Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ishallen stänger
2020-12-20 16:09
Idag kom beslutet från kommunen att stänga ishallen i enlighet med regeringen och FHMs råd och riktlinjer.

Detta är beslutet från Arvika kommuns kultur och fritidsavdelning:

Från och med mån 21 dec är ishallen helt stängd. Beslutet gäller tills vidare. Vi måste få information från FHM mfl om hur fredagens beslut ska förstås vad gäller barn/ungdomsidrotten. Enligt fredagens uppgifter ska det gälla tom 24 jan men som sagt vi måste få mer info om tolkning av detta beslut. Ishallen kommer dock vara stängd minst tom 10 jan.
Hockeyskolan
Julavslutning Skridsko- och Hockeyskolan
2020-12-17 20:50, Hockeyskolan
Hej på er!

Då var det snart lördag igen och dags för sista Skridsko- och Hockeyskolan innan vi tar lite juluppehåll och kör igång igen 9 januari.

Jag vill först och främst tacka alla ledare och föräldrar för att allt flöt på så bra förra lördagen med de nya riktlinjerna. Allt fungerade väldigt bra både innan, under och efter passet tycker vi ledare! Lite manfall på barn, men det hade vi räknat med. De 15-20 barn som var med på respektive pass verkade i alla fall tycka det var kul att vara igång igen.

På lördag är det alltså julavslutning och alla är såklart välkomna på det pass som passar bäst för barnet. Skridskoskola 9.30-10.30 (insläpp från 9.00) och Hockeyskola 11.00-12.00 (insläpp från 10.30) Vill man vara med på båda är det okej, bara vi meddelas innan första passet.

Och vem vet, kanske får vi besök av Hockeytomten. Han hade nämligen hört hur snälla och duktiga alla barn varit under hösten. Men han håller sig lite på avstånd - såklart.

Allt gott!

Ledarteamet
patric.faldt89@gmail.com
070-5899642
Hockeyskolan
Hockey- och Skridskoskolan återupptas! *VIKTIG INFO*
2020-12-07 16:05, Hockeyskolan

Hej Hockeyskolebarn och föräldrar!
Nu på lördag, 12/12, startar Hockey- och Skridskoskolan upp igen efter några veckors uppehåll. Det kommer ske under nya former och tyvärr striktare förhållningsregler pga rådande omständigheter. Vi kommer dela upp lördagen på två träningstillfällen á 60 minuter. Mellan 9.30-10.30 kommer vi köra Skridskoskolan och mellan 11.00-12.00 kommer vi köra Hockeyskolan. Se mer utförlig information nedan:


Allmän information båda grupper:

Självklart gäller allmänna råden från FHM samt lokala allmänna råden från Region Värmland.

Vidare kommer både Skridskoskolan och Hockeyskolan bedrivas utan förälder närvarande under träningen. Barnen kommer färdigombytta, helst även med skridskor på. Förslagsvis knyter ni skridskorna i bilen när ni kommit till ishallen och antingen har skridskoskydd eller bär barnen till respektive omklädningsrum där lämning och hämtning sker (se info för respektive ”skola” längre ner). Självklart hjälper vi ledare barnen att knyta skridskorna om inget av alternativen ovan är möjliga.

Träningströjan som era barn får på lördag, eller om ni redan har, kan ni ta med hem och använda resten av säsongen.


Skridskoskolan 9.30-10.30

I Skridskoskolan tränar vi skridskoåkning med eller utan klubba men utan puck. Vi åker banor, leker lekar och fokuserar på att träna skridskoåkning. Så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 9.30 och vi tar emot era barn från kl. 9.00 vid det omklädningsrum som anges på tavlan på den grå omklädningsrumslängan mellan Ishallen och Viksvallen. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

 1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
 2. Barnet få ta en paus från Skridskoskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 10.30 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.

 

Hockeyskolan 11.00-12.00

I Hockeyskolan har vi såklart samma upplägg och tänk som skridskoskolan, med övningar och lekar blandat med smålagsspel, men vi har klubba och genomför de flesta övningar med puck. Men såklart så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 11.00 och vi tar emot era barn från kl. 10.30 vid det omklädningsrum som anges på tavlan på den grå omklädningsrumslängan mellan Ishallen och Viksvallen. I och med att Skridskoskolan avslutas vid 10.30 önskar vi att ni gör vad ni kan för att undvika trängsel. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

 1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
 2. Barnet få ta en paus från Hockeyskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 12.00 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.


