Samling:16:00
5:e raka vinsten när Hallsberg gästade!
2019-12-09 14:39
Stefan Kask stod för matchens hästjobb.

Med fyra raka segrar i bagaget fanns gott mod i killarna inför söndagens hemmamatch mot Hallsberg. Senaste matchen mot Arboga kanske inte var någon skönspelad historia men man visar oavsett att man kommer långt på hårt jobb i 60 minuter.

Period 1

Direkt från nedsläpp var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och satte full fart. Den första halvan av perioden ägde AHC mestadelen av puckinnehavet, vid två tillfällen slarvade man dock i den egna zonen och tappade Hallsbergs spelare rena i slottet men pucken höll sig på rätt sida mållinjen som tur var. Med 4 minuter kvar drog AHC’s Anton Strand på sig en tvåa för slashing. Ett numerärt överläge som bortalaget tog tillvara på på bästa sätt. Tek bak till back som spelar över till backkollegan Oskar Holmstedt som tar ett skär framåt och avlossar ett skott som oturligt nog tar på försvarande back och ställer Östling i kassen som inte hinner täppa till med vänsterarmen. Ett mål som gav gästerna ordentligt med vind i seglen då man efter ytterligare kunde kliva fram och göra 0-2 genom Emil Ek som relativt obehindrad fick vandra in från hörnet och kliva runt målgården och trycka in pucken. Resterande minuter av perioden blev mållösa och Arvika kunde gå till paus och samla krafterna för en forsering i den andra perioden.

Period 2

En forsering som kom ganska omgående då David Wennergren höll sig framme och kunde göra 1-2 efter knappa 2 minuter spelade. När klockan sedan skulle visa 4 minuter så hade Arvika hämtat ikapp underläget efter att Robin Kandergård skickat in 2-2 från blålinjen. Dryga minuten senare hade man även tagit ledningen efter att Stefan Kask påpassligt lyft upp pucken i taket när målvakten precis skulle till att peta bort pucken med klubban. Hallsberg tvingades till att ta timeout men tyvärr hjälpte det föga då Arvikas förstalina hade fått upp ångan ordentligt och Linus Frost kunde skicka in 4-2 38 sekunder senare. Frost nöjde sig inte där utan dryga 2 minuter senare passade han även på att göra sitt andra mål för matchen och sitt sjätte för säsongen. Arvikas totala kross i den andra perioden skulle fastställas genom Robin Kandergårds andra mål för matchen när han i PP bombade in 6-2 från blålinjen. Skotten i den andra talade sitt tydliga språk, 20-8 fördel AHC.

Period 3

I den tredje perioden kändes gästerna ganska uppgivna till en början. Man gjorde dock ytterligare ett försök att snygga till siffrorna då man plockade målvakten i samband med att AHC’s Fredrik Hermansson tröttnat på gästernas ständiga skrikande och klagande och åkte ut 5+20 minuter för boarding. Dessvärre ville det sig inte bättre än att Stefan Kask fick pucken vid egen blå linje och efter att ha åkt lite som han ville kunde han helt ren lägga in pucken i den tomma kassen och fastställa slutresultatet till 7-2. Arvika drog på sig några onödiga utvisningar i slutminuterna men fredade sig väl samtidigt som Hallsberg mest spelade runt pucken i det numerära överläget.

I och med segern kunde Arvika kvittera ut den 5:e raka segern och nu närmast väntar Åmål borta på onsdag.