Vinst 5-3 i årets Enkronasmatch!
2020-01-27 22:26
Årets stora höjdpunkt i Sparbanken Arena var på intågande när det skulle spelas Enkronasmatch och Arvika Hockey Club skulle även passa på att hylla en av sina största produkter i Mikael Johansson.
Period 1

Filipstad kom till spel med kort om manskap och när Arvika satte fart på både puck och skridskor märktes det väl i den första perioden att det skulle bli en tuff match. I den fjärde minuten kom också ledningsmålet för hemmalaget efter att man bosatt sig i anfallszonen under en tid. Förste målskytt för dagen blev ingen mindre än Pontus Strömvall som med ett slagskott från blålinjen kunde se pucken glida efter isen hela vägen in i målet förbi en skymd Carl Molander i Filipstads målbur. AHC fortsatte att trumma på och fick med dryga 5 minuter kvar se Stefan Kask göra 2-0 efter ett misslyckat avslut som ändå hittade förbi Filipstadsmålvakten. Resultatet stod sig perioden ut och skottstatistiken 12-2 till AHC ledde man rättvist.

Period 2

I den andra perioden blev spelet mer böljande och trotts att gästerna kom in i anfallszonen och kunde få lite snurr så kom man fortfarande inte till några riktigt bra avslutslägen. Istället var det AHC som återigen kunde se pucken gå i mål efter att Linus Frost snyggt tryckte dit 3-0 assisterad av Pontus Strömvall. Farligaste läget gästerna skapade var ett skott från hörnet som studsade och träffade stolpen innan den hittade ut på andra sidan målgården bakom Östling i hemmakassen. Skottstatistiken i den andra skrevs 11-5 till Arvika.

Period 3

Med en 3-0 ledning inför sista perioden trodde kanske många att matchen redan var avgjort. Men när AHC redan i den första minuten fick förbereda sig för spel i numerärt underläge gavs Filipstad chansen att komma tillbaka in i matchen igen. Det första BP klarade man av bra men när Pontus Strömvall sedan åker ut för 2 minuter Elbowing dryga halvminuten efter att man blivit fulltaliga så hade gästerna siktat in sig. 3-1 kom i powerplay genom Benjamin Trust som hittade en lucka under Östlings högra arm. Knappa minuten senare kom ytterligare en reduceringspuck när Isak Söderberg skickade in pucken i nät från sin position i slottet. En taktisk TO från coacherna Frost/Strömvall där man uppmanade manskapet att inte tappa fokus och hitta tillbaka till det enkla raka spelet man visat upp tidigare. Med dryga 7 minuter kvar kom det psykologiskt viktiga 4-2 målet där David Wennergren påpassligt höll sig framme och tryckte in pucken. Sedan var det dags för gästerna att få en gratisbiljetter in i matchen igen när AHCs Tobias Kandergård med 5 minuter kvar åker ut 2 minuter för Roughing och 30 sekunder senare åker även hemmalagets Filip Karlsson ut 2 minuter för Tripping när Filipstads kapten Adam Björklund faller av egen kraft när han ska gå in i anfallszonen. Spel 5mot3 väntade när gästernas coach Andreas "Karlan" Karlsson tog TO för att lägga upp taktiken. AHC kämpade väll i det numerära underläget men med minuten kvar så kunde Benjamin Trust smälla in sitt andra mål för matchen och ställningen var nu 4-3. Den definitiva spiken i kistan satte Linus Frost när han liggandes på mage kunde slå in pucken förbi Molander i FIF-kassen.

En match som betyder mycket på många sätt. Inte bara för oss som spelar utan även för föreningen. I två veckor har vi planerat och pratat med sponsorer och man kan inte annat än imponeras av den välvilja och det positiva bemötande man får av stans, kommunens och grannkommuners företag. Alla vill hjälpa till på ett eller annat sätt och det gör vårt arbete betydligt lättare och lyfter vår förening på ett fantastiskt sätt. Att vi även får hylla en av alla våra fantastiskt duktiga hockeyspelare på detta sätt förgyller sådana här evenemang! Stort tack för allt du gjort för Arvika Hockey Club Micke! Och ett enormt stort tack till alla sponsorer som via företag eller som sig själva skänkt pengar! Och givetvis ett jättetack till alla som kom i onsdags och bidrog till ett fantastiskt evenemang!