Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
A-lag
Referat: Arvika HC - Hammarö HC
Segstartat hemmalag bäddade för förlust
2018-11-12 13:07, A-lag

Det blev tyvärr återigen en förlust för AHC när man under söndagen tog emot Hammarö hemma i Banken. En match där Arvika fick klara sig utan den extra bredd man får genom samarbetet med Grums J20 då även dessa hade match under söndagen.

 

Hammarö var de som öppnade bäst och Arvika kändes lite ängsliga och otillräckliga i många situationer på banan. Vi har ju under flertalet matcher nu blivit bortskämda med att se ett hårt jobbande, skridskostarkt och fysiskt spelande AHC men under den första perioden fanns inte mycket av den varan tyvärr.. De största höjdpunkterna under första 20 minuterna kan nog sägas ha varit Hugo Liljestrands tackling längs kortsidan som lät ismaskinsporten bekänna färg samt tacklingen Erik Fridlund delade ut på Hammarös Ziga Oblak bakom motståndarkassen. Mycket mer hade vi inte att glädjas åt i hemmalägret under den första perioden. Gästerna var det spelförande laget och utdelningen kom i den 15 minuten efter att AHC tappade markering vid den bortre stolpen och Hammarös Albin Breitkreuz kan lekande lätt lägga in pucken i öppen kasse. Ytterligare ett bakslag skulle komma innan den första perioden var till ända. 18.13 utökar gästerna ledningen till 0-2 efter ett högt skott som träffar en skymd Tindefjord i masken och styrs sedan in via kryssribban. Jubel på bortabänken och en gedigen uppförsbacke för Arvika.

 

I början av den andra perioden tändes hoppet för AHC när Pontus Strömvall lev fälld av målvakten men lika snabbt släcktes det tyvärr när domare Wikström hittade en slashing som samme Strömvall ska ha delat ut i fallet. AHC reste sig lite under andra perioden jämfört med den första men målen och dom riktigt heta chanserna uteblev för hemmalagets del. Istället var det återigen Hammarö som hittade nät när man i PP smäller in ett välplacerat skott i första krysset. Period nummer två går även den i gästernas favör som nu hade bäddat fint för sig inför den sista perioden. Väl i omklädningsrummet satte man sig ner och snackade igenom vad som varit och bestämde sig för hur den sista perioden skulle se ut och vad som behövdes göras. Lättare sagt än gjort kanske men det var ändå ett betydligt bättre AHC vi skulle få se sista 20 minuterna.

 

Den sista perioden blev mer av en jämn historia än dom första två. Ett AHC som lyfte sig och höjde skärpan i både pass och åkningar. Reduceringen kom sedan i spela 5 mot 4 när Erik Fridlund som hittat målformen, styrde in ett skott från blå. 1-2 och känslan var att Hammarö hade väckt en björn som sovit i två perioder. 5 minuter senare var det dags för ett nytt försök i PP och även denna gång var siktet inställt hos hemmalaget. Linus Strömvall kunde titulera sig som målskytt nummer 2 efter ett slagskott från blå och vi hade nu 2-3 på tavlan. Känslan var att Hammarö nu blivit lite för bekväma (även om man kunde höra från en viss Hammarö spelare att det var domaren som sänkt nivån vilket gjorde att Arvika var på väg tillbaka in i matchen). Kanske var det den optimistiska känslan i hemmalägret och vittringen på kvitteringen som gjorde att man fick lite övermod och klev fram i en illa avvägd situation som öppnade för en Hammarö kontring. Ett 2 mot 1 läge där gästerna distinkt kunde pricka in 2-4 målet med 5 minuter kvar av tredje. Det oavgjorda resultatet som kändes så nära för någon sekund sen kändes nu helt plötsligt väldigt långt bort. Närmare än så kom aldrig AHC utan man fick tillslut se sig besegrade av gästande Hammarö som var det bättre laget sett över 60 minuter.

Nu väntar spelledigt på onsdag innan man på söndag tar emot Smedjebacken hemma i Banken kl. 17.00

A-lag
Referat: Arvika HC - HC Flyers
1 poäng efter övertid
2018-11-08 10:44, A-lag

 Arvika har haft det tufft senaste tiden i årets upplaga av hockeytvåan. Trots att spelet ofta sett riktigt bra ut så har målskyttet inte riktigt suttit där det ska för att vinna matcherna. Med en tung bortaförlust i bagaget efter en visit i Hallsberg i söndags där man tappat en 1-3 ledning till förlust 4-3 under ordinarie tid var det nu ett revanschlystet AHC som beträdde isen hemma i Banken på onsdagskvällen.


