Tung förlust borta mot tabelljumbon
2019-11-07 14:53
Då var det dags att ställas mot Säffle igen efter flera års spel i olika divisioner. Ett Säffle som haft det tungt i inledningen av säsongen. Ett spännande möte som kan sluta hur som helst.

Period 1

Det börjar bli klyschigt men likt många andra matcher så började vi första minuterna riktigt bra. Dessvärre var det hemmalaget som tog ledningen med 1-0 genom Thom Adams när han från blå avlossar ett skott som hittar in bakom Tindefjord. En svår match där Säffle inte bjöd på något finlir direkt utan det var mest att lyfta ut höga puckar ur egen zon och gå med forwards. AHC kunde dock kvittera till 1-1 genom backen David Carlsson som distinkt hitta målvaktens högra kryss. Som sagt en period som inte bestod av speciellt mycket skönlir utan mest en massa puck kastande fram och tillbaka.

Period 2

Den andra perioden fortsatte likt den första och Säffle kunde i den tredje minuten återigen ta ledningen när Hampus Zachrisson skjuter in 2-1. Några minuter senare får AHC en straff efter att Robin Kandergård åkt igenom och blivit upphakad i skottögonblicket. En straff som han själv tar hand om men lyckas tyvärr inte förvalta till vår fördel. Det dröjer ända tills den näst sista minuten av perioden innan Arvika kan kvittera igen. Denna gång genom Pontus Strömvall som med ett klassiskt dragskott lyckas få in 2-2 bakom Säffles målvakt.

Period 3

I den sista periodens tredje minut drar hemmalaget på sig en utvisning och bara 6 sekunder senare kunde David Carlsson skjuta AHC till ledning igen med sitt andra mål för matchen. Glädjen och ledningen blev dock kortvarig då Dan Lindahl i PP kunde lura ner och runda Tindefjord innan han la in pucken i kassen till 3-3. Sedan hände det som inte får hända. AHC slarvar i den egna zonen och efter lite kalabalik framför kassen hittar pucken fram till Jimmy Wettergren som sätter dit 4-3 för hemmalaget. AHC som nu med relativt kort tid kvar fick göra sig redo för en offensiv anstormning, tyvärr kunde Säffle återigen näta när man bjöds på ett friläge som Tobias Thörner förvaltade väl och skicka in slutresultatet 5-3.