Slutligen vill jag poängtera att alla förhållningsregler är uppsatta för att kunna genomföra Skridsko- och Hockeyskolan på ett smittskyddsäkert sätt enligt gällande restriktioner. Som vi alla vet kan ju dagens sanning vara morgondagens historia, så justeringar kan göras. Dock är jag ingen statsepidemiolog, så om någon har tips eller erfarenheter om vi kan göra något annorlunda framöver tas det gärna emot via kontaktuppgifterna nedan.


Vi kommer testa detta upplägg nu på lördag (12/12) samt nästa lördag (19/12). Sen tar vi lite julledigt och analyserar hur detta upplägg fungerat och planerar att köra igång igen 9/1 2021, antingen med samma upplägg eller enligt nya direktiv som ni får information om i god tid.

Som sagt, vid synpunkter eller frågor kan ni kontakta mig på mail eller telefon.

Varma hockeyhälsningar
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com

Följder av nya Corona restriktioner.
2020-11-12 16:16
I följd av nya Corona restriktioner så gäller följande:

 • All aktivitet för A-lag, J18 och veteranerna avbryts.
 • Alla planerade matcher för alla lag skjuts på framtiden.
 • Alla träningsaktiviteter kommer nu bara ske under veckodagarna. Alltså ingen helgaktivitet. 
 • Hockeyskolan tar också paus.
 • AHCs friåkning försvinner ut schemat.

Schemat planeras om så att alla aktiviteter tidigareläggs där nu hål från avbrutna aktiviteter finns. Första träningen på dagen ligger kvar vid 16:20.

För info så kommer allmänhetens åkning ställas in både på vardag och helg.

Detta gäller tills annat anslås.

//Styrelsen
Corona restriktioner och rekomendationer
2020-11-12 12:19
Vi (styrelsen) har sedan tidigare skickat ut Corona restriktioner, uppdaterat dom på facebook och på hemsidan. Men vi (styrelsen) vill nu se till att dom följs bättre. Nedan har ni ett antal punkter som är restriktioner och rekommendationer:

 1. Ingen publik på träning. Vi ser publik på träning och kommer nu be vaktmästaren att låsa dörren vid caféterian och bara låsa upp den vid matcher eller för hockeyskolan. Se till att era föräldrar följer detta. Bästa stället att hämta och lämna barnen är på parkeringen.
 2. Spelarna får inte i och mellan avbytarbåsen titta på pågående träning/match i väntan på sin egen och efter sin egen träning/match. De ska helst ta sig in i hallen till sitt omklädningsrum och byta om och inte lämna omklädningsrummen förrän det är dags att beträda isen.
 3. Spelarna ska inför sin träning/match vänta på att spelarna från föregående träning/match lämnat isen, avbytarbåsen och korridoren till omklädningsrummen innan de börjar ta sig ut till sin träning/match.
 4. Ingen får längre dricka vatten direkt från kranarna i ishallen. Har man ingen vattenflaska med sig ut på isen så får man klara sig utan vatten eller hämta vattenflaskan.
 5. Vi delar heller inte på vattenflaskor.
 6. Dusch sker bara för bortalag vid match eller de som har lång resväg vid träning. T.ex. spelare från andra klubbar i snedstreckslag.
 7. Vid symptom stannar ni självklart hemma.
 8. Om ni provat positivt för Corona så följ de regler som finns för att inte sprida smittan vidare. Om ni testats positiv för Corona och ni rört er i ishallen eller någon träningsgrupp/lag hör av er till AHC så att vi har kolla på smittspridningen i föreningen och ishallen. 
Skicka ut denna info i era kommunikationskanaler så ni når föräldrarna. Ha också genomgångar av detta i omklädningsrummet inför träning/match så att era spelare får infon och följer den.

Detta gäller alltså alla ungdomslag från J18 och yngre.

A-lag och hockeyskolan har redan andra restriktioner på och runt sina träningar/matcher.

På sidan http://www.arvikahockey.nu/sida/?ID=300093 hittar ni aktuella restriktioner.

/Styrelsen AHC
A-lag
Referat: Arvika HC - Hammarö HC
Förlust i seriepremiären.
2020-11-09 18:10, A-lag
AHC tog emot Hammarö i söndagens seriepremiär i Hockeytvåan. En match som gav höga förhoppningar efter den första perioden men som slutade i en såkallad plump i protokollet. 
Nyheter från våra lag
Hockeyskolan, 17/12 20:50 
Hockeyskolan, 12/11 17:08 
A-lag, 09/11 18:10 
Hockeyskolan, 26/10 20:24 
 
Våra Sponsorer