perioden och det såg tufft ut för AHC hitta tillbaka in i matchen.

Period 3

Spelet blev mer och mer fysiskt ju längre perioden led och domaren skulle senare få sätta sin lungkapacitet på prov. Kil gjorde 4-1 efter en genomåkning där man sedan tryckte in sin egen retur. Efter målet blåste utvisningarna tätt och inte mindre än ÅTTA utvisningar bokfördes under dom nästkommande fyra minuterna. Efter flertalet bra chanser i PP för AHC så kunde hemmalaget i samband med att man blev fulltaliga även göra 5-1 när AHC inte täckte upp hemåt utan Tommie Ardon kunde direkt från utvisningsbåset förvalta ett friläge på bästa sätt. Inga fler mål noterades och Arvika fick tyvärr åka hem utan poäng denna kväll.