Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hockeyskolan pausas!
2020-11-12 17:08
Hej på er!

Som ni kanske redan läst på vår hemsida och Facebook så pausas Hockeyskolan med omedelbar verkan fram till annat anslås. Detta till följd av de nya restriktioner som införts i Region Värmland sedan idag.

I och med att övrig ungdomsverksamhet fortlöper på ungefär samma villkor som tidigare så är det såklart rimligt att ställa frågan varför Hockeyskolan pausas. Såhär har jag tillsammans med klubbens ordförande resonerat:

Hockeyskolan har 2-3 gånger fler deltagare än övriga ungdomslag i föreningen. Vi har legat runt 50 deltagande barn varje lördag och med det oftast 50 föräldrar som antingen följt träningen från läktaren eller varit med på isen. Min känsla är att vi får svårt att exkludera alla föräldrar som inte har någon ledarroll inför, under och efter våra träningar. Att titulera alla föräldrar till ledare känns inte heller som ett alternativ.

Det var inget roligt beslut att ta, men jag känner samtidigt att det är det rätta just nu.

Har man frågor är man hjärtligt välkommen att höra av sig, ni når mig på kontaktuppgifterna nedan.

Ta hand om er!
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com
Påminnelse och justering av coronarestriktioner för Hockeyskolan
2020-11-05 20:42
Hej på er!

November är över oss och som ni alla vet även en ökad smittspridning i samhället. Än så länge inga ändrade restriktioner för Värmland, men i omgivande län har justerade restriktioner gjort att bl.a idrottsverksamheter stängt ner till mitten/slutet av november.

Men i och med att vi än så länge inte fått nya förhållningsregler här i Värmland har vi för avsikt att bedriva Hockeyskolan på samma sätt som vi gjort hittills i höst.
Men jag vill ändå påminna samt slänga in några justeringar kring våra tidigare direktiv:

- Ombyte sker på stora läktaren (inte lilla läktaren under matchklockan). Helst byter barnet/barnen om så mycket som möjligt hemma.

- Håll avstånd vid ombyte! Senaste gångerna har det stundtals varit väldigt trångt nere vid sarghörnet där skridskor knutits och barn sedan slussats ut på isen. Avvakta tills det är lite glesare och visa hänsyn till varann. Vi kommer inte starta träningen innan barnen är på isen. Ni kan även gå bort till avbytarbåsen på andra sidan för att just knyta skridskorna, släppa ut barnen på isen och sedan bege er till stora läktaren där ni kan följa träningen.

- Endast 1 anhörig per familj. Oavsett om ni har ett eller flera barn med i Hockeyskolan så är det 1 anhörig till deltagaren/deltagarna som får närvara. OBS! Om ni är med som ledare eller "bara förälder" ute på isen så räknas ni som den anhörig som får vara på plats.

- Vi kommer avsluta Hockeyskolan runt 10.45 fr.o.m lördag. Då får vi mer tid att slussa era barn av isen. Knyt då av deras skridskor och fortsätt eventuellt ombyte på stora läktaren så det ej blir trångt!


Vi måste hjälpas åt allihopa så vi kan vi förhoppningsvis få många härliga lördagar tillsammans i vinter!
Info v.44
2020-10-26 20:24

Hej Hockeyskoleföräldrar


Ännu en härlig lördag med era barn avverkad! Vilka nyfikna, modiga och målmedvetna små kämpar vi får ha att göra med denna höst!

Det känns bättre och bättre för mig som nybörjarledare för Hockeyskolan. Man börjar förstå vilka övningar som fungerar och vilka man ska vänta med eller välja bort helt. Barnen verkar ha väldigt roligt och jag har lika kul, om inte roligare!


Denna vecka är det höstlov, men vi kör som vanligt på lördag. Höstlov betyder också mer allmänhetens åkning. 

Varje vardag mellan 12.00-13.50 är det åkning med klubba och mellan 14.00-15.50 är det åkning utan klubba. Gott om möjligheter att nyttja isen på egen hand under veckan alltså!


