SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Julavslutning Skridsko- och Hockeyskolan
2020-12-17 20:50
Hej på er!

Då var det snart lördag igen och dags för sista Skridsko- och Hockeyskolan innan vi tar lite juluppehåll och kör igång igen 9 januari.

Jag vill först och främst tacka alla ledare och föräldrar för att allt flöt på så bra förra lördagen med de nya riktlinjerna. Allt fungerade väldigt bra både innan, under och efter passet tycker vi ledare! Lite manfall på barn, men det hade vi räknat med. De 15-20 barn som var med på respektive pass verkade i alla fall tycka det var kul att vara igång igen.

På lördag är det alltså julavslutning och alla är såklart välkomna på det pass som passar bäst för barnet. Skridskoskola 9.30-10.30 (insläpp från 9.00) och Hockeyskola 11.00-12.00 (insläpp från 10.30) Vill man vara med på båda är det okej, bara vi meddelas innan första passet.

Och vem vet, kanske får vi besök av Hockeytomten. Han hade nämligen hört hur snälla och duktiga alla barn varit under hösten. Men han håller sig lite på avstånd - såklart.

Allt gott!

Ledarteamet
patric.faldt89@gmail.com
070-5899642
Hockey- och Skridskoskolan återupptas! *VIKTIG INFO*
2020-12-07 16:05

Hej Hockeyskolebarn och föräldrar!
Nu på lördag, 12/12, startar Hockey- och Skridskoskolan upp igen efter några veckors uppehåll. Det kommer ske under nya former och tyvärr striktare förhållningsregler pga rådande omständigheter. Vi kommer dela upp lördagen på två träningstillfällen á 60 minuter. Mellan 9.30-10.30 kommer vi köra Skridskoskolan och mellan 11.00-12.00 kommer vi köra Hockeyskolan. Se mer utförlig information nedan:


Allmän information båda grupper:

Självklart gäller allmänna råden från FHM samt lokala allmänna råden från Region Värmland.

Vidare kommer både Skridskoskolan och Hockeyskolan bedrivas utan förälder närvarande under träningen. Barnen kommer färdigombytta, helst även med skridskor på. Förslagsvis knyter ni skridskorna i bilen när ni kommit till ishallen och antingen har skridskoskydd eller bär barnen till respektive omklädningsrum där lämning och hämtning sker (se info för respektive ”skola” längre ner). Självklart hjälper vi ledare barnen att knyta skridskorna om inget av alternativen ovan är möjliga.

Träningströjan som era barn får på lördag, eller om ni redan har, kan ni ta med hem och använda resten av säsongen.


Skridskoskolan 9.30-10.30

I Skridskoskolan tränar vi skridskoåkning med eller utan klubba men utan puck. Vi åker banor, leker lekar och fokuserar på att träna skridskoåkning. Så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 9.30 och vi tar emot era barn från kl. 9.00 vid det omklädningsrum som anges på tavlan på den grå omklädningsrumslängan mellan Ishallen och Viksvallen. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

  1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
  2. Barnet få ta en paus från Skridskoskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 10.30 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.

 

Hockeyskolan 11.00-12.00

I Hockeyskolan har vi såklart samma upplägg och tänk som skridskoskolan, med övningar och lekar blandat med smålagsspel, men vi har klubba och genomför de flesta övningar med puck. Men såklart så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 11.00 och vi tar emot era barn från kl. 10.30 vid det omklädningsrum som anges på tavlan på den grå omklädningsrumslängan mellan Ishallen och Viksvallen. I och med att Skridskoskolan avslutas vid 10.30 önskar vi att ni gör vad ni kan för att undvika trängsel. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

  1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
  2. Barnet få ta en paus från Hockeyskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 12.00 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.