Direkt på nedsläpp satte man full fart på rören i hemmalaget vilket vi börjar bli vana att få se vid det här laget. Man skapade några bra chanser att sätta ledningsmålet tidigt i perioden men inget nätrassel under första 10 minuterna. Spelet böljade fram och tillbaka och även gästerna hade sin beskärda del av målchanser men inte heller Flyers lyckades spräcka likaläget trots ett PP efter dryga 7 minuter. Med 6 minuter kvar av perioden var det dags för ett nytt försök i numerärt överläge för gästerna. En spelform dom visade prov på att dom behärskade i det första försöket i matchen även om målet uteblev. Nu hade man fått upp värmen i kroppen och ställt in siktet på mål. 17 sekunder efter nedsläpp slog man hål på dödläget och 1:an tändes upp på gästernas sida av tavlan. Man ligger bra i skottlinje och täcker skottet från blålinjen men istället för att fastna i täcket så får pucken en hög bana där man kan se pucken fladdra in högt vid första stolpen bakom en skymd Tindefjord i hemmakassen. Resultatmässigt underläge efter den första perioden men det var mycket som såg bra ut och känslan var att kvitteringen var nära.


Den andra perioden blev lite av ett ställningskrig där båda lagen turades om att söka lyckan i spel 5 mot 4. Lagen bjöd på några bra chanser vardera men mittperioden förblev mållös även om pucken passerade mållinjen i Flyers kasse vid ett tillfälle. Bortdömt för hög klubba och Arvika fick kämpa vidare för att få sin kvittering.

Sista 20 minuterna blev inte äldre än 19 sekunder innan Karlskogalaget drog på sig en utvisning och AHC fick ett gyllene läge att ta sig in i matchen igen. Åter igen utan framgång och strax efter att gästerna blivit fulltaliga var det istället AHC’s tur att besöka botbänken. Med Jesper Dagerbäck tillbaka i laget känns inte boxplay lika farligt längre (trots det insläppta målet i den första perioden). AHC får sedan chansen i spel 5 mot 3 under dryga minuten efter att en Flyersspelare fult tacklat Pontus Strömvall i ryggen vid sargen så nämnde Strömvall förmodligen fortfarande har smak av den blå kantlinjen i munnen. 2+10 för Flyers, kluven läpp och blodvite för AHC.. Tiden började rinna ut för Arvika som nu tog time out och plockade målvakten med 2:15 kvar av den tredje perioden. En frenetisk jakt på kvitteringen inleddes och hur det skulle gå till kändes ganska solklart efter (om jag inte räknade helt fel) 5 skotten som avlossades från Robin Kandergårds klubba under de sista 2 minuterna. Till slut orkade inte Flyers stå emot längre och kvitteringen kom genom Erik Fridlund som påpassligt höll sig framme och petade in en retur efter lite tumult framför kassen.


Overtime och spel 3 mot 3. En spelform som bäddar för mängder av chanser där risken att gå bort sig är överhängande men är ju också lite charmen med det hela. AHC var det laget som skapade bäst lägen men tyvärr inte den där riktigt heta målchansen som skulle ge oss extrapoängen. Istället var det Flyers som vände spelet när en hemmaspelare föll i anfallszonen och man kunde snyggt spela igenom Arvikas försvar och styrde sedan in vinstmålet i öppen kasse.


1 poäng och åter igen en riktigt bra insats från Arvikas sida där man faktiskt lyckas ta poäng mot serietvåan som skuggar Munkfors i tabellen med 1 poäng mindre inspelad. Nu väntar träning tors & fre innan man tar emot Hammarö hemma i Banken på söndag. En match som fullbordar den första rundan och man har fått sig en uppfattning om samtliga lag i serien.  

A-lag
Referat: IFK Hallsberg - Arvika HC
Hallsberg vände och vann
2018-11-05 06:52, A-lag

Arvika styrde bussen mot Hallsberg denna söndag för det första mötet lagen emellan denna säsong. Inför matchen saknades några namn som tex. Robin Kandergård som var upptagen med jobb samt Jesper Dagerbäck som dras med fantomsmärtor i ena foten *blink blink.

 

Utan att veta något om Hallsberg på förhand så var man inställda på att man skulle möta ett hårt jobbande och skridskostarkt närkelag. När så första perioden startade så var det gästande AHC som öppnade bäst. Det tog värmlänningarna 2:16 innan man distinkt smällde in ledningsmålet genom kapten Erik Fridlund assisterad av firma Liljestrand/Hermansson. Gästerna kvitterade sedan drygt 10 minuter senare genom en snygg styrning som hittade in mellan Tindefjords benskydd. Kändes kanske inte helt rättvist får man ändå säga sett till matchbilden men sådan är ju denna älskade ishockeyn.. 3 minuter senare var det dags igen. Missade man Arvikas första mål så kom reprisen här. Frida smällde in ett likadant slagskott i samma maska i det högra krysset assisterad åter igen av Liljestrand/Hermansson.

