Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Arvika HC
4 - 3
Viking HC
Arvika HC4 - 3Viking HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 25 januari, 19:00
Plats:Sparbanken Arena, Arvika
Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
Historiska Enkronan!
2019-01-26 20:54

Så var det äntligen fredagen den 25e och den stora finalen av allt arbete som lagts ner från alla håll för att göra denna unika enkronasmatch möjligt. Med på isen iförd Arvika HCs snygga blå tröja kunde man se Rickard Wallin göra comeback som spelare. I båset hade man förstärkt med ytterligare en Färjestads profil, Roger "Ragge" Johansson. Det var bäddat för succé och när grabbarna klev ut på isen inför första nedsläpp möttes man av fyllda läktare. Totalt hade 1160 personer hittat ut till Sparbanken Arena denna kväll, FANTASTISKT!

När pucken släpptes satte AHC fart på rören och pucken direkt. Man skapade flertalet riktigt bra chanser under dom första minuterna men Vikings amerikanske burväktare Austyn Roudebush visade prov på riktigt bra målvaktsspel med några svettiga räddningar. Men när AHCs duktiga juniorer satte fart och rullade upp Vikings försvar kunde inget stoppa Fabian Sandberg från att smeka in pucken i öppen kasse efter en fin framspelning av David Wennergren och Linus Frost. Den första perioden ägdes totalt av Arvika och den egentligen enda farligheten man skapade från bortalagets sida var ett friläge via Pontus Rone som David Tindefjord i Arvikas bur stoppade med en snygg benparad. Efter total dominans från hemmalaget tvingade man gästerna till en timeout med dryga fem minuter kvar att spela. När man sedan fick chansen i numerät överläge med tre minuter kvar fick man så sin biljett tillbaka in i matchen. Placerad högt upp i slottet kunde Vikings Daniel Seniov med en snygg styrning pricka in 1-1 med minuten kvar av perioden. Ett mål som kanske inte kändes helt rättvist sett från matchbilden men det är samtidigt det som är tjusningen med ishockeyn. 

Skotten i första: 21-5


AHC som var det betydligt bättre laget i den första perioden satte på nytt full fart från början och efter tre minuter spelade kunde man återigen sätta sig i förarsätet efter att Jesper Dagerbäck tagit tillvara på pucken efter en tilltrasslad situation vid målet. Den andra akten blev en betydligt jämnare historia jämfört med den första och båda målvakterna visade upp bra målvaktsspel och höll siffrorna nere.

Skotten i andra: 10-6


Likt de två tidigare perioderna behövde inte hemmalaget speciellt lång tid på sig innan man fick utdelning igen. Drygt fyra minuter in i den tredje perioden fick vi då se det vi alla hoppats och väntat på. Oliver Johansson hittar fram med en passning till Rickard Wallins klubba som inte tvekar en sekund utan snärtar iväg en handledare. Ett skott som skär igenom trafiken framför kassen likt en varm kniv genom smör och seglar in i det första krysset. Händer i luften, publikens jubel och ledning 3-1 för AHC! Många kanske trodde att matchen avgjordes i just detta ögonblick. Men Viking hade inte gett upp. Med fem och en halv minut kvar reducerade bortalaget till 3-2 efter att domarna slagit av en solklar icing vilket ställde AHC och gav gästerna chansen att hitta fram med pucken till en fri Vikingspelare i slottet. Ett skott som letade sig igenom under armen på Tindefjord i hemmakassen. Helt plötsligt levde matchen i allra högsta grad och Viking som nu fått vind i seglen kunde även kvittera tillställningen två minuter senare när man jobbat till sig ett två mot ett läge. Pass över centrallinjen och ett skott som hittade nätmaskorna. Resultatet 3-3 stod sig fram tills signalen ljöd för att förkunna att den tredje perioden var till ända.

Skotten i tredje: 13-11


Förlängningen skulle dock inte bli långvarig. Det tog Arvika 23 sekunder innan Robin Kandergård kunde pricka in segermålet 4-3 med ett slagskott placerat i det vänstra gôbbhôrne efter en snygg skymning av Fabian Sandberg.


Den stora frågan är hur summerar man en sådan här tillställning? Ett fantastiskt evenemang med folk som slitit under en lång tid med att få gårdagens match att bli vad den blev. Så roligt att se vad vi i Arvika kan åstadkomma med de medel vi har. Alla företag i staden som visar sitt stöd och engagemang till lokalidrotten. All publik som tar sig till Arenan och visar sitt stöd. Vem hade trott att projektet med Rickard Wallin och Ragge Johansson skulle mynna ut i att en av Sveriges största hockeyprofiler gör comeback iförd AHC-tröjan och gör mål dessutom!? Jag säger stort tack till alla som bidragit på ett eller annat sätt och gjort denna historiska match möjlig! Tack!<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer