Samling:15:00
Slarvigt AHC föll mot Guldsmedshyttan med 5-2
2019-10-21 06:42

Period 1

AHC startade matchen bra där man återigen satte hög press och spenderade mycket tid i hemmalaget zon och skapade bra chanser. Dessvärre var det Guldsmedshyttan som öppnade målskyttet när man efter 4:13 fick se pucken gå i mål. Ett skott från blålinjen där skottet först tog på täckande Tobias Nyman och bytte riktning för att sedan träffa Felix Brandhammar i bakhuvudet framför målet för att sedan studsa in i kassen bakom Östling som aldrig såg pucken. Arvika fortsatte att trycka på framåt men målen uteblev och hemmalaget kunde gå till periodvila med ledning 1-0.

Period 2

Även i den andra perioden lyckades hemmalaget näta i den femte minuten. Denna gång riktigt snyggt också när David Born med en styrning mellan benen på sig själv fick pucken att träffa Östling i masken innan pucken hittade första krysset. Arvika slarvade i den egna zonen och mittzonen vilket gav Guldsmedshyttan  några riktigt fina lägen. AHC kunde dock glädjas åt en reducering när Jesper Dagerbäck snappat upp en puck bakom målet och spelat fram Hugo Liljestrand som kunde hänga dit sitt första mål för säsongen och ställningen var nu 2-1 inför sista.

Period 3

I den sista akten var det återigen hemmalaget som öppnade målskyttet när man genom Jim Ahlström styrde in 3-1 efter att Arvika slappnade av i försvarsspelet. Arvika ryckte upp sig återigen och kunde göra 3-2 genom Robin Kandergård som snyggt siktat in sig från blålinjen i numerärt överläge. Dessvärre kunde Guldsmedshyttan 4 minuter senare utöka ledningen igen till 4-2 efter att man i PP stänkt dit pucken när AHC slarvat och bytt vid helt fel tillfälle. Även 5-2 kom i PP när Arvikas David Karlsson utvisades 2 minuter för Puck-out. Slutresultatet skrevs till 5-2 och andra raka förlusten var ett faktum.

Nu väntar Arboga hemma i Banken på onsdag. Nya tag och förhoppningsvis 3 nya poäng.