Plats:Sparbanken Arena, Arvika
Serie:HockeyTvåan B
Samling:16:00
2019-11-11 22:23
Man skulle alltså under söndagen ta sig an serieledande, obesegrade, segertåget IFK Munkfors. Ett lag som på pappret håller god div 1 klass skulle jag vilja säga sett till den offensiva kraften man besitter. Ett lag som inte skräder orden när det handlar om att hypa sig själva. En härlig uppgift för AHC där man helt utan press kunde gå ut och spela hockey med helt rätt inställning.

Period 1

Den första perioden blev en resa i hög fart där man bytte chanser med varandra. Munkfors fick chansen att ta ledning ett flertal gånger då Arvika dragit på sig utvisningar. Målen uteblev dock för giganterna från Munkfors och perioden slutade precis som den startat, mållös.

Period 2

I den andra akten kunde gästerna sätta sig i förarsätet målmässigt när David Henriksson i ett 2 mot 1 läge skickade in ledningsmålet under armen på Östling. AHC steppade upp och drygt halvvägs in i perioden kunde man kvittera genom "Cap" Erik Fridlund som på tennis slår in 1-1. Även 2-1 kommer snabbt därefter genom Stefan Kask som enkelt kan sätta pucken i nät framspelad av Fridlund. Gästerna kvitterar sedan med drygt 4 minuter kvar av perioden där Ziga Oblak bjöd på ett konststycke när han satte 2-2. Men 2 minuter kvar av perioden kom så Munkfors stora miss. Gästernas Erik Gunnarsson delar ut en ful slewfoot på Kask efter avblåsning och får för detta 5+20 min vilket ger AHC 5 minuters oavbrutet PP. Kan säkert bli en slant in i lagkassan för den.. Med halvminuten kvar av perioden så bombar Robin Kandergård in ledningsmålet 3-2 med en slaggare i gôbbhôrne.

Period 3

Arvika hade fortsatt PP under de första minuterna i sista perioden och detta förvaltades på bästa sätt när Fridlund kunde göra 4-2 och sitt andra mål för matchen. Hemmalaget fortsatte att hålla bra koll på Munket och närmare än ett ribbskott kom man inte. Plockad målvakt med 2 minuter kvar slutade med att Fredrik Hermansson kunde skicka in slutresultatet 5-2 med ett skott från distans.

Härligt att se att grabbarna kan spela bra hockey när man måste. Extra härligt att slå Munket på hemmaplan också. Nu har man mött samtliga lag i serien och på söndag börjar man då om med Viking på bortaplan.