 

Den andra perioden började med PP för Arvika men tyvärr uteblev målet. Det dröjde fram till den 10:de minuten innan man fick fukta pappret på protokollet igen. Denna gång genom Fabian Sandberg som kunde lägga in pucken enkelt i tom kasse efter ett snyggt klappklappspel av Linus Strömvall och Felix Bråtner. Fram tills detta har det varit AHC som ägt det mesta av spelet och skapat dom vassaste chanserna men sedan händer något. Hallsberg reducerar till 2-3 med 4 minuter kvar av perioden genom åter igen en snygg styrning på ett backskott. Grabbarna får order om att lugna ner sig och spela av perioden på ett säkert sätt och inte bjuda på något inför sista perioden. Men på något vänster så blir det en helt annan effekt vi får se.. Istället för att välja det enkla och spela säkert så försvinner farten på både skridskorna och passningsspelet vilket gör att man sätter sig själv och lagkamraterna i dåliga situationer. Man väljer att kliva fram med fel spelare i fel lägen och det kändes som Hallsberg fick mer och mer luft under vingarna. Med 1:30 kvar på klockan så kommer kvitteringen från hemmalaget. AHC går för byte med två man mitt i en kontring för hemmalaget, Tindefjord tar första skottet i en 2 mot 1 situtaion och är även ytterst nära att ta returen också men tyvärr får vi se kvitteringen tändas på tavlan.

 

Sista perioden blev en mer öppen historia där båda lagen hade sina chanser. Halvvägs in i perioden bjuds dock Hallsberg på ett guldläge att sätta sig i förarsätet efter att Arvika drabbats av en utvisning på målvakten Tindefjord. En utvisning som följde efter en situation där det mer såg ut som en Arvikaspelare och en Hallsbergspelare åkte in i Tindefjord.. Menmen pipan ljöd och 2 minuter tripping på tavlan för ”Tindy”. Om det var avsaknaden av skottäckaren Jesper Dagerbäck i BP låter jag vara osagt men det tog bara Hallsberg 32 sekunder i numerärt överläge innan man fick hål på AHC’s fram tills detta ogenomträngliga boxplay. Resten av perioden bestod av ett AHC som kämpade febrilt för att få in en kvittering. Med dryga minuten kvar ryckte man målvakten i ett försök med en man mer på banan. Istället fick vi bevittna ett av de mer turliga mål vi skådat när Hallsbergsspelaren drar en puck i rundningen som träffar en av listerna mellan plexiglasen och studsar iväg in i planen och rullar hela vägen ner och in i den tomma buren. 5-3 till hemmalaget och ridå ner för AHC.

 

Nu närmast väntar hemmamatch mot HC Flyers på onsdag innan man avslutar första rundan med ytterligare en hemmamatch på söndag men då mot Hammarö.

A-lag
Referat: Arvika HC - Kils AIK
Kil vann efter storstilad målvaktsinsats
2018-11-01 09:15, A-lag

Under onsdagskvällen gästades AHC av Kils AIK när det var dags för match i Hockey tvåan. Två lag som skuggade varandra i tabellen på plats 6 och 7 med enbart 2 poängs skillnad. Båda lagen kom från förluster senast där Kil fått se sig besegrade av HC Flyers med 0-2 och AHC förlorade i OT borta mot Åmål på fredagen.


Både Arvika och Kil har enligt rapporter dragits med manfall under veckan pga sjukdomar och skador. Det största tappet får nog ändå sägas vara Kils där man fick klara sig utan interne poängkungen Henrik Höglund.


Återigen var det Arvika som öppnade matchen bäst och likt de tidigare matcherna drev man upp farten med mycket skridskoåkning. Man skapade flertalet bra lägen men Kils målvakt Oscar Skoglund hade helt klart vaknat på rätt sida denna dag och spelade mycket stabilt. Istället var det Kil som tog ledningen efter 12:33 i första perioden när man klev runt Arvikas försvar på vänsterflanken och lyfte pucken över backen som kom glidandes på magen likt Anja Pärsons segergest ”sälen” när hon knep guldet i superkombinationen i alpina VM i Åre 2007. Pucken på bladet på en framstörtande Tommie Ardon och smäller in pucken precis över vänstra benskyddskanten på Östling i hemmakassen. Bortaledningen står sig perioden ut och jag tror Kil var riktigt nöjda med 0-1 med tanke på hur matchbilden sett ut hittills.