Hoppas ni får en fin vecka och att vi ses på lördag!


Varma hockeyhälsningar

Patric

patric.faldt89@gmail.com

070-5899642

Info v. 43
2020-10-19 21:50

Vilken toppenlördag vi hade – igen!


Runt 50 barn på isen, en del nya ansikten och vilka framsteg jag och ni har bevittnat bara sen förra lördagen!

Hoppas ni kände att läktaren var bra som ”omklädningsrum” denna lördag. Jag tyckte det fungerade toppen samt att det kändes väldigt bra och tryggt att kunna sprida ut oss på en större yta. Hoppas också ni såg det lilla bordet nedanför läktartrappen där det fanns SIFs Föräldrafolder (ta gärna ett ex eller bläddra igenom under träningen), namnlappar och penna för hjälmen samt vykort att fylla i om man vill bjuda med en kompis till nästa gång. Och kaffe, kaffe som är så gôtt! Det är gratis men om man vill bidra så finns nästa vecka en lapp med AHCs Swishnummer. Swishar ni en slant och märker den med ”Kaffe Hockeyskolan” så öronmärker vi de pengarna för inköp av diverse saker.


Senaste tillskottet användes i lördags – 100 färgglada bollhavsbollar som vi hade för ”svampplockning” i zonen närmast matchklockan. Ett kul och uppskattat inslag till den högst rimliga kostnaden av 70:-. Så man kan skapa mycket glädje och kreativa övningar med enkla och billiga medel.


Fortsatt kul med många föräldrar på isen som stöttar sina barn med att få ordning på skridskoåkningen. Men viktigt att alla som är på isen har hjälm på huvudet! I takt med att barnen känner sig tryggare i åkningen kan ni med fördel hänga på i skridskobanorna och de andra lite enklare övningar vi genomför med våra nybörjare. Vi kommer fortsätta med enklare hinderbanor och lekövningar även på lördag. Mittzonen kommer vi viga åt lite klurigare övningar som kan göras både med och utan puck och klubba. I zonen närmast Café kommer vi dela av och spela smålagsspel, det är ju faktiskt vad barnen älskar allra mest märker vi.


Slutligen vill jag rikta ett stort, stort tack till alla som är med på isen och styr upp träningen tillsammans med mig. Ni har inte fått någon titel, men jag ser er som lika mycket ledare som mig själv och utan er hjälp hade det inte blivit mycket till Hockeyskola. Då hade det bara varit 50+ glada barn och en vilsen 32-åring på isen och det hade inte varit någon succé rent utvecklingsmässigt. Så ta åt er allihop, även ni som ”bara” ser er som föräldrar som är med era barn på isen. Vi får komma ihåg att Hockeyskolan handlar inte bara om att locka nya hockeyspelare till klubben utan lika mycket om att locka nya ledare!

Som vanligt är det bara att ni hör av er om det skulle vara några frågor och funderingar.


Allt gott och ta hand om er!

Patric

070-5899642

patric.faldt89@gmail.com

Summering av premiären och hur vi går framåt
2020-10-11 12:23

Hej Hockeyföräldrar!


Vilken fantastisk premiär vi hade i lördags! Barn och föräldrar överallt. Skratt, skridskor som gör ont, otroliga framsteg, glädje, frustration och kaos i en härlig blandning – precis som det ska vara! Det blev tydligt att vi ska nivåanpassa den 1,5 timme istid vi har för att alla ska få chans att göra framsteg varje träning.

Enklaste sättet för oss ledare att enkelt kunna ta med barnen till rätt zon är med hjälp av tröjorna. Så nästa lördag får ni föräldrar gärna göra er bedömning och ta tröja till era barn enligt följande:


Gul och Blå – För de barn som gjort något eller några år på skridskor tidigare och tar sig fram för egen maskin. Här försöker vi utmana barnen med lite lurigare övningar, både med och utan klubba och puck. Vi delar också av zonen med lågsarg och låter barnen spela smålagsspel. Målvaktsutrustningen kommer kanske fram nästa lördag om någon är nyfiken att testa på att stå i mål.

Grön och Rosa – För de barn som kanske tog sina första skär i lördags och som behöver få ordning på grunderna i skridskoåkningen. Vi fortsätter med de grundläggande övningarna vi gjorde under uppvärmningen i lördags. Fokus på balansen och att vagga fram för att successivt ta riktiga skär. Det kan som förälder vara svårt att tro hur snabbt dom faktiskt lär sig, men jag såg redan i lördags barn som började med förälders och ”ställnings” hjälp som i slutet av passet sakta men säkert tog skär på egen hand. Så tro inte att barnen behöver vänta ett år eller att det kommer bli för svårt för dem. Tålamod är nyckelordet – något vi ledare har massor av! Otroligt kul att så många föräldrar var med på isen för att stötta sina barn. Det ser vi gärna att ni fortsätter vara tills era barn fått ordning på skridskorna. Det vore också kul om några mammor hängde på nästa träning!


Vi kommer dock starta och avsluta ispasset med gemensamma övningar!

 

Några viktiga punkter inför kommande lördagar:


·       9.30 – 11.00 är tiden vi kommer köra Hockeyskolan framöver.


·       Ombyte sker på läktaren. Det blev tydligt att med den mängd barn som är med, så räcker inte ett omklädningsrum till. Vi fyllde nästan två omklädningsrum faktiskt. Så nästa vecka byter vi om på läktaren. Skridskorna kan ni/vi knyta på barnen vid bänkarna nere vid sarghörnet där matchklockan sitter och det är där vi släpper ut dem på isen. Det är i zonen närmast matchklockan som vi kommer att vara med ”gröna” och ”rosa” barn.


·       Utrustning - Det kändes som att alla hade rätt utrustning för att delta i hockeyskolan, alltså skridskor, hjälm med galler och halsskydd. Övrig utrustning som kan vara bra:

o   Klubba

o   Benskydd/knäskydd

o   Armbågsskydd

Listan kan såklart göras lång om man vill, men det är inget krav att man ska komma kittad från topp till tå. Låneutrustning att tillgå var tyvärr inte alls i den utsträckning jag själv önskade, men själv fick jag tag i det som saknades (och blev av med det som var urväxt) på köp- och säljsidor (Facebook/Blocket etc.) på nolltid och till bra priser.


·       Märk hjälmen med namn - Tyvärr hann jag inte informera i lördags, men det finns klistermärken och penna på plats så man märka upp hjälmen framtill. Underlättar oerhört mycket för oss ledare att vi kan tilltala barnen vid namn.


·       Få med en kompis! Det kan ju tyckas att 50+ barn är tillräckligt, men vi vill ha fler barn på Hockeyskolan! Vi marknadsför oss där vi kan, sociala medier och hemsida, men den viktigaste marknadsföringskanalen vi har är ni föräldrar och era barn. Det kommer finnas vykort på läktaren på lördag som ni kan fylla i och ge till en kompis. Tänk va härligt om alla kunde få med en kompis nästa helg! Anmälan görs här på Hockeyskolans sida under "Anmälan" eller till undertecknad. Viktigt för att ni ska ta del av den information som mailas ut.


·       Fotografering – Vi vill gärna ta lite bilder och spela in video från våra ispass med Hockeyskolan, för att använda på hemsida och på sociala medier. Om någon har invändningar mot det så tar vi största hänsyn till det, bara meddela mig i så fall.


Har ni frågor så är det bara att ni hör av er!

Allt gott

Patric

070-5899642

patric.faldt89@gmail.com

Information och Coronarestriktioner för Hockeyskolan - *uppdaterad 11 oktober*
2020-10-06 14:29

Hej alla Hockeyskoleföräldrar!


Jag heter Patric Fäldt och har i år förärats att stå som huvudansvarig för Tre Kronors Hockeyskola i Arvika HCs regi. Jag har en lång bakgrund inom Arvika Hockey, men det blir första gången jag tar mig an de allra yngsta i vår förening. Till min hjälp har jag ett antal föräldrar till barn som är anmälda, men det är såklart jättevälkommet att utöka den skaran med fler om ni är intresserade. Kanske passar det inte varje gång, men en gång är bättre än noll. Så hör bara av er om ni är intresserade av att vara med på isen och hjälpa till!

Till helgen drar vi igång med årets Hockeyskola och det är så kul att ha sett anmälningarna trilla in varje dag! Nu på lördag har vi tid mellan 10.00-12.00. Det passar bra med ett något längre pass första gången så vi i lugn och ro kan ta emot era barn, se till att de kommer ut på isen och i lugn och ro får känna på isen. Kommande lördagar efter premiären kommer vi i stället köra mellan 9.30-11.00.

Det har ju såklart inte undgått någon att 2020 varit det mest annorlunda år för de flesta av oss. Mycket osäkerhet har såklart rått kring hur genomförandet ska gå till, men vi har i samråd med polis tagit fram riktlinjer hur vi vill att Hockeyskolan ska fungera varje lördag.

Såklart gäller FHMs generella råd:


·       Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

·       Håll en armlängds avstånd till varandra både utomhus och inomhus

·       Tvätta händerna ofta med tvål och vatten

 

 

Inför ispasset

-Endast en (1) anhörig per barn får närvara per tillfälle. Har man två eller fler barn med vill vi ändå att bara en anhörig närvarar. Information om närvaro under ispasset kommer längre ner.

-Kom färdigombytta i så stor utsträckning som möjligt. För er som reser långt är det såklart inte så kul för barnen att sitta fullt ombytta med knutna skridskor i bilen. Men för er som kan så uppskattar vi att barnen kommer färdigombytta och redo att kliva direkt på isen.

-Vi byter om på läktaren och slussar ut barnen via båsdörren vid sarghörnet nera vid matchklockan. Vi ber er att hålla avstånd till varandra


Under ispasset

-Vattenflaskor ska vara uppmärkta så ert/era barn känner igen dem och inte tar fel. Gör det klart för era barn att det är den vattenflaskan som gäller och skulle de inte hitta den, så får de säga till någon av oss ledare så hjälper vi till att hitta den.

-Vi har tillstånd att släppa in 50 åskådare vid match och detta kommer vi även anamma för TKH. Det innebär att ni efter att barnen åkt ut på isen håller er på läktaren (såvida ni inte är med på isen).

-Skulle något hända med ert/era barn så gör vi givetvis allt för att dom ”ska komma på benen” och fortsätta ispasset. Men blir barnet oroligt och vill uppsöka anhörig på plats så får ni gärna närma er isen för att prata med barnet, antingen över plexiglaset eller nere i sarghörnet till höger om matchklockan (där ombyte sker vid allmänhetens åkning).

Efter ispasset

-De barn som bytt om i omklädningsrummet släpps av isen först. Beroende på hur många de är så släpper vi antingen in alla anhöriga samtidigt för att hjälpa barnen, eller så får vi ta det pö om pö.

-Barn som kom färdigombytta släpps ut därefter. Dessa försöker vi slussa ut på ett bra sätt, fem i stöten förslagsvis, där vi kommunicerar vilka barn som kommer så anhörig får möta upp vid ytterdörren till omklädningsrum XX

 

Vi ser oerhört mycket fram emot att få äran att ha era barn på isen i vinter, men flaggar också för att vi måste hjälpas åt att genomföra hösten och vinterns Hockeyskola på ett ansvarsfullt sätt.

Uppdaterad information kommer att delges på hemsida samt via mail. Har ni frågor så är ni hjärtligt välkomna att kontakta mig enligt nedan.

 

Varma Hockeyhälsningar

Patric Fäldt

patric.faldt89@gmail.com

0705899642

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer