SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

A-lag
Förlust i första träningsmatchen
2021-09-12 14:36, A-lag

Efter nästan ett års väntan var det äntligen dags för A-laget att få spela match igen. Motståndarna för dagen var Ulricehamn som gett sig av till Värmland under försäsongen för att ta tempen på div.2 Västra B. 

Information om nya Tjejgruppen
2021-09-06 10:15

I isschemat för vecka 36 som gick ut i slutet av förra veckan stod det att Nybörjartjejgruppen tränar idag tillsammans med F11 samt lördag med samma grupp. Detta var tyvärr fel. Information om uppstart för Nybörjargruppen kommer på mail när det närmar sig!

 

Inte anmält er än? Gör det! Alla tjejer födda 2012-2016 är välkomna att anmäla sig för att testa att spela hockey med andra tjejer. Anmälan sker via länken nedan:

 

https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={8716BEC8-9867-4476-A566-1B50746C3943}

Föreningskläder via Hockeystore.se
2021-08-30 11:12

Sedan början av sommaren är vår materialleverantör Hockeytown en del av Hockeystore. Detta innebär inga stora förändringar förutom när det kommer till föreningskläder såsom värmedressar, träningskit mm. 

För att komma åt rätt sortiment och priser behöver ni logga in med föreningens uppgifter innan ni fyller varukorgen och betalar.

 

Kundnummer: EH10000670

Lösenord: AHC12345!
OBS missa inte utropstecknet i lösenordet^

Föreningsshopen når ni via länken nedan:

https://www.hockeystore.se/sv/arvika-hc

 

Som vanligt kommer en provkollektion finnas på kansliet under en period, så ni kan testa innan beställning. Mer info om detta kommer senare!

 

Vid frågor kan ni alltid kontakta Hockeytown eller Hockeystores kundtjänst. Ni hittar kontaktuppgifter på respektive hemsida.

Stärkt dynamik nyckel i nya styrelsen
2021-07-09 08:20
Peter Nolander, Anna Liljestrand Evaldsson och Marie Olsson är styrelsens nya medlemmar efter årsmötet.

Årsmötet har ägt rum och så även det så kallade konstituerande styrelsesammanträdet där, av årsmötet valda, styrelseledamöter tillsätter de olika ansvarsområden som styrelsen ansvarar för. Säsongen 2021/2022 styrelse ser ut som följande, med ansvarsområden inom parentes:

 

Peter Axelsson (ordförande samt A-sektion)

Fredrik Höglund (vice ordförande, kassör samt TSM/OVR-ansvarig)

Anders Hermansson (U-sektion, sammankallande)

Peter Nolander (U-sektion)

Kristoffer Östling (A-sektion)

Daniel Backlund (Utbildningsansvarig)

Anna Liljestrand Evaldsson (Marknadsgruppen)

Henrik Gustavsson (1:e suppleant)

Marie Olsson (2:a suppleant)

 

För de inbitna så ses tre helt nya namn i styrelsesammanhang. Peter Nolander, Anna Liljestrand Evaldsson och Marie Olsson. Peter behöver kanske ingen närmare presentation rent hockeymässigt. Efter sin framgångsrika karriär vände han och familjen hem till västra Värmland och han gav sig direkt på uppdraget som A-agstränare för moderklubben. Utefter förutsättningarna gjorde han två bra säsonger och är numera tränare för klubbens team -12. Till vardags jobbar han på Arbete och integration i Eda Kommun som arbetsmarknadskonsulent.

När han fick frågan av valberedningen om att bli en del av styrelsen var det självklart att tacka ja.

 

- Som tidigare spelare och tränare känns det enormt spännande att få möjlighet att delta i AHCs verksamhet även som en del av styrelsen, börjar Peter. Min förhoppning inför mitt första år i styrelsen är att fler barn och ungdomar kommer och deltar i AHCs verksamhet och att vår verksamhet är och upplevs som rättvis och tilltalande.

Jag gillar bland annat den nystart som är i AHC, bl.a med anställningen av Patric Fäldt som sportchef, med satsningen av 1-2-3 På Is med mera. Jag tycker det är viktigt att så många barn och ungdomar som möjligt får chansen att testa på i mitt tycke världens roligaste idrott, men också att de unga får chansen att ta del av den gemenskap, kamratskap, och glädje som ska genomsyra hela verksamheten och att detta är något man tar med sig genom hela livet.

 

Anna Liljestrand Evaldsson och Marie Olsson är inte på något vis obekanta med Arvika HC och Sparbanken Arena. Annas bror Hugo spelade i klubben fram till och med säsongen 19/20 och pappa "Laban" har sladdat isen blank och fin "förr i tiden" när han jobbade som vaktmästare ute på Vik.

Just nu går Anna i väntans tider då familjen väntar sitt tredje barn. När hon inte gör det arbetar hon som projektledare på Brunskogs Hembygdsförening med fokus på evenemang, marknader, mässor och all administration kring detta. Givetvis har hon även ett finger med i spelet kring Gammelvala också.

Marie har funnits med och ställt upp med bl.a musiken på A-lagsmatcher, men det är kanske främst på Viks gröna mattor som hon gjort sina timmar på Viks idrottsområde då hon under många år representerat AF i ungdomslag och A-lag. Hon är heller inte främmande för styrelsearbete då hon suttit som ledamot i AFs styrelse tidigare. Till vardags jobbar hon på Arvika Näringslivscentrum med ekonomi och marknad. Hon är även certifirad yogainstruktör på Hälsokompaniet och håller förutom det även i core-, styrke- och konditionspass. Ytterligare hockeykoppling finns även från arbetslivet då hon hos sin tidigare arbetsgivare Enervit jobbade mot både Tre Kronor samt alla lag i SHL. Så det är ingen duvunge vi har att göra med när det kommer till hockeyvärlden.

Så visst, kopplingen till AHC och ishallen finns där, men hur kom det sig att de valde att tacka ja när valberedningen ställde frågan?

 

- Jag tackade ja för att jag ser det som en spännande utmaning, kommenterar Anna. Som helt ny önskar jag få en inblick i organisationen och hoppas givetvis på att jag kan bidra med något nyttigt från tidigare arbetslivserfarenheter.

 

Marie ser AHCs omtag av föreningen som en av de största anledningarna:

- Jag har sen tidigare fått en inblick i hur AHC är som organisation och när jag fick ta del av de nyframtagna styrdokumenten och framförallt underlaget för klubbens värdegrundsarbete så kände jag att detta är något jag kan stå bakom och vill vara en del av att utveckla.

Jag ser fram emot att vi i styrelsen, med våra olika bakgrunder, kan hjälpas åt att fortsätta utveckla klubben och se till att alla känner sig välkomna i AHC!

 

Just olika bakgrunder - en stärkt dynamik - var något som ordförande Peter Axelsson såg som en viktig del i valberedningens arbete att ta fram nya kandidater till styrelsen.

- Jag ser väldigt positivt att vi får till en bra mix i styrelsen. Nu har vi dels fått in ytterligare en kvinna jämfört med ifjol och att vi alla inte nödvändigtvis har den direkta kopplingen till hockey som spelare eller ledare. I det omtag vi gjort av föreningen har jag sett vilka styrkor och kvaliteter den här styrelsen besitter, och det blir viktigt att vi alla bidrar med det vi är bra på och att uppgifter delegeras för att det ska bli så bra och arbetseffektivt som möjligt. Den här blandningen av människor tror jag kommer passa pefekt för den nysatsning vi gör på barn- och ungdomssidan, samt marknad och CSR-bitarna. Deras olika bakgrunder, kompetenser och nya pigga ögon i kombination med den kunskap som besitts av de mer rutinerade styrelsemedlemmarna kommer att hjäpa oss stort i arbetet framåt.

 

Sportchef Patric Fäldt är mer än nöjd med sin arbetsgivare.

- Haha, ja så är det ju, styrelsen är ju min chef och jag kunde inte vara gladare att den här trion kommit in och ersatt bl.a mig själv men framför allt Fabbe Sandberg och Malin Pauli som gjort ett oerhört bra jobb genom åren. Det känns som att valberedningen träffat helt rätt och jag är tacksam att de valde att tacka ja. Alla tre är ju föreningsmänniskor i fingerspetsarna och besitter dessutom kvaliteter och erfarenheter som jag vet kommer gynna föreningen oerhört mycket. Sen måste man komma ihåg att det är deras första år, ingen förväntar sig att de ska lyfta föreningen på egen hand, där måste vi alla fortsatt verka för AHCs bästa. Men förutsättningarna är mycket goda i och med detta samt de satsningar och investeringar vi gjort och står inför. Fan, är det inte september snart så vi kan köra igång?!

Stödmedlemskap 2021/2022
2021-06-29 11:39

Hej på er i sommarvärmen!

 

Tro det eller ej, men om drygt två månader ligger isen spegelblank i Sparbanken Arena igen och säsongen 2021/2022 kan ta sin början!

 

Vi lämnar bakom oss en säsong som inte varit någon annan lik, men kan ändå sammanfatta den som att vi höll igång det som kunde hållas igång och vi kunde dessutom presentera ett positivt ekonomiskt resultat även i år. Mycket av det har vi såklart vårt näringsliv och trogna partners att tacka, men även ni som valde att teckna stödmedlemskap hjälpte oss igenom säsongen som var. Nu hoppas vi givetvis att ni ska bli fler!

Anmälan för Skridsko- och Hockeyskolan 21/22
2021-06-16 11:26

Man tänker kanske inte så mycket på vatten i frusen form just nu, snarare på att kasta sig i det från en brygga eller liknande.

 

Men likväl öppnar vi anmälan för Skridsko- och Hockeyskolan 2021/2022!

 

Skridsko- och Hockeyskolan kommer starta med en prova-på-dag för alla 9 oktober, mer information kommer såklart publiceras ju närmare vi kommer på hemsida, sociala medier och via mail för anmälda.

 

Nu ser vi till att fylla isen i höst!

 

LÄNK TILL ANMÄLAN

Nyheter från våra lag
A-lag, 16/09 16:19 
Team -13 (U9), 06/09 20:19 
Hockeyskolan, 17/12 20:50 
Hockeyskolan, 12/11 17:08 
 
Våra Sponsorer