Den andra perioden fortsatte likt den första där man fick se ett AHC som tog kommando och förde det mesta av spelet. Efter 9 minuter drabbades Kil av en utvisning och Arvika fick nu chansen att kvittera. Man skapade flertalet bra chanser men Skoglund i bortakassen fortsatte att hålla tätt. MEN SÅ ÄNTLIGEN KOM KVITTERINGEN. Kanske inte helt oväntat så var det den stekhete Fredrik Hermansson som snyggt pangade in 1-1 med ett rappt skott i gôbbhôrne. Fredda som nu gjort 3 mål på dom 2 senaste matcherna fortsätter alltså poängproduktionen och kan se sig placerad på en andra plats i poängligan för juniorer med 5 poäng på 4 matcher. 40 sekunder efter kvitteringen fick AHC ytterligare en chans i PP men även denna gång utan framgång i målprotokollet. Även Kil får chansen i numerärt överläge innan perioden är till ända men hemmalaget fredar sig väl och har fortsatt 100% i BP efter 6 matcher och 2 perioder spelade, imponerade måste sägas.


Tredje perioden fortsatte även den med ett hårt jobbande AHC som gjorde det mesta förutom mål. Istället var det Kil som kunde se nätet rassla efter ett maskerat slagskott som seglade förbi Östling i det övre vänstra hörnet efter dryga 5 minuter. Arvika gav inte upp och kämpade hårt för att få in en kvitteringspuck men pucken ville verkligen inte passera mållinjen. Kil red ut stormen och kunde inkassera 3 nya poäng, mycket tack vare Skoglund i kassen som stundtals var fenomenal.


En hård vecka för Arvika där man kom från spelledig helg till träning måndag, tisdag, match onsdag, träning torsdag, lördag och match söndag. På söndag rullar bussen öster ut mot Närke där man ska ta sig an gamla bekanta laget Hallsberg.

A-lag
Referat: Åmåls SK - Arvika HC
En poäng är en poäng.
2018-10-29 10:10, A-lag

Att AHC skulle ta poäng under fredagen borta mot Åmål var det nog inte många som trodde på förhand. Kanske ännu mindre när man såg laguppställningen? AHC kom till spel med utan grums-supporten och utan speedkulan Tobias Kandergård som är skadad. Istället plockade man in yngre förmågor från de egna leden. Matchen började på sämsta möjliga sätt där klockan bara hunnit gå 16 sekunder innan hemmalaget slängde upp 1:an på tavlan. En två mot etta där man vände spelet från egen zon och spelade förbi AHCs back, pass tillbaka och smällde in pucken otagbart för Tindefjord. 2-0 kom dryga 13 minuter in i perioden där Åmål spelade en lång puck förbi AHCs försvarare och gav Åmål friläge vilket man förvaltade på bästa sätt. Ett resultat som hittills kanske inte speglade matchbilden riktigt. Att Åmål slog Kil borta i onsdags med siffrorna 6-10 känns lika förvånande så här efter kvällens match som att det FORTFARANDE INTE finns gummimattor i Åmåls omklädningsrum år 2018!? (Skärpning Bulls) AHC som haft det mesta av spelet och stått för dom hetaste målchanserna kunde i periodens sista minut smälla in reduceringen genom Fredrik Hermansson som gjorde comeback ikväll efter 3 matchers frånvaro. Detta i numerärt underläge dessutom efter att man brutit pucken högt i egen zon och gått till anfall genom Erik Fridlund som sedan rundade buren och spelade fram Hermansson.

I andra perioden växlade Arvika upp och tryckte på för en kvittering. Chansen kom efter dryga 5 minuter när Åmål drog på sig en utvisning efter att ha spelat pucken över sargen i egen zon. Oliver Johansson viskade innan han klev in på isen för PP "Nu hänger jag en". Sagt och gjort, 2-2 på tavlan efter ett distinkt skott i gôbbhôrne. Men inte va man nöjd där utan i periodens slutminuter passade man på att göra 2-3 också. Även detta mål görs av Fredrik Hermansson som gjorde allt och lite till denna match. Skottpass från Oliver Johansson som Fredda snyggt styr in via stolpen.

Sista perioden likt den andra är till stor del även den AHCs. Det skulle dröja ändra fram tills dom sista 5 minuterna innan Åmål lyckades pricka in kvitteringen och ta matchen till förlängning. Ett mål som var väldigt likt det första där man kommer i en två mot etta, pass pass och i stort sett öppen kasse. Väl i förlängningen var det tyvärr hemmalaget som knep extrapoängen men sett till helheten så kan man inte säga annat än att Arvika gjorde en grym insats matchen igenom. Besvikelsen var påtaglig på många efter matchen men när vi blickar tillbaka så kan samtliga vara riktigt stolta över sig själva. 

Nyheter från våra lag
A-lag, 08/11 10:44 
A-lag, 05/11 06:52 
Tjejhockey, 04/11 19:58 
A-lag, 29/10 10:10 
 
Våra Sponsorer