Serie:HockeyTvåan B
Samling:15:00
Munkfors avgick med segern 4-3.
2020-01-12 19:53
Under söndagen var det dags att bege sig upp till Munkfors för att ta sig an serieledarna. Arvika vann senaste mötet hemma då slutresultatet skrevs 5-2. Lägg där till att Munkfors I onsdagens match borta mot Filipstad förlorade med 5-4 vilket bör vara nog med tändvätska för att det ska bli en rejäl match.

Hemmalaget satte tonen i den första perioden där man hade både fart på skridskorna och pucken. AHC arbetade sig in i matchen och i den sjätte minuten kunde man även ta ledningen efter att Erik Fridlund styrt in ett skott från Felix Brandhammar. Ledningen behöll man sedan perioden ut och Munkfors skapade inte några riktigt farliga chanser.

Den andra perioden blev inte ens två minuter gammal innan hemmalaget kvitterade genom David Henriksson som först prickade stolpen när han fick öppet mål men kunde sedan få in returen. När man sen fick chansen i numerät överläge kunde man också ta ledningen genom Emil Sätterman när han ostört fick vandra in i slottet och stänka dit den bakom en skymd Östling i AHC-buren. Starka reaktioner från AHC dock då Erik Fridlund precis innan drivit ut pucken ur zonen men blivit neddragen utan åtgärd från domare Fockin. Arvika trummade på och i den trettonde minuten kom utdelningen. Ett skott som burväktare Klier i Munkfors styrde upp högt i luften och när den sen landade bakom honom kunde Linus Frost påpassligt vara där och slå in 2-2 pucken. Likaläge inför sista akten.

Även i den tredje perioden flyttades pucken fram och tillbaka över hela banan men i den fjärde minuten kunde Munkfors återigen ta ledningen efter att Viktor Chragin Hansson, placerad i slottet, vände upp och drog iväg en puck som oturligt styrdes upp i första krysset av en AHC-klubba. Även 4-2 skulle komma innan första halvan av perioden var spelad. William Nilsson-Westlund fick lite för enkelt ta sig in i slottet och sätta dit den i det beryktade "gôbbhörnet". I den elfte minuten tog man timeout från Arvikas sida och i den sjuttonde kom även reduceringen. Ett distinkt skott från Robin Kandergård på blålinjen med en bra skymning av Fridlund betydde 4-3. Det var bäddat för spännande sista minuter av matchen men när Robin Kandergård, med 3 minuter kvar, felaktigt åker ut två minuter för tripping efter att Munkforsspelaren slagit spetsarna i isen och ramlat blev det en för brant uppförsbacke för gästerna. Slutresultatet skrevs till 4-3 och Munket fick sin revansch från senaste mötet.

Trots att man stundtals slarvar och tar konstiga beslut ute på banan så visar man ändå att man är en hård nöt att knäcka för Munkfors. Det man kanske höjde på ögonbrynen mest för kanske ändå var skottstatistiken. Två lag som vanligtvis skjuter rejält med skott kom bara upp i, 24 för Munkfors och 23 för AHC. Nu väntar spelledigt på onsdag innan det är dags att ta emot Viking hemma i Banken på söndag.