Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
J-18
Oscar Karlsson uttagen till TV-Pucken
2020-09-23 18:36, J-18
Oscar Karlsson under en av träningarna med A-laget.
Oscar Karlsson går en ljus framtid till mötes. Han har imponerat stort på både ledare och spelare när han under försäsongen varit med och tränat med A-laget. Nu har han också välförtjänt belönats med en plats i TV-Pucken.
Hockeyskolan
Snart drar Hockeyskolan igång!
2020-09-17 17:00, Hockeyskolan
Nu börjar det äntligen närma sig start för årets Hockeyskola i Sparbanken Arena!

Lördag den 10 Oktober klockan 10.00-12.00 kör årets Tre Kronors Hockeyskola igång i Sparbanken Arena. Alla tjejer och killar är hjärtligt välkomna att starta eller fortsätta sin resa i hockeyns underbara värld!

I och med de speciella förhållanden som råder önskar vi att ni anmäler ert barn genom att klicka på "Anmälan" under Hockeyskolans ”lagsida”. Möjligheterna att skriva in sig på plats är begränsade, så vi är tacksamma om ni använder formuläret.
Vidare information kring riktlinjer för utövare och föräldrar kommer att komma i en separat nyhet här på hemsidan och i våra sociala medier när det närmar sig premiär.

Vi kommer till en början att dela upp isen i tre zoner för att kunna anpassa övningar och aktiviteter efter deltagarnas förmåga:

- 1 zon med Skridskokul. Här testar vi skridskorna, kanske för första gången någonsin, och lämnar klubban vid sidan. Vi leker, testar och utmanar våra färdigheter

- 1 zon för nybörjarhockeyspelarna. Här har vi klubban med oss och vi testar övningar både med och utan puck med fokus på skridskoåkningen.

- 1 zon för de som redan fått lite fart under rören. Här provar vi lite mer utmanande övningar, varvar med lite matchspel men såklart under leksamma former.

Såklart behöver man inte välja zon och vara där hela ispasset. Känner man för att prova på det ena eller det andra så roterar vi och låter alla barn prova på det de själva känner för.
Upplägget kan komma att ändras framöver beroende på deltagarantal. Skulle vi ha många barn som vill hålla sig till Skridskokul, vilket vi tycker vore jätteroligt, så kommer vi troligtvis dela upp tiden vi har på två pass, där det första vigs åt Skridskokul och det andra blir Hockeyskolan. Och man får givetvis vara med på båda om man vill!

Utrustning som krävs:
-Skridskor
-Hjälm med galler
-Halsskydd

Utrustning som kan vara bra att ha:
-Benskydd
-Armbågsskydd
-Handskar

Viss utrustning finns att låna på plats.


Arvika HC ser fram emot en ny härlig säsong med nya och "gamla" hockeytjejer och -killar i vår Hockeyskola.

Och du... Hockeyskolan är gratis hela säsongen!

Kontakt:
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com
Corona restriktioner
2020-08-28 08:06
Vi får många frågor kring Corona restriktioner. Igår (28/8) togs på styrelsemötet i AHC beslut att följande gäller tills annat anslås:

Dusch: Vid träning och hemma match så duschar vi hemma. Bortalagen vid match i Arvika Ishall tillåts duscha. Detta blir då samma restriktioner som gäller all annan idrott på Viks idrottsplats.

Publik under träning: Vi tränar utan publik. Om personer som inte har en funktion under träningspass befinner sig i ishallen så har den träningsgrupp som håller i träning rätt att be den person att lämna hallen. Vi kan självklart ge tillåtelse för föräldrar till barn med behov som behöver befinna sig på plats. T.ex. diabetes. Men antalet icke utövare och icke funktionärer ska vara minsta möjliga.

Publik under hemma match: För en offentlig tillställning (samling), som en ungdomsmatch är. Så gäller enligt lag max 50 deltagare i denna tillställning. 
Vad räknas som deltagare:

1.       Utövare (spelare)

2.       Funktionärer (ledare, materialare, personal i sekretariat, domare och vaktmästare)

3.       Publik (eventuella förare för bortalaget)

Dessa deltagare får max uppgå till 50st tillsammans i Arvika Ishall vid hemmamatch.

- Vaktmästare skall räknas som 1st.

- Eventuella förare för bortalaget släpps in som publik. 1 förare per bil och så få bilar som möjligt. Så bara förare och inte annan anhörig till spelare utöver förare. T.ex. syskon, mor och farföräldrar, annan förälder eller kompisar tillåts som publik.

- För hemmalaget gäller ingen publik i hallen.

Det lag som arrangerar matchen ska se till att detta följs och kommuniceras till motståndarlaget innan matchen. Ett dokument med denna information finns att hämta under isschema/dokuement på http://www.arvikahockey.nu .


Publik under borta match: Ta kontakt med den förening som ni ska möta eller den förening som arrangerar matchen om vilka restriktioner som gäller i den aktuella ishallen/arenan.


Denna info finns också under sidan Covid -19 »  på arvikahockey.nu .


Mvh

Styrelsen Arvika Hockey


Beslutet bygger på följande:


https://www.swehockey.se/Gamlaswehockey.se/NyheterSIF_old/nyheterfransvenskaishockeyforbundet/2020/Maj2020/svenskaishockeyforbundetsriktlinjergallandecorona


https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/


https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/regeringenharbeslutatattforbjudaallmannasammankomstermedfleran50personer.vadinnebardetforidrotten/Ny styrelse vald
2020-07-27 07:29
Hej Medlemmar i Arvika Hockey.

Nu är årsmötet genomfört. Ny styrelse är vald. Efter årsmötet har även det konstituerande mötet hållits. Det är på det konstituerande mötet som ledamöterna får/väljer sina roller. Styrelsen som valdes på årsmötet är, inom parentes den roll dom fått/valt:

Ordförande för 1 år: Peter Axelsson (ordförande)
Ledamot för 2 år: Fredrik Höglund - Nyval (marknadsansvarig)
Ledamot för 2 år: Anders Hermansson - Nyval (vice ordförande)
Ledamot för 2 år: Daniel Backlund - Omval (utbildningsansvarig)

Ledamöter: Kristoffer Östling - 1 år kvar
Malin Pauli (ungdomsansvarig) - 1 år kvar
Fabian Sandberg (dommaransvarig) - 1 år kvar

Förslag suppleanter 1 år:
Patric Fäldt, Henrik Gustavsson

Förslag revisorer 1 år:
Ulrika Sundberg, EY
Viktor Magnusson, EY

Det som valdes är valberedningens förslag till ledarmöter och ordförande. Inga andra förslag lämnades in.

mvh

Fredrik Höglund
Avgående ordförande Arvika Hockey

A-lag
AHC har gjort klart med tränarduo
2020-05-28 23:08, A-lag
Under tisdagen slöts avtalen med nya tränarduon. Som huvudtränare presenteras Linus Strömvall och assisteras av Andreas Östling. I bakgrunden av den nya tränarduon finner vi även Boa Johansson som kommer finnas med som bollplank och övningsbank till den nya tränarkonstellationen. 
A-lag
Första fystester a gjorda
2020-04-21 09:48, A-lag
Under måndagen samlades laget vid Sparbanken Arena för att utföra de första fystesterna inför kommande säsong. Testerna bestod av: Cooper, Harres, 60m, Spänst, Chins, Armhävningar, Situps samt benböj med den egna kroppsvikten. 
Nyheter från våra lag
Hockeyskolan, 17/09 17:00 
A-lag, 21/04 09:48 
A-lag, 16/04 10:02 
 
Våra Sponsorer