Slutligen vill jag poängtera att alla förhållningsregler är uppsatta för att kunna genomföra Skridsko- och Hockeyskolan på ett smittskyddsäkert sätt enligt gällande restriktioner. Som vi alla vet kan ju dagens sanning vara morgondagens historia, så justeringar kan göras. Dock är jag ingen statsepidemiolog, så om någon har tips eller erfarenheter om vi kan göra något annorlunda framöver tas det gärna emot via kontaktuppgifterna nedan.


Vi kommer testa detta upplägg nu på lördag (12/12) samt nästa lördag (19/12). Sen tar vi lite julledigt och analyserar hur detta upplägg fungerat och planerar att köra igång igen 9/1 2021, antingen med samma upplägg eller enligt nya direktiv som ni får information om i god tid.

Som sagt, vid synpunkter eller frågor kan ni kontakta mig på mail eller telefon.

Varma hockeyhälsningar
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com

Hockeyskolan pausas!
2020-11-12 17:08
Hej på er!

Som ni kanske redan läst på vår hemsida och Facebook så pausas Hockeyskolan med omedelbar verkan fram till annat anslås. Detta till följd av de nya restriktioner som införts i Region Värmland sedan idag.

I och med att övrig ungdomsverksamhet fortlöper på ungefär samma villkor som tidigare så är det såklart rimligt att ställa frågan varför Hockeyskolan pausas. Såhär har jag tillsammans med klubbens ordförande resonerat:

Hockeyskolan har 2-3 gånger fler deltagare än övriga ungdomslag i föreningen. Vi har legat runt 50 deltagande barn varje lördag och med det oftast 50 föräldrar som antingen följt träningen från läktaren eller varit med på isen. Min känsla är att vi får svårt att exkludera alla föräldrar som inte har någon ledarroll inför, under och efter våra träningar. Att titulera alla föräldrar till ledare känns inte heller som ett alternativ.

Det var inget roligt beslut att ta, men jag känner samtidigt att det är det rätta just nu.

Har man frågor är man hjärtligt välkommen att höra av sig, ni når mig på kontaktuppgifterna nedan.

Ta hand om er!
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com
Påminnelse och justering av coronarestriktioner för Hockeyskolan
2020-11-05 20:42
Hej på er!

November är över oss och som ni alla vet även en ökad smittspridning i samhället. Än så länge inga ändrade restriktioner för Värmland, men i omgivande län har justerade restriktioner gjort att bl.a idrottsverksamheter stängt ner till mitten/slutet av november.

Men i och med att vi än så länge inte fått nya förhållningsregler här i Värmland har vi för avsikt att bedriva Hockeyskolan på samma sätt som vi gjort hittills i höst.
Men jag vill ändå påminna samt slänga in några justeringar kring våra tidigare direktiv:

- Ombyte sker på stora läktaren (inte lilla läktaren under matchklockan). Helst byter barnet/barnen om så mycket som möjligt hemma.

- Håll avstånd vid ombyte! Senaste gångerna har det stundtals varit väldigt trångt nere vid sarghörnet där skridskor knutits och barn sedan slussats ut på isen. Avvakta tills det är lite glesare och visa hänsyn till varann. Vi kommer inte starta träningen innan barnen är på isen. Ni kan även gå bort till avbytarbåsen på andra sidan för att just knyta skridskorna, släppa ut barnen på isen och sedan bege er till stora läktaren där ni kan följa träningen.

- Endast 1 anhörig per familj. Oavsett om ni har ett eller flera barn med i Hockeyskolan så är det 1 anhörig till deltagaren/deltagarna som får närvara. OBS! Om ni är med som ledare eller "bara förälder" ute på isen så räknas ni som den anhörig som får vara på plats.

- Vi kommer avsluta Hockeyskolan runt 10.45 fr.o.m lördag. Då får vi mer tid att slussa era barn av isen. Knyt då av deras skridskor och fortsätt eventuellt ombyte på stora läktaren så det ej blir trångt!


Vi måste hjälpas åt allihopa så vi kan vi förhoppningsvis få många härliga lördagar tillsammans i vinter!
Info v.44
2020-10-26 20:24

Hej Hockeyskoleföräldrar


Ännu en härlig lördag med era barn avverkad! Vilka nyfikna, modiga och målmedvetna små kämpar vi får ha att göra med denna höst!

Det känns bättre och bättre för mig som nybörjarledare för Hockeyskolan. Man börjar förstå vilka övningar som fungerar och vilka man ska vänta med eller välja bort helt. Barnen verkar ha väldigt roligt och jag har lika kul, om inte roligare!


Denna vecka är det höstlov, men vi kör som vanligt på lördag. Höstlov betyder också mer allmänhetens åkning. 

Varje vardag mellan 12.00-13.50 är det åkning med klubba och mellan 14.00-15.50 är det åkning utan klubba. Gott om möjligheter att nyttja isen på egen hand under veckan alltså!


Hoppas ni får en fin vecka och att vi ses på lördag!


Varma hockeyhälsningar

Patric

patric.faldt89@gmail.com

070-5899642

Info v. 43
2020-10-19 21:50

Vilken toppenlördag vi hade – igen!


Runt 50 barn på isen, en del nya ansikten och vilka framsteg jag och ni har bevittnat bara sen förra lördagen!

Hoppas ni kände att läktaren var bra som ”omklädningsrum” denna lördag. Jag tyckte det fungerade toppen samt att det kändes väldigt bra och tryggt att kunna sprida ut oss på en större yta. Hoppas också ni såg det lilla bordet nedanför läktartrappen där det fanns SIFs Föräldrafolder (ta gärna ett ex eller bläddra igenom under träningen), namnlappar och penna för hjälmen samt vykort att fylla i om man vill bjuda med en kompis till nästa gång. Och kaffe, kaffe som är så gôtt! Det är gratis men om man vill bidra så finns nästa vecka en lapp med AHCs Swishnummer. Swishar ni en slant och märker den med ”Kaffe Hockeyskolan” så öronmärker vi de pengarna för inköp av diverse saker.


Senaste tillskottet användes i lördags – 100 färgglada bollhavsbollar som vi hade för ”svampplockning” i zonen närmast matchklockan. Ett kul och uppskattat inslag till den högst rimliga kostnaden av 70:-. Så man kan skapa mycket glädje och kreativa övningar med enkla och billiga medel.


Fortsatt kul med många föräldrar på isen som stöttar sina barn med att få ordning på skridskoåkningen. Men viktigt att alla som är på isen har hjälm på huvudet! I takt med att barnen känner sig tryggare i åkningen kan ni med fördel hänga på i skridskobanorna och de andra lite enklare övningar vi genomför med våra nybörjare. Vi kommer fortsätta med enklare hinderbanor och lekövningar även på lördag. Mittzonen kommer vi viga åt lite klurigare övningar som kan göras både med och utan puck och klubba. I zonen närmast Café kommer vi dela av och spela smålagsspel, det är ju faktiskt vad barnen älskar allra mest märker vi.


Slutligen vill jag rikta ett stort, stort tack till alla som är med på isen och styr upp träningen tillsammans med mig. Ni har inte fått någon titel, men jag ser er som lika mycket ledare som mig själv och utan er hjälp hade det inte blivit mycket till Hockeyskola. Då hade det bara varit 50+ glada barn och en vilsen 32-åring på isen och det hade inte varit någon succé rent utvecklingsmässigt. Så ta åt er allihop, även ni som ”bara” ser er som föräldrar som är med era barn på isen. Vi får komma ihåg att Hockeyskolan handlar inte bara om att locka nya hockeyspelare till klubben utan lika mycket om att locka nya ledare!

Som vanligt är det bara att ni hör av er om det skulle vara några frågor och funderingar.


Allt gott och ta hand om er!

Patric

070-5899642

patric.faldt89@gmail.